Pandemie de COVID-19 la nivel global MAE. Precizări privind recomandări pentru cetățenii români

  • Ministerul Afacerilor Externe adresează cetățenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esențiale.
În contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2, Ministerul Afacerilor Externe adresează cetățenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esențiale.

MAE reamintește că, printre măsurile adoptate de autoritățile române, se regăsește și măsura constituirii și actualizării periodice a listei țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România din țările/zonele respective. 

Având în vedere faptul că lista menționată este actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/zone să fie incluse de către autoritățile române pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual și să efectueze numai călătoriile care sunt considerate esențiale.

În acest context, MAE recomandă cetățenilor români consultarea paginii web a Institutului Național de Sănătate Publică din România pentru informații actualizate privind lista statelor cu risc epidemiologic (https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19), precum și a site-ului MAE, în special a rubricilor Atenționări de călătorie COVID-19 pentru Europa: http://www.mae.ro/node/51880 și Atenționări de călătorie COVID-19 pentru alte regiuni: http://www.mae.ro/node/51982, pentru informații privind măsurile adoptate de alte state în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE folosește acest prilej pentru a recomanda cetățenilor români aflați în străinătate să mențină legătura cu companiile aeriene și cu operatorii de turism, în funcție de situațiile particulare în care se regăsesc, în vederea identificării unor alternative de revenire în România, dacă situația o va impune.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare române din străinătate, este pregătit să acorde asistență consulară cetățenilor români, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate atât de autoritățile române, cât și de autoritățile statului de reședință în contextul pandemiei de COVID-19.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Bogdan Aurescu, de Ziua Națională a României „Politica externă a României trebuie să rămână o politică de consens naţional“

01 Dec 2020 441

Ministrul Afacerilor Externe a convocat Celulă de criză în cazul răpirii unui marinar român

30 Nov 2020 583

Polonia Parcela de onoare a eroilor români din Primul Război Mondial, restaurată

30 Nov 2020 500

Atenționare de călătorie Timpi de așteptare măriți la frontiera Bulgaria-Turcia

13 Oct 2020 1046

MAI A cincea reuniune a Comitetului de monitorizare a implementării Strategiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane

17 Sep 2020 505

Ministerul Afacerilor Externe salută începerea negocierilor de pace intra-afgane

12 Sep 2020 821

MAE Recomandarea către cetăţenii români din diaspora - să opteze pentru votul prin corespondenţă la parlamentare

11 Sep 2020 531

MAE Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române din acest an, în premieră în format online

07 Sep 2020 519

Premieră la Reuniunea Anuală a Diplomației Române. Lucrările încep mâine

06 Sep 2020 429

MAE a solicitat clarificări legate de noile măsuri anti-Covid din Ungaria

28 Aug 2020 591

MAE S-au modificat condițiile intrării în statul ucrainean, pe fondul pandemiei de coronavirus

28 Aug 2020 487

MAE Condiţiile de intrare pe teritoriul Serbiei, modificate pentru cetăţenii din România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord

15 Aug 2020 707

Lista completă a țărilor care impun restricții de călătorie românilor

15 Aug 2020 927

Dacă plecați în Egipt aveți nevoie de un test negativ (tip PCR), efectuat cu cel puţin 72 de ore înainte

10 Aug 2020 442

MAE anunţă măsuri suplimentare luate de autorităţile olandeze. Sunt vizați și românii!

10 Aug 2020 482