Octavian Jurma Varianta Omicron, mai periculoasă pentru tineri și copii. Explicațiile mediculuiMedicul Octavian Jurma afirmă printr-o postare pe pagina de Facebook că varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai periculoasă pentru copii și tineri, din punct de vedere al spitalizărilor, chiar dacă „din fericire, nu este și mai letală”. 
 

„De ce trebuie să fim extrem de prudenți în a considera o versiune cu 50% mai puțîn letală o veste bună chiar dacă aflăm în același timp că este cu 500% mai infecțioasă? Pentru că o versiune cu 50% mai infecțioasă produce de 11x mai multe decese decât una cu 50% mai letală.

Așadar o versiune mult mai contagioasă, dar mai puțin letală poate înseamnă o veste bună individual, însă este o veste proastă pentru populație și pentru sistemul public de sănătate. Iar colapsul sistemului de sănătate este o veste proastă pentru oricine are individual nevoie de spital”, potrivit medicului. 


Acesta afirmă faptul că numărul mare de internări creează o presiune pe sistemul medical, inclusiv în țările „mult mai bine vaccinate ca România”, explicând că „lăsat nestingherit”, Omicron va produce de două ori mai multe cazuri ca Delta și va produce probleme atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, datorită long-COVID.
 

„Într-o țară ulta-individualistă ca România cu un guvern semi-negaționist și ultra-relaxat, o versiune mult mai infecțioasă este o veste foarte proastă pentru populație.

Datele din Europa confirmă valul Omicron poate produce mai puține decese și internări la ATI, însă internările au crescut vertiginos chiar și în țările mult mai bine vaccinate ca România și pun o presiune uriașă pe sisteme de sănătate mult mai performante.

Un alt aspect este numărul mare de infectări și internări în rândul copiilor. Școlile nu sunt simple focare, sunt noduri de rețea care conectează grupuri sociale care nu au alte conexiuni între ele.

Chiar și familii care lucrează în izolare de acasă și nu au nici contact social direct cu lumea exterioară, se pot infecta prin intermediul copiilor obligați meargă fizic în școli infestate de COVID-19.

Din punct de vedere al spitalizărilor, Omicron este pentru copii și tineri o variantă mai periculoasă decât Delta, chiar dacă din fericire nu este și mai letală.Așadar faptul lăsam virusul circule nestingherit și producă de două ori mai multe cazuri decât Delta o ne producă mari probleme atât pe termen scurt, cât și pe termen lung datorită long-covid”, a adăugat acesta. 


Octavian Jurma menționează că mulți au început să creadă politicienii care anunță acum sfârșitul pandemiei, chiar înainte de a trece valul 5, fiind de părere că acest lucru descurajează „mai mult vaccinarea” anti-COVID.

 

„Eșecul adoptării certificatului verde și implict eșecul campaniei de vaccinare nu trebuia răsplătit cu relaxare, dar nici pedepsit cu «vaccinarea mioritică» (infectare obligatorie în masă).

Văd mulți au început creadă politicieni care anunță acum sfârșitul pandemiei chiar înainte de a trece valul 5. Toate aceste mesaje descurajează și mai mult vaccinarea de care avem nevoie îmblânzim varianta Omicron, care e doar cu 25% mai puțin severă nativ decât Delta.

nu uitam totuși aceiași politicieni ne-au mai anunțat odată s-a terminat pandemia după valul 3 - Alpha doar fie luați prin surprindere de valul 4 - Delta. Pandemia se va termina doar dacă virusul se va plictisi de noi și va pleca sau dacă ne vom plictisi noi de virus și ne vom vaccina.

Până atunci, așa cum se vede, în România fiecare val care teoretic a terminat pandemia, a fost urmat practic de un val și mai periculos”, a încheiat acesta.


Sursa foto: Facebook/ Octavian P Jurma


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fiul medicului Octavian Jurma are Covid. „Acest moment este inevitabil pentru orice familie cu elevi în casă"

25 Jan 2022 1726

Octavian Jurma „Valul 5 a sosit în România cu două săptămâni mai repede”

04 Jan 2022 892

Epidemiologul Octavian Jurma Valul 5- Omicron va fi mai scurt decât Delta

01 Jan 2022 1142

Octavian Jurma „Omicron va fi dominantă săptămâna viitoare, cum nu se poate mai prost pentru noi“

21 Dec 2021 1434

Medicul Octavian Jurma „O să ajungem cu varianta Omicron la 10.000 de cazuri pe zi în mai puțin de trei săptămâni”

11 Dec 2021 1216

Vacanţa elevilor nu va fi prelungită! Medicul epidemiolog Octavian Jurma „60% din personal vaccinat nu poate împiedica școala să devina un focar“

05 Nov 2021 1511

Cercetătorul Octavian Jurma a publicat prognoza incidenței Covid 19 pe județe pentru perioada următoare

04 Nov 2021 1677