Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Numărul maxim de posturi din cadrul direcțiilor de sănătate publică și serviciilor de ambulanță se suplimentează cu 2000 posturi


La propunearea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii.

Conform actului normativ, pe o perioadă determinată de 6 luni, numărul maxim de posturi din cadrul direcțiilor de sănătate publică și serviciilor de ambulanță se suplimentează cu 2000 posturi.

Este vorba despre un număr de:

a) 1000 de posturi pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti;

b) 1000 de posturi pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.


Măsura este necesară având în vedere evoluția situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului pe teritoriul României, precum și declararea pandemiei de către Organizația Mondială a Sănătății la data de 10.03.2020. Evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare indică o creştere a numărului activităților de supraveghere activă, depistare timpurie, izolare şi tratare a cazurilor COVID 19 pozitive, de urmărire a contactelor şi prevenire a răspândirii continue a infecţiei care impune nevoia de suplimentare a personalului implicat în aceste activități.

În situația actuală, echipajele operative ale serviciilor de ambulanță sunt implicate atât în transportul pacienților confirmați cu COVID-19, cât și în recoltarea probelor de la persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu.

De asemenea, personalul direcțiilor de sănătate publică asigură triajul epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, monitorizează persoanele aflate în auto-izolare la domiciliu, monitorizează persoanele aflate în carantină, recoltează probe în teren de la persoanele care corespund definiției de caz pentru testare COVID-19.

În prezent, numărul de posturi alocat și repartizat integral prin ordin de ministru pentru direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București este de 3862, iar pentru serviciile de ambulanță județene și Serviciul de ambulanță București-Ilfov este de 11733 posturi.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarație de avere – Aurelian Pindic, auditor superior la Direcția de Sănătate Publică Constanța (document)

23 May 2020 823

Declarație de avere – Alina Elena Petculescu, consilier superior la Direcția de Sănătate Publică Constanța (documente)

22 May 2020 695

Declarație de avere – Anca Marilena Claponea, medic primar inspector la Direcția de Sănătate Publică Constanța (document)

09 May 2020 1047

Declarație de avere – Aurora-Mădălina Bogdan, inspector la Direcția de Sănătate Publică Constanța (document)

07 May 2020 776

INSP Covid 19. Raport săptămânal de supraveghere. 75.1% din decese au fost la persoane de peste 60 de ani (document)

05 May 2020 750

Institutul de Sănătate Publică a actualizat algoritmul de testare a suspecților de COVID-19. Cine are acum prioritate

30 Apr 2020 1381

Cazuri noi de rujeolă, confirmate de către Institutul de Sănătate Publică. Câte au fost înregistrate la Constanţa

12 Aug 2018 1078