Noi scenarii de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Constanța

  • Noi modificări privind scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Constanța.
Astăzi, 05 octombrie a.c., prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 33 a CJSU Constanța. Aceasta prevede modificarea scenariilor de funcționare în unități de învățământ din municipiile Constanța și Mangalia, orașele Cernavodă și Năvodari și din localitățile Cumpăna, Istria și Nuntași.
 
Ca urmare a ratei incidenței cumulate în ultimele 14 zile, cu indice între 1-3 / 1.000 de locuitori, s-a votat în unanimitate trecerea a 31 de unități de învățământ din municipiul Constanța din scenariul 1, în scenariul 2 de funcționare (conform Ordinului comun 5487/1494/2020 al MS și MEC), până la modificarea ratei incidenței. Acestea sunt: Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu", Seminarul Teologic Ortodox Sf. Cuv. „Dionisie Exiguul", Grădinița cu Program Normal nr. 51, Grădinița cu Program Normal nr. 16, Grădinița „Mickey and Minnie", Grădinița „Adia Kindergarden", Grădinița „Căsuța din Pădure", Grădinița cu Program Prelungit „Comenius",  Grădinița cu Program Prelungit „Green Land", Grădinița cu Program Prelungit „Kity Bity", Grădinița cu Program Prelungit „Little Kids", Grădinița „Gamex", Grădinița „Hello Teddy", Grădinița „Mini London", Clubul Sportiv Școlar nr. 1, Grădinița cu Program Prelungit „Tom și Jerry Junior", Grădinița „Colibri", Școala Primară „Noua Generație", Școala Primară „School of London", Școala Gimnazială „Petre Ispirescu", Școala Gimnazială „Spectrum", Școala Gimnazială „Wilhelm Moldovan", Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni", Liceul Teoretic „Educational Center", Liceul Tehnologic „Concord", Școala Postliceală „Feg", Grădinița cu Program Normal „Flipper", Palatul Copiilor, Clubul Copiilor, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul”.
 
Aceeași măsură a fost luată pentru patru unități de învățământ din Cernavodă (Liceul Tehnologic „Axiopolis”, Școala Gimnazială nr. 1, Grădinița cu Program Prelungit „Panseluța”, Grădinița cu Program Prelungit „Piticot”).
 
De asemenea, trecerea din scenariul 1, în scenariul 2 va fi aplicată și pentru trei unități de învățământ din Mangalia (Clubul Sportiv Școlar – Secție Liceul Tehnologic „Ion Bănescu”, Școala Gimnazială nr. 3, Școala Gimnazială nr. 2 „Sf. Andrei”), dar și pentru Liceul Tehnologic „N. Dumitrescu” Cumpăna.
 
Alte patru unități de învățământ din județ vor trece din scenariul 1, în scenariul 3 de funcționare. Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 1 Istria (ca urmare a confirmării a trei cadre didactice), Școala Gimnazială nr. 2 Nuntași (ca urmare a confirmării a trei cadre didactice), Școala Gimnazială nr. 3 Mangalia (o clasă a V-a, ca urmare a confirmării unui elev) și Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Mangalia (grupa mare, ca urmare a confirmării unui cadru didactic). Măsura este valabilă până pe 15 octombrie a.c.
 
Tot în ultima ședință a CJSU Constanța s-a votat trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, în cazul Liceului Teoretic „Callatis” Mangalia (pentru două clase a III-a și o clasă a V-a, după ce un cadru didactic și doi elevi au fost confirmați pozitiv). Același scenariu s-a aplicat și pentru Grădinița cu Program Normal nr. 2 Mangalia (pentru grupa mică, ca urmare a confirmării unui preșcolar), Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” Constanța (o clasă a IX-a, ca urmare a confirmării unui elev), Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Florilor” Năvodari (pentru grupa mare „Ghiocei”, ca urmare a confirmării unui cadru didactic), Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari (o clasă a XII-a, ca urmare a confirmării unui elev), Liceul Internațional de Informatică (o clasă a XI-a, ca urmare a confirmării unui elev), Grădinița cu Program Prelungit nr. 10 Constanța (pentru grupa mare I și grupa mare II, ca urmare a confirmării unui îngrijitor) și Grădinița cu Program Prelungit „Florilor” Cumpăna (pentru grupa mică „Crini”, ca urmare a confirmării unui cadru didactic).
 
În aceeași ședință de CJSU, membrii au votat în sistem electronic și ridicarea restricțiilor din localitatea Fântânele, la recomandarea DSP Constanța. Astfel, începând cu data de 05 octombrie a.c., se permite deschiderea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor (inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hotel/pensiuni). Totodată, se permite deschiderea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, se ridică interzicerea activităților din domeniul culturii, prevăzute în Ordinul nr. 3142/1495/2020.
 
Pe de altă parte, începând cu data de 05 octombrie a.c., se închid operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor (inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hotel/pensiuni), de pe raza UAT Săcele, jud. Constanța. Totodată, se închid operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, se interzic activitățile din domeniul culturii, prevăzute în Ordinul nr. 3142/1495/2020.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Iusein Visel, primarul suspendat din Dobromir, a dat Prefectura Constanța în judecată

13 Feb 2021 1101

Și studenții au protestat azi în faţa Prefecturii Constanţa. Ce nemulțumiri au

12 Feb 2021 630

Directorii unităților constănțene de învățământ s-au mobilizat „Normalitatea este la școală, iar respectarea regulilor și înțelegerea părinților vor sprijini eforturile noastre”

08 Feb 2021 2253

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Digitalizarea este un obiectiv cvasipermanent în cadrul programului de guvernare”

27 Jan 2021 820

Undă verde pentru un fost prefect. Poate construi pe terenul din cartierul Faleză Nord din Constanța

26 Jan 2021 2361

LIVE. Poliţiştii protestează în fața Prefecturii Constanța!

21 Jan 2021 1123

Programul „Masa Caldă” continuă în județul Constanța

20 Jan 2021 838

Protest în fața Prefecturii Constanța!

20 Jan 2021 1197

21 ianuarie 2021, protest în fața Prefecturii Constanța. Ce solicitare a trimis azi SNPPC către Guvern

15 Jan 2021 701

Bogdan Bola, directorul ABADL Constanța, solicitare de urgență! Este vizat Planul de amenjare a spațiului maritim

04 Jan 2021 983

Prefectul Coșa – „Nu excludem reintrarea în carantină” Constanța fără carantină. Câte zile a fost municipiul în această situație

02 Jan 2021 3867

Prefectura Constanța pierde procesul cu CLM Constanța. Dosarul viza o investiție a firmei Cambela Prod SRL

30 Dec 2020 919

După ce a primit o condamnare definitivă cu suspendare, fostul prefect Albu își construiește o locuință pe malul mării

23 Dec 2020 2226

Județul Constanța. Localități pentru care a încetat, aseară, carantinarea, pentru care s-a prelungit și care mai sunt în carantină

20 Dec 2020 4110

Primăria din Corbu a dat în judecată UAT Săcele, Prefectura Constanța și OCPI

19 Dec 2020 511