Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naționale de promovare a vaccinării

  • Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naționale de promovare a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2.
  • Instituția îi informează pe membrii comunității musulmane din România că vaccinarea este un act asumat personal, gratuit și voluntar.
Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naționale de promovare a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, derulată la nivel național, și salută totodată apariția vaccinurilor care pot duce la limitarea actualei pandemii.

De asemenea, instituția îi informează pe membrii comunității musulmane din România că vaccinarea este un act asumat personal, gratuit și voluntar.

Pentru o decizie cât mai bună, însă, în ceea ce privește oportunitatea vaccinării, Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă pe toți membrii comunității în primul rând să se informeze din surse oficiale. În acest sens, pe platforma națională de informare www.vaccinare-covid.gov.ro se găsesc cele mai noi informații despre procesul de vaccinare, precum și o serie de răspunsuri la întrebări legate de vaccin, importanța și oportunitatea vaccinării. Informarea corectă și din surse oficiale asigură luarea unei decizii corecte, care va influența viața fiecăruia dintre noi. În ceea ce îi privește pe membrii comunității care nu au acces la sursele de informare din mediul on-line,Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă să apeleze la medicii de familie pentru a fi consiliați cu responsabilitate în ceea ce privește oportunitatea vaccinării, medicii de familie fiind cei mai în măsură să îi sfătuiască, având în vedere că sunt persoanele care le cunosc cel mai bine istoricul medical.

De asemenea, Muftiatul Cultului Musulman din România transmite tuturor membrilor săi că este foarte important să manifeste încredere în știință și să acorde credit cercetătorilot din întreaga lume care, indiferent de religie sau etnie, și-au dat mână în aceste vremuri greu încercate pentru omenire și au trudit pentru găsirea cât mai rapidă a celei mai bune variante de vaccin pentru limitarea și poate chiar stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Este important și să privim retrospectiv la toate crizele sanitare din decursul istoriei, să recunoaștem importanța vaccinărilor care au condus la gestionarea cu succes a altor epidemii / pandemii și să conștientizăm faptul că decizia fiecăruia dintre noi, luată în cunoștință de cauză, are consecințe importante nu numai asupra sănătății noastre, ci și pentru cei din jurul nostru.

În speranța că ne vom putea bucura cât mai curând de o normalitate care să ne permită minima interacțiune necesară desfășurării activităților religioase și laice conform cutumelor, Muftiatul Cultului Musulman din România transmite întregii comunități, prin intermediul muftiului Muurat Iusuf, să se bucure de sănătate alături de familii și prieteni și să dea dovadă de responsabilitate!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe persoane condamnate într-un dosar penal privind vaccinări fictive anti-Covid. Incredibil ce au stabilit anchetatorii

15 Apr 2024 645

Rafila, anunț despre vaccinarea copiilor. „Sper ca oamenii să înţeleagă“

12 Apr 2024 531

MApN prin UM 02464 București achiziționează vaccin împotriva febrei galbene. Doze vor ajunge și la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2024 765

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, a cumpărat servicii de ecarisaj

13 Feb 2024 853

Compania Pfizer - BioNTech a acționat România în judecată pentru plata tuturor vaccinurilor anti-Covid. Ce a decis Guvernul României

01 Feb 2024 879

Riscul de tulburări menstruale este „uşor crescut" în cele trei luni de la administrarea unui vaccin anticovid

24 Jan 2024 706

OMS În Europa, numărul cazurilor de rujeolă crește alarmant

23 Jan 2024 713

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, despre dosarul vaccinurilor anti-covid 19 - „Din câte ştiu eu, nu există niciun progres în dosar“

21 Jan 2024 767

Constanța, în topul județelor unde au fost raportate mai multe cazuri de gripă. Un nou deces, la nivel național

04 Jan 2024 1091

Dosarul vaccinărilor presupus false de la Mangalia. Fiul primarului din 23 August a contestat controlul judiciar. Răspunsul instanței (MINUTA)

18 Dec 2023 1206

Ioana Mihăilă, urmărită penal în dosarul vaccinurilor anti-Covid 19. Oficial de la DNA despre acuzațiile aduse fostului ministru

08 Dec 2023 763

Fostul ministru, Ioana Mihăilă la DNA „Mi s-a comunicat calitatea de suspect pentru contractul de vaccinuri Pfizer semnat în mai 2021“

08 Dec 2023 684

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă, la DNA în dosarul vaccinurilor anti-Covid 19

08 Dec 2023 750

Oficial de la DNA Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, urmărit penal în dosarul vaccinurilor anti-Covid 19

08 Dec 2023 662

Oficial de la DNA Fostul premier, Florin Cîțu, urmărit penal în cazul achiziției de vaccinuri anti-Covid 19

06 Dec 2023 719