Proiectul de lege privind certificatul verde COVID creează dispute în Camera Deputaților. Liderul USR cere urgentarea dezbaterii

  • Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a solicitat, luni, în plen, urgentarea dezbaterii proiectului de lege privind certificatul verde COVID, informează Agerpres.
Moșteanu a menționat că, până acum, doar reprezentanţii AUR erau împotriva acestui act normativ, situația s-a schimbat de când preşedintele PNL, Florin Cîţu, a transmis în spaţiul public că trebuie să se mai gândească.

"Fac un apel la colegii de la PNL, la domnul (Nelu) Tătaru să facă mâine comisie (şedinţă a Comisiei de sănătate - n.r.) şi să dea un raport pe proiectul privind certificatul verde. Până acum aveam numai AUR împotriva acestui certificat şi vedem că de 3 - 4 zile, de când domnul Cîţu a ieşit în spaţiul public şi a zis că ne mai gândim, s-a schimbat toată poziţionarea în Parlament vizavi de acest proiect. Fac un apel la responsabilitate. Domnule Tătaru, faceţi comisie şi să dăm mâine raportul", a afirmat Moşteanu, în şedinţa de plen.

În replică, liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a spus că liberalii vor participa la dezbaterile pe acest act normative, menționând că se va vedea la final dacă vor fi suficiente voturi.

"Ar fi fost interesant să fi fost formată Camera Deputaţilor numai din grupul PNL. Toţi colegii trebuie să fie angrenaţi în acest reglementări, sunt şase comisii sesizate în fond cu acest proiect. (...) PNL va participa la adoptarea acestui act normativ. Avem punctul nostru de vedere, prin urmare, se va vedea la votul final dacă acest proiect are suficient de multe voturi pentru a fi adoptat", a adăugat Andronache.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a afirmat că proiectul nu o să treacă pe repede înainte.

"Îl invit pe domnul Moşteanu să-şi mai pună pofta în cui, pentru că un proiect care vizează milioane de oameni nu o să treacă pe repede înainte prin Parlament. (...) Aveţi măcar respect pentru votanţii USR care nu sunt de acord cu acest certificat, care nu respectă dreptul la muncă", a spus Simion.

Deputatul minorităţilor naţionale Andi Grosaru a susţinut că prevederile proiectului sunt îngrijorătoare.

"Am primit peste 1.000 de mesaje de la cetăţenii care sunt îngrijoraţi. (...) Este inexplicabil că persoane vaccinate mor. Persoanele vaccinate transmit virusul şi iar cei nevaccinaţi sănătoşi trebuie să lupte cu măsurile de segregare pentru a-şi salva viaţa", a declarat Grosaru.

Și deputatul PSD Florin Buicu și-a exprimat opinia cu privire la acest subiect.

"Îl felicit pe domnul Moşteanu pentru poziţia în cadrul plenului. Dacă vorbim de responsabilitate m-aş uita în urmă cu câteva luni când un reprezentant al USR nu a pregătit răspunsul la valul 4. Domnilor de la USR, nu mai fiţi demagogi!", a transmis Buicu.


Moşteanu a subliniat că responsabilitatea în această privinţă este la preşedinte şi premier.

"Responsabilitatea este la preşedinte şi la premier, pentru că, atunci când toată lumea se pregătea pentru valul 4, ei luau măsuri de relaxare. (...) Haideţi să fim responsabili şi să pregătim România pentru valul 5", a completat Moşteanu.
 
Citește și: Anularea Certificatului verde, cerută de la Constanța, a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă! (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Undă verde de la Primăria Constanța Firma fondată de fostul consul onorific al Libanului în România vrea să modifice restaurantul Tomis din Mamaia

21 Apr 2024 671

Silk Route Shipping SRL, undă verde de la Primăria Constanța pentru modificarea unei hale de producție

07 Apr 2024 483

Imobiliare Constanța Undă verde de la Mediu pentru Gheorghiță de la Canal S, pentru hotelul din Mamaia

24 Dec 2023 1010

Imobiliare Constanța Costică Zelca poate face modificările la Hotel Oxford! Răspuns pozitiv de la APM Constanța

17 Oct 2023 1721

Imobiliare Constanța Geomarco Construct, certificat de urbanism de la Primăria Constanța

08 Aug 2023 1913

Primăria Constanța, undă verde pentru supraetajarea unui imobil de pe bulevardul Mamaia

08 Jul 2023 1413

Vaccinări false, la Constanța! Asistentă medicală, condamnată pentru luare de mită. Pedepse și pentru cei care și-au cumpărat certificate verzi. Dosarul, în apel

15 May 2023 2284

Undă verde de la Mediu pentru un nou bloc de patru etaje pe strada Mihai Viteazu din Constanța

09 Mar 2023 1596

Stop SRL, firma familiei Zelca, supraetajează un bloc de la 1 la 8 etaje în zona Summerland

08 Mar 2023 4428

Bloc de 8 etaje în Mamaia, ridicat de fiica unui cunoscut om de afaceri constănțean

01 Feb 2023 2182

Certificat de urbanism Ce spune Niculae Nejloveanu de construcția cartierului rezidențial în capătul străzii Bucovina, din Constanța? (DOCUMENTE)

13 Jan 2023 3521

Grecii de la Europroiect au obținut un nou certificat de urbanism, care vizează o investiție în Constanța

12 Dec 2022 1867

Helen Hostel SRL, investiție în municipiul Constanța. Ce document a fost emis de către Primărie?

06 Dec 2022 1569

Basconslux Rom SRL, certificat de urbanism pentru lucrări efectuate fără autorizație de construire, la Constanța

30 Nov 2022 1738

Un nou certificat de urbanism pentru dezvoltatorii proiectului Gran Via de la Constanța

22 Nov 2022 1451