O grădiniță, două școli și un liceu din județul Constanța trec în scenariul 3 Coronavirus!Astăzi, 15 octombrie 2020, s-a votat trecerea în scenariul 3 coronavirus pentru Grădinița Little Kids Constnața, Școala Gimnazială nr. 18 Jean Bart Constanța, Liceul Tehnologic Cogealac și Școala Gimnazială Viceamiral Ioan Murgescu Valu lui Traian.

De asemenea, alte unități școlae din județ au trecut înapoi l scenariul 2 coronavirus, după finalizarea perioadei în care au fost trecute în scenariul 3.

Informațiile au fost transmise în seara aceasta, de Prefectura Constanța.

Iată comunicatul integral remis de Instituția Prefectului - Județul Constanța:


Măsuri luate într-o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Astăzi, 15 octombrie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru votarea hotărârilor nr. 41 și 42 ale CJSU Constanța. Acestea prevăd modificareascenariilor de funcționare în 13 unități de învățământ din județul Constanța, dar și normele aplicabile pentru localitățile constănțene, în funcție de rata de incidență cumulată din ultimele 14 zile.

Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, pentru Grădinița cu Program Prelungit „Little Kids” Constanța (până pe 27 octombrie a.c., două îngrijitoare și două cadre didactice confirmate) și pentru Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanța (pentru o clasă a II-a, până pe 28 octombrie a.c., un cadru didactic confirmat).


De asemenea, alte două unități de învățământ au trecut din scenariul 1, în scenariul 3 de funcționare, după cum urmează: Liceul Tehnologic Cogealac (o clasă a X-a, până pe 27 octombrie a.c., un elev confirmat) și Școala Gimnazială „Viceamiral Ioan Murgescu” Valu lui Traian (o clasă a VIII-a, până pe 27 octombrie a.c., un elev confirmat).

Totodată, șapte unități de învățământ vor trece din scenariul 3, în scenariul 2 de funcționare, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3: Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Mangalia (grupa mare), Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Florilor” Năvodari (grupa mare), Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari (o clasă a XII-a), Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia (o clasă I), Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia (două clase a III-a și o clasă a V-a), Grădinița cu Program Prelungit „Florilor” Cumpăna (grupa mică), Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” Constanța (o clasă a IX-a).

În același timp, două unități de învățământ au trecut din scenariul 3, în scenariul 1 de funcționare, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3 – Școala Gimnazială nr. 1 Istria și Școala Gimnazială nr. 1 Nuntași.

Tot în ultima ședință de CJSU, s-a prezentat situația, la nivel județean, în ceea ce privește rata de incidență cumulată a cazurilor COVID-19, în ultimele două săptămâni.

Astfel, cu o rată de peste 3 / 1.000 locuitori sunt localitățile Fântânele și Săcele.

Rata de incidență se situează între 1.5 / 1.000 locuitori și 3 / 1.000 locuitori în 5 localități – Constanța, Mangalia, Murfatlar, Agigea, Cumpăna. Restul de 63 de UAT-uri au o incidență mai mică sau egală cu 1.5 / 1.000 locuitori.

Membrii CJSU au votat în unanimitate hotărârea care curpinde anexele cu măsuri necesare pentru fiecare localitate, în funcție de rata de incidență atinsă.

De exemplu, pentru UAT-uri cu incidență mai mică sau egală cu 1.5 / 1.000 de locuitori, printre măsurile cele mai importante se numără:
-    Se instituie obligaţia de purtare a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii;
-    Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permite fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.

În localitățile cu rata cuprinsă între 1.5 / 1.000 locuitori și 3 / 1.000 locuitori, reamintim următoarele măsuri:
-    Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;
-    Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, estepermisăfără a depăşi 30% din capacitateamaximă a spaţiuluişiînintervalulorar 06.00-23.00.

Acolo unde rata incidenței cumulate este egală sau depășește pragul de 3 / 1.000 locuitori, măsurile sunt mai restrictive, cum ar fi:
-    Se instituieobligaţiapurtăriimăştii de protecţie, astfelîncâtsăacoperenasulşigura, întoatespațiilepublice;
-    Activitatea cu publicul a operatoriloreconomici care desfăşoarăactivităţi de preparare, comercializareşiconsum al produseloralimentareşi/saubăuturiloralcooliceşinealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;

Autoritățile publice locale din județul Constanța vor întreprinde demersuri pentru respectarea, pe teritoriul localităților, a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, așa cum sunt prevăzute în ultima hotărâre a CJSU.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raport coronavirus Câte teste Covid au fost realizate în ultimele 24 de ore în județul Constanța

08 May 2021 592

Județul Constanța Încă patru decese provocate de infectarea cu COVID-19

08 May 2021 505

Coronavirus Constanța Continuă scăderea incidenței la nivel de municipiu și județ

08 May 2021 1480

România în lupta cu coronavirus Raport 08 mai. 37 de cazuri noi de infectare la Constanța

08 May 2021 773

Centrul de Vaccinare din cadrul Centrului Expozițional Constanța Se dă startul campaniei „Împreună învingem pandemia!“

08 May 2021 1035

Vergil Chițac a convocat CLSU. Un nou set de măsuri pentru municipiul Constanța

07 May 2021 1330

Constanța Trei persoane, infectate cu COVID-19, au pierdut lupta cu virusul

07 May 2021 827

Constanța De mâine, restaurantele, teatrele și cinematografele vor putea funcționa, la interior, la o capacitate de 50%

07 May 2021 4297

Cetățenii se pot vaccina în toate spitalele militare din țară fără programare

07 May 2021 678

Sorin Cîmpeanu „Nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a şcolilor până când nu vom vedea care este rata de infectare”

07 May 2021 738

Constanța Incidența răspândirii COVID-19, în scădere la nivel de municipiu și județ

07 May 2021 1427

Coronavirus Date actualizate. 36 de noi infectări la Constanța

07 May 2021 851

Acțiune a jandarmilor constănțeni „Purtăm masca, ne protejăm pe noi și pe cei din jur!”

07 May 2021 345

COVID-19 Năvodărenii se pot vaccina fără programare

07 May 2021 461

Maraton de vaccinare în centrele comerciale din Constanța

07 May 2021 953