Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naționale de promovare a vaccinării

  • Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naționale de promovare a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2.
  • Instituția îi informează pe membrii comunității musulmane din România că vaccinarea este un act asumat personal, gratuit și voluntar.
Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naționale de promovare a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, derulată la nivel național, și salută totodată apariția vaccinurilor care pot duce la limitarea actualei pandemii.

De asemenea, instituția îi informează pe membrii comunității musulmane din România că vaccinarea este un act asumat personal, gratuit și voluntar.

Pentru o decizie cât mai bună, însă, în ceea ce privește oportunitatea vaccinării, Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă pe toți membrii comunității în primul rând să se informeze din surse oficiale. În acest sens, pe platforma națională de informare www.vaccinare-covid.gov.ro se găsesc cele mai noi informații despre procesul de vaccinare, precum și o serie de răspunsuri la întrebări legate de vaccin, importanța și oportunitatea vaccinării. Informarea corectă și din surse oficiale asigură luarea unei decizii corecte, care va influența viața fiecăruia dintre noi. În ceea ce îi privește pe membrii comunității care nu au acces la sursele de informare din mediul on-line,Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă să apeleze la medicii de familie pentru a fi consiliați cu responsabilitate în ceea ce privește oportunitatea vaccinării, medicii de familie fiind cei mai în măsură să îi sfătuiască, având în vedere că sunt persoanele care le cunosc cel mai bine istoricul medical.

De asemenea, Muftiatul Cultului Musulman din România transmite tuturor membrilor săi că este foarte important să manifeste încredere în știință și să acorde credit cercetătorilot din întreaga lume care, indiferent de religie sau etnie, și-au dat mână în aceste vremuri greu încercate pentru omenire și au trudit pentru găsirea cât mai rapidă a celei mai bune variante de vaccin pentru limitarea și poate chiar stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Este important și să privim retrospectiv la toate crizele sanitare din decursul istoriei, să recunoaștem importanța vaccinărilor care au condus la gestionarea cu succes a altor epidemii / pandemii și să conștientizăm faptul că decizia fiecăruia dintre noi, luată în cunoștință de cauză, are consecințe importante nu numai asupra sănătății noastre, ci și pentru cei din jurul nostru.

În speranța că ne vom putea bucura cât mai curând de o normalitate care să ne permită minima interacțiune necesară desfășurării activităților religioase și laice conform cutumelor, Muftiatul Cultului Musulman din România transmite întregii comunități, prin intermediul muftiului Muurat Iusuf, să se bucure de sănătate alături de familii și prieteni și să dea dovadă de responsabilitate!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vaccinarea anti covid19 în România Situaţia la zi. Persoane vaccinate și reacții adverse raportate sau în curs de investigare

19 Sep 2021 804

#rovaccinare 10.184 de persoane, vaccinate în ultimele 24 ore

18 Sep 2021 707

Șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai, adeptul vaccinării obligatorii a profesorilor

18 Sep 2021 1372

,,Păstrându-ne pe noi, hrana și vaccinurile într-un mediu la rece!” Ziua Mondială a Stratului de Ozon. Degradarea stratului de ozon, o amenințare de mediu

16 Sep 2021 421

Vaccinarea în România. Actualizare zilnică. Iată numărul românilor vaccinați în ultimele 24 de ore

16 Sep 2021 628

#rovaccinare 10.503 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 ore

15 Sep 2021 476

Prefectul Silviu-Iulian Coșa, întâlnire cu primari și medici de familie din zonele rurale în contextul vaccinării populației

15 Sep 2021 567

RO Vaccinare. Câte persoane au fost imunizate în ultimele 24 ore

14 Sep 2021 491

Vaccinarea anti covid19 în România Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. Ce spune CNCAV

13 Sep 2021 632

Ministrul Educației. Încep şcoala cu prezenţă fizică 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari

13 Sep 2021 379

#rovaccinare 4.571 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 ore

12 Sep 2021 607

CNCAV. Câte persoane au fost vaccinate, în ultimele 24 ore

11 Sep 2021 890

Cazurile de covid19, în creștere. Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

10 Sep 2021 637

Coronavirus Tulcea. Incidența cumulată la 14 zile a cazurilor active din județ

10 Sep 2021 657

#rovaccinare Doar 9.028 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 ore

09 Sep 2021 605