Orașul Ovidiu intră în carantină! Rute ocolitoare. Când vor fi valabile

  •  Spre informarea cetățenilor, pentru a fi pregătiți în momentul în care va intra în vigoare măsura carantinării orașului Ovidiu, au fost comunicate rutele ocolitoare.
  • În secțiunea „Video“ puteți vedea declarațiile Primarului orașului, dar și imagini din Ovidiu.
Spre informarea cetățenilor, pentru a fi pregătiți în momentul în care va intra în vigoare măsura carantinării orașului Ovidiu, vă comunicăm rutele ocolitoare care pot fi folosite:

1. Autostrada A4;
2. Constanța - DC 86 - Năvodari - DJ 226 - Lumina.


Traficul va fi deviat, după cum urmează:

- dinspre Constanța către Ovidiu, pe DN 2A, la sensul giratoriu de la intrarea în orașul Ovidiu, zona Cartier Sud;
- dinspre Constanța către orașul Ovidiu, pe DN 3C (varianta Ovidiu), în zona Academiei Hagi;
- dinspre localitatea Mihail Kogălniceanu către orașul Ovidiu, pe DN 2A, la sensul giratoriu de la intersecție cu Autostrada A4;
- dinspre localitatea Nazarcea către orașul Ovidiu, pe DJ 228A, la sensul giratoriu de la intrarea din orașul Ovidiu;
- dinspre localitatea Poiana, se va permite tranzitul, cu interzicerea opririi, pe DN 3C, către Constanța și pe DN 3C, către localitatea Lumina, prin sensul giratoriu cu Autostrada A4.


Reiterăm, aceste rute vor fi valabile DUPĂ ordinul emis de Departamentul pentru Situații de Urgență, privind carantinarea localității Ovidiu, a transmis Instituția Prefectului Județul Constanța.

Lucrurile se întâmplă puțin mai rapid la Ovidiu decât în restul țării. După cum bine știtți, și a fost anunțat, de luni , toată România este într-o carantină parțială. Gradul de incidență este destul de mare astăzi la Ovidiu. Sunt 112 cazuri raportate la 16.000 de locuitori în ultimele 14 zile. O incidență  aproximativ la 6,8 la mie. Trebuie să vă spun că această carantină nu aduce neapărat lucruri suplimentare față de ceea ce o să se întâmple la nivel național, de luni.


Măsurile luate deja de Primăria Ovidiu prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență , în urma discuțiilor cu prefectura și cu DSP, am luat deja măsuri de aproximativ o săptămână. Am închis tot ce înseamnaă școli,  grădinițe de pe raza unității administrativ teritoariale. Primăria deja funcționează jumătate pe telemuncă, jumătate sunt fizic la muncă, zi de zi și în perioada următoare. Pe domeniul public, masca este obligatorie în orașul nostru și va fi de luni la nivel național, a precizat primarul orașului Ovidiu.

Amintim că, ieri, 06 noiembrie a.c., prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârilor nr. 67, 68, 69 și 70 ale CJSU Constanța.

Acestea prevăd propunerea instituirii măsurii de carantină zonală a orașului Ovidiu, constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile mai mare de 3/1.000 locuitori în U.A.T. Agigea și U.A.T. Valu lui Traian din județul Constanța, schimbarea scenariilor de funcționare în 18 unități de învățământ din județ și aprobarea Planului județean de măsuri pentru gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului rece 2020-2021.


Carantinarea orașului Ovidiu a fost propusă în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică.
 
Măsura va fi luată ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în localitatea din județul Constanța, a ajuns la 6.28/1.000 locuitori. Mai precis, din populația totală de 16.237 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 102 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
 
Măsura se instituie prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza hotărârii CJSU.

Citește și: CJSU Orașul Ovidiu intră în carantină!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.