Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Portret de medic militar în vremea pandemiei COVID19 Nicolae-Cătălin Boca coordonează Sistemul Modular Mobil de Izolare și Tratament din ConstanțaAtunci când nu poartă „armura” de medic militar la Primiri Urgențe, lt.col.dr. Cătălin Boca este supereroul unei fetițe cu părul bălai și ochii de peruzea. Sophia a înțeles că meseria tatălui ei este aceea de a salva vieți și de a face oamenii bine atunci când sunt bolnavi. Când tatăl ei nu este lângă ea, să o sărute de noapte-bună, micuța tot adoarme liniștită, știind că atunci el are grijă de oameni care au mai multă nevoie de prezența lui.
 
Când va fi mare, Sophia știe ce vrea să devină: #supererou în haine verzi, ca tatăl ei. De la el învață, zi de zi, cât este de important să iubești oamenii și să îi ajuți atunci când acest lucru îți stă în putere.
 
Deși încă nu a depășit vârsta la care poveștile cu zâne par inspirate din fapte reale, Sophia a prins drag de ținuta de instrucție. Pentru ea, uniforma militară este „costumul” pe care îl porți când mergi să salvezi oameni. A ținut neapărat să aibă și ea unul, pentru că o face să se simtă invincibilă, „așa, ca tata!”
 
Din exemplul tatălui ei, fetița blondă, cu chip angelic, a învățat că a fi #militar este despre a-i proteja pe alții, atunci când nu mai are cine, iar fericirea și succesul în viață se măsoară în numărul de oameni cărora le-ai făcut bine.
 
Lt.col.dr. Nicolae-Cătălin Boca este medicul militar care coordonează Sistemul Modular Mobil de Izolare și Tratament (SMMIT) pentru pacienții infectați cu #COVID19, recent amplasat la Constanța.
 
Doctorul Boca este specialist în medicină de urgență și conduce Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Gafencu” Constanța.
 
În aceste zile, în care masca de protecție a devenit un accesoriu aproape indispensabil pentru fiecare om, primele trăsături pe care le remarcăm la doctorul Boca sunt blândețea și profunzimea ochilor săi albaștri.
 
În calitate de #medic specializat pe urgențe, lt.col.dr. Cătălin Boca este obișnuit să facă față situațiilor limită, în care calmul, precizia și fermitatea deciziilor pot face diferența între viață și moarte.
 
Experiența sa cu pacienții l-a făcut să descifreze vulnerabilitatea omului în fața bolii și știe cum să transmită din optimismul său celui deznădăjduit. Este modest, implicat și preocupat de binele celor din jur, calități care stau, de obicei, la baza succesului în profesia de medic.
 

 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șeful secției ATI din Spitalul Militar Central, col.medic conf. univ. dr. Dan Corneci „ Majoritatea pacienților prezintă și patologii asociate“

03 Aug 2020 660

#ConstantaEsteBine Două aparate de ventilație mecanică, donate Spitalului Militar de Urgență din Constanța

23 Jul 2020 1156

MApN Echipa militară de la Spitalul Județean din Focșani și-a încheiat misiunea

08 May 2020 858

Echipa militară de conducere a Spitalului județean din Deva și-a încheiat misiunea

07 May 2020 525

MApN. Măsuri în sprijinul sistemului medical național la Focșani, Deva și Constanța

13 Apr 2020 866

Personal medical militar, în sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică locale

11 Mar 2020 859

Medic militar acuzat de luare de mită, sub control judiciar

11 Feb 2020 1317

Medic militar acuzat de luare de mită. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti

28 Jan 2020 631

Înalta Curte, sesizată în cazul unui medic militar acuzat de luare de mită

08 Jan 2020 771

Se cer daune imense Un medic chirurg şi Spitalul Militar din Constanţa, daţi în judecată de un fost pacient

06 Jan 2020 3610

Șpaga, negociată chiar pe holul spitalului Un pacient a fost condamnat pentru că a dat mită 500 de lei unui medic militar

01 Jan 2020 3079

Unitatea Militară 02040 Tuzla angajează. Ce post este vacant

23 Dec 2019 2212

Spitalul Județean Constanța, în doliu! Şeful clinicii de chirurgie şi ortopedie pediatrică, Constantin Tica, s-a stins din viață

29 Nov 2019 26880

500 de lei, în buzunarul de la piept Pacient condamnat pentru că ar fi mituit un medic militar. A recunoscut tot

28 Nov 2019 1550

Medic militar acuzat de luare de mită, menţinut sub control judiciar

08 Nov 2019 933