Raed Arafat despre prelungirea stării de alertă "Se apropie momentul, cred, în care vom zice că nu este nevoie"

Prelungirea stării de alertă se face pe baza unor analize, în funcţie de mai multe aspecte, printre care necesitatea detaşării de personal, a declarat, joi, 3 februarie, într-o conferinţă de presă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care a adăugat că, în opinia sa, se apropie momentul când nu va mai fi nevoie de o asemenea măsură.

 

"Clar că prelungirea stării de alertă este un lucru care se face pe baza unor analize. Aceste analize stau la baza deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, când facem analizele respective şi se propune Guvernului, care, la rândul său, decide prelungirea stării de alertă. Starea de alertă facilitează pentru noi anumite modalităţi de lucru. De exemplu, aţi văzut necesitatea de detaşare de personal.

Fără stare de alertă, nu mai putem detaşa personalul în acest mod. Sunt mai multe aspecte care sunt corelate cu starea de alertă, aşa că, dacă situaţia se îmbunătăţeşte, dacă de aceste lucruri nu va mai fi nevoie, cert atunci se va decide să nu se mai prelungească. Cam acest lucru se întâmplă luna viitoare sau peste două luni, acest lucru urmează să fie analizat şi decizia să fie luată la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, bineînţeles, al Guvernului
", a explicat Arafat.El a subliniat că, în analiza necesităţii prelungirii stării de alertă, se au în vedere aspectele pe care aceasta "le facilitează", pentru a putea face faţă "presiunii", situaţiei din momentul respectiv. "Există câteva lucruri care, fără stare de alertă, nu mai putem să le menţinem", a indicat şeful DSU.Raed Arafat a evidenţiat, totodată, că starea de alertă este o situaţie provizorie.


"Cu certitudine, starea de alertă nu este un lucru care va fi permanent, este o situaţie care este provizorie şi nimeni nu doreşte să o menţină o zi în plus faţă de cât trebuie. Da, se apropie momentul, cred, în care vom zice că nu este nevoie. Care e acest moment, urmează să se decidă", a menţionat el.

Foto Facebook/ Raed Arafat

Sursa Agerpres

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raed Arafat ”Nu înţeleg de ce scutim gravidele de purtarea centurii de siguranță”

21 Jun 2022 406

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, despre geamandurile în formă de cruce "Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers"

16 Jun 2022 1244

Raed Arafat, despre geamandurile în formă de cruce - „Am comis-o din nou!”

13 Jun 2022 1340

Constanța. Continuă protestele ARSVOM, la Prefectură (GALERIE FOTO)

10 Jun 2022 498

Sindicatul ARSVOM protestează pe platoul din fața Prefecturii Constanța. Ce nemulțumiri au sindicaliștii (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Jun 2022 908

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu la ceas aniversar. Ce evenimente au mai avut loc în istorie pe 24 mai

24 May 2022 613

George Simion îl acuză pe Raed Arafat „Vei dispărea, mafiotule!”

07 May 2022 929

Microfon găsit în biroul șefului DSU, Raed Arafat. Parchetul General a efectuat o verificare

03 May 2022 1212

Raed Arafat „DNA a pierdut în tentativa sa, ilegală şi bizară, de a redeschide un dosar vechi”

28 Apr 2022 2146

Raed Arafat, testat pozitiv la Covid. Ce a declarat secretarul de stat

18 Apr 2022 1015

Premierul Nicolae Ciucă „Este clar că acest război va produce efecte nu doar în țările de graniță, ci vor fi efecte în toată lumea“

14 Mar 2022 875

Raed Arafat Organizaţiile care vor să ajute refugiaţii din Ucraina pot apela la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (VIDEO)

14 Mar 2022 839

LIVE Românii se mobilizează să ajute refugiații din Ucraina! Imagini grăitoare din Vama Isaccea. Bacul a sosit cu încă un grup de ucrainieni (GALERIE FOTO +VIDEO)

27 Feb 2022 2050

Raed Arafat, în vizită la Isaccea, județul Tulcea (GALERIE FOTO și VIDEO)

27 Feb 2022 1495

Raed Arafat atrage atenția asupra unei dezinformări recent apărute „Oamenii care s-au vaccinat împotriva COVID fac HIV. Sunt bazaconii” (VIDEO)

18 Feb 2022 1186