Rafila, precizări importante despre certificatul verde la locul de muncăMinistrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, vineri, la Vălenii de Munte, că discuţia privind introducerea certificatului verde la locul de muncă rămâne deschisă şi nu ar trebui să fie subiect de polemici. 

"Discuţiile sunt începute din luna octombrie (2021, n.r.). Am pus la dispoziţia colegilor mei parlamentari un proiect de lege care să fie aprobat în Parlament, care să fie aplicabil şi să aibă efect asupra sănătăţii publice. Din păcate, proiectul de lege înaintat în Parlament de colegii de la PNL nu se referea la certificatul verde la locul de muncă, ci se referea la personalul medical şi atât. (...) A fost respins în Senat şi este clar că modul în care a fost gândit nu cred că a fost cel mai fericit.Dacă am venit cu un alt proiect de lege care putea să fie adoptat de Parlament, eu mi-am făcut datoria, dar nu pot să mă substitui Parlamentului României. (...)


Deci discuţia rămâne deschisă, putem să o dezbatem tehnic, o dezbatem într-un cadru parlamentar, nu cred că trebuie să facă subiectul unor polemici, mai degrabă ar trebui să facă subiectul unor reflecţii, mai ales ale persoanelor care, în cursul anului trecut, au făcut prea puţine lucruri sau deloc în ceea ce priveşte controlul pandemiei", a afirmat ministrul.

El a dat exemplul Franţei, care a utilizat acest instrument, şi totuşi înregistrează 400.000 de cazuri pe zi.

 

"Din fericire, văd că în momentul de faţă ne găsim într-o situaţie în care, în ciuda numărului mare de cazuri, nu se gripează sistemul de sănătate. Văd ce se întâmplă în alte ţări care au utilizat acest instrument, de exemplu Franţa - unde sunt 400.000 de cazuri care se înregistrează zilnic. 400.000, în cifre româneşti 120.000, ca să ştim exact despre ce discutăm, ca şi când în România ar fi 120.000 de cazuri pe zi", a afirmat Alexandru Rafila.
Întrebat, în context, dacă este de părere că acest certificat verde nu ar fi modificat foarte mult situaţia din România, ministrul a răspuns că nu ştie, însă "există loc de interpretare".


 

"Este posibil, nu ştiu... Dacă l-am fi avut, am fi ştiut, dar atunci probabil discutam ce s-ar fi întâmplat dacă nu îl aveam. Întotdeauna există loc de interpretare", a arătat ministrul.

Sursa: Agerpres 

Sursa foto: Facebook/ Alexandru Rafila 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Sănătății „Încet, încet infecţia cu noul coronavirus se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme“

14 May 2022 795

A fost prelungit acordul prin care copiii cu malformaţii congenitale cardiace sunt operaţi

19 Apr 2022 495

Ministrul Rafila „Au fost în decursul anului trecut momente în care Ministerul Sănătății putea să accepte sau nu achiziţia de vaccinuri“

19 Apr 2022 499

Senatorul Remus Negoi (USR) îi cere ministrului Rafila să explice cum se implică în redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase

11 Apr 2022 1963

Alexandru Rafila Personalul medical angajat pe perioada pandemiei va susține un examen pentru continuare activității (VIDEO)

07 Apr 2022 992

Ministrul Sănătății. Politica prețurilor la medicamente trebuie revizuită

07 Apr 2022 486

Ministrul Sănătății Se caută cadru legal pentru distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu (VIDEO)

04 Apr 2022 837

Ministrul Sănătății „Persoanele diagnosticate cu autism au nevoie de programe de asistență medicală profesioniste“

02 Apr 2022 743

Ministerul Sănătății. O parte dintre comprimatele de iodură de potasiu, depozitate la Unifarm SA (VIDEO)

30 Mar 2022 865

Ministrul Sănătăţii, detalii despre lista spitalelor care ar urma să primească finanţare prin PNRR

28 Mar 2022 968

Când va începe distribuţia pastilelor de iodură de potasiu către populaţia eligibilă (VIDEO)

28 Mar 2022 642

Alexandru Rafila, precizări importante referitoare la impactul prezenței cetățenilor ucraineni pe teritoriul României, asupra sistemului de sănătate

26 Mar 2022 887

Alexandru Rafila Distribuția pastilelor de iodură va fi gratuită, după o informare clară a populaţiei

26 Mar 2022 1276

Ministrul Sănătății Nu sunt probleme deosebite în privința bolilor transmisibile, în rândul refugiaților ucraineni (VIDEO)

26 Mar 2022 800

Ministrul sănătății Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa ar trebui să reintre în circuitul public

25 Mar 2022 949