Ministrul Sănătății „Dacă proiectul certificatului COVID ar fi aprobat săptămâna viitoare şi se va da un termen de introducere, ne apropiem de descreşterea cazurilor”Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, pentru Antena 3, duminică, 9 ianuarie 2022, că dacă proiectul privind certificatul COVID ar fi aprobat săptămâna viitoare şi se va da un termen de introducere de două, trei sau patru săptămâni, România se va apropia de un val descendent în ceea ce privește numărul noilor infectări. 

„Dacă el este aprobat săptămâna viitoare, să spunem dacă avem multă imaginaţie, şi se dă un termen de introducere de 2-3-4 săptămâni, ne apropiem de descreşterea cazurilor", a menționat ministrul Alexandru Rafila, pentru Antena 3, în cadrul unei emisiuni.


El a adăugat faptul că proiectul inițial al președintelui PNL, Florin Cîțu, „nu are niciun sens, pentru că virusul nu știe dacă cineva e angajat în sectorul public sau în sectorul privat”. 

„Am fost întrebat dacă eu sprijin proiectul iniţial al domnului preşedinte Cîţu, care era extins nu numai la personalul medical, cred că mai era la câteva categorii.

Înţeleg că a vrut să-l extindă, nu ştiu detalii, că nu am avut acces la aceste informaţii, dar ştiu că vrea să-l extindă şi la alte categorii, era o discuţie dacă numai la stat sau numai la privat.

Mi se pare o chestiune care nu are niciun sens pentru că virusul nu cred că ştie dacă e cineva angajat în sectorul public sau în sectorul privat", a afirmat ministrul Sănătăţii.


Alexandru Rafila a explicat faptul că nu a fost de acord cu proiectul de lege referitor la certificatul COVID-19 depus în luna octombrie 2021 la Parlament deoarece era prevăzută desfacerea contractului de muncă în cazul personalului medical care nu se conforma regulilor.   

Sursa foto: pexels.com

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Sănătății „Încet, încet infecţia cu noul coronavirus se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme“

14 May 2022 735

A fost prelungit acordul prin care copiii cu malformaţii congenitale cardiace sunt operaţi

19 Apr 2022 483

Ministrul Rafila „Au fost în decursul anului trecut momente în care Ministerul Sănătății putea să accepte sau nu achiziţia de vaccinuri“

19 Apr 2022 485

Senatorul Remus Negoi (USR) îi cere ministrului Rafila să explice cum se implică în redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase

11 Apr 2022 1945

Alexandru Rafila Personalul medical angajat pe perioada pandemiei va susține un examen pentru continuare activității (VIDEO)

07 Apr 2022 974

Ministrul Sănătății. Politica prețurilor la medicamente trebuie revizuită

07 Apr 2022 480

Ministrul Sănătății Se caută cadru legal pentru distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu (VIDEO)

04 Apr 2022 822

Ministrul Sănătății „Persoanele diagnosticate cu autism au nevoie de programe de asistență medicală profesioniste“

02 Apr 2022 735

Ministerul Sănătății. O parte dintre comprimatele de iodură de potasiu, depozitate la Unifarm SA (VIDEO)

30 Mar 2022 851

Ministrul Sănătăţii, detalii despre lista spitalelor care ar urma să primească finanţare prin PNRR

28 Mar 2022 959

Când va începe distribuţia pastilelor de iodură de potasiu către populaţia eligibilă (VIDEO)

28 Mar 2022 629

Alexandru Rafila, precizări importante referitoare la impactul prezenței cetățenilor ucraineni pe teritoriul României, asupra sistemului de sănătate

26 Mar 2022 880

Alexandru Rafila Distribuția pastilelor de iodură va fi gratuită, după o informare clară a populaţiei

26 Mar 2022 1264

Ministrul Sănătății Nu sunt probleme deosebite în privința bolilor transmisibile, în rândul refugiaților ucraineni (VIDEO)

26 Mar 2022 785

Ministrul sănătății Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa ar trebui să reintre în circuitul public

25 Mar 2022 935