Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Monitorul Oficial Au fost publicate ordine comune ale Ministerelor prin care sunt stabilite măsuri și reguli specifice pentru prevenirea răspândirii COVID-19

  • Au fost publicate ordine comune ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor Infrastructurii  și Comunicațiilor, respectiv Ministerului Sănătății, prin care sunt stabilite măsuri și reguli specifice pentru prevenirea răspândirii COVID-19.  

În Monitorul Oficial, nr. 435, partea I, din 22 mai 2020 au fost publicate ordine comune ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, respectiv Ministerului Sănătății, prin care sunt stabilite măsuri și reguli specifice, în mai multe domenii, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.  
 
Astfel, au fost emise următoarele ordine:
• Ordinul al ministrului afacerilor interne și ministrului transporturilor infrastructurii  și comunicațiilor privind măsuri și reguli în domeniul transporturilor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Potrivit documentului menționat, principalele obligații ale operatorilor economici care administrează infrastructura de transport sunt de a asigura distanța de protecție între persoane, de cel puțin 1,5 m, în zonele cu risc de aglomerare, de informare a pasagerilor, prin afișe sau mijloace de comunicare sonore sau video cu privire la măsurile de protecție sanitară și dezinfecție periodică a zonelor cu risc de aglomerare. Ordinul amintit conține măsuri detaliate pentru fiecare tip de transport, terestru, subteran, aerian și naval.
 
• Ordin al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă. Conform documentului, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

De asemenea, se instituie obligativitatea instituțiilor și autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor de a organiza activitatea astfel încât să se asigure la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, în condițiile și cu respectarea Instrucțiunilor generale privind măsurile de igienă, instrucțiuni prevăzute în anexa acestui ordin comun.
 
• Ordin al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne privind aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult, distanța minimă de siguranță şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase, prin care sunt stabilite măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă și pentru asigurarea desfășurării activității cultelor religioase, inclusiv a slujbelor cu caracter privat.
 
Actele normative amintite au fost postate și pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, putând fi consultate accesând link-ul https://www.mai.gov.ro/utile/ .

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a publicat în Monitorul Oficial. Cu masca la pește. Ești pescar? Uite ce trebuie să știi. Nu e de glumă

03 Jun 2020 3648

Decizii publicate în Monitorul Oficial Ludovic Orban a demis un subsecretar de stat, iar un secretar de stat de la Sănătate a cerut eliberarea din funcție

02 Jun 2020 460

Text integral din Monitorul Oficial Măsurile de prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe plajele turistice

01 Jun 2020 1815

Ordonanță publicată în Monitorul Oficial Angajații care se întorc din șomajul tehnic după 1 iunie vor avea o parte din salariu plătit de stat

30 May 2020 1927

A fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 69 privind pensiile militare de stat. Text integral

30 May 2020 6438

Raport de activitate al Federației Române de Yachting. Cheltuielile au depășit încasările pe 2019

30 May 2020 238

Dan-Tiberiu Anghel, încă patru ani, administrator al societăţii Iridex Group Salubrizare SRL, din Costineşti

30 May 2020 522

Mandatele administratorilor societăţii Gastromond SRL, prelungite cu doi ani

30 May 2020 2001

Schimbări pe piața de business constănțeană Romar Shipping Agency a absorbit Arkas Dacia. Modificări la capitalul social

30 May 2020 2185

Ordinea de zi a ședinței asociaților de la Oil Terminal, suplimentată. Se cere revocarea unui administrator

30 May 2020 2409

Interviu cu Laura Cristina Andrei, avocat în Baroul Tulcea Vești bune pentru cei care au credite în franci elvețieni!

29 May 2020 2136

CNSU Hotărâre privind relaxarea măsurilor de prevenire și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Text integral+document

29 May 2020 1286

Un nou magazin de cafea, în Constanța. Cine sunt acționarii

29 May 2020 1971

Mira Farm SRL s-a retras din calitatea de asociat în firma Relifarm SRL

29 May 2020 840

Sea Protect Group nu mai e acționar majoritar la firma constănțeană SPG Medical Emergencies

28 May 2020 844