RO Vaccinare Informații înșelătoare cu privire la decesele copiilor, cauzate de vaccinurile anti-COVID

Fotografie de la un protest, foto: Facebook/ RO Vaccinare

RO Vaccinare atrage atenția cu privire la informații înșelătoare în ceea ce privește decesele copiilor cauzate de vaccinurile anti-COVID-19. 

Astfel, printr-o postare, experții trag un semnal de alarmă, explicând că o fotografie de la un protest din Elveția a fost scoasă din context și alăturată unei adunări împotriva vaccinării copiilor.

Imaginea prezintă mai multe sicrie de mici dimensiuni așezate în fața protestatarilor, însă, în realitate, acestea au fost folosite în scop simbolic, autoritățile elvețiene precizând că nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de vaccinurile împotriva coronaviruslui printre copii.
 

„O fotografie de la un protest din Elveția alimentează afirmațiile înșelătoare privind decesele copiilor cauzate de vaccinurile Covid-19!

Postări distribuite pe Facebook în februarie 2022 pretind să arate un „protest după moartea unor copii vaccinați” în Geneva, Elveția, cu zece sicrie mici puse în fața protestatarilor.

Dar această afirmație este înșelătoare: autoritățile sanitare elvețiene au confirmat pentru AFP că nu a fost înregistrat niciun singur deces al unui copil vaccinat împotriva Covid-19 în Elveția.

Sicriele folosite la demonstraţie au fost simbolice, au declarat organizatorii pentru AFP”, se arată în postare.


Potrivit sursei citate, aceeași fotografie a fost postată pe Facebook cu afirmații similare și în alte limbi, precum finlandeză sau sârbă, unde a fost distribuită cu afirmația că arată „un protest al părinților și membrilor familiilor ai căror copii au murit din cauza vaccinării” sau că animalele de pluș de pe cutii sunt „jucăriile care au aparținut copiilor care și-au pierdut viața din cauza vaccinării”.

În acest context, AFP Belgrad a demontat informațiile.
 

„Protestul a avut loc la Geneva pe 29 ianuarie 2022, împotriva măsurilor de sănătate și a restricțiilor care afectează copiii și care vizează stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2 . Protestul a fost organizat de „Colectivul Copilărie, Educație, Sănătate și Drept” (Collectif Enfance, Education, Santé et Droit, EESD, în franceză).


Cu toate acestea, sicriele erau „simbolice”, după cum au confirmat organizatorii pentru AFP Belgrad într-un email din 10 februarie 2022.

Nu s-a înregistrat niciun deces de copii sau adolescenți care să fi fost vaccinați împotriva Covid-19 până la data de 21 februarie 2022, au precizat autoritățile sanitare elvețiene”, scrie RO Vaccinare, pe Facebook.



Totodată, afirmații înșelătoare au fost făcute și cu privire la efectele secundare raportate la sistemul american VAERS, un sistem național de avertizare timpurie pentru a detecta posibilele probleme de siguranță ale vaccinurilor autorizate în SUA, gestionat în comun de Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) și de Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA). 

Sistemul de raportare „se bazează pe persoane fizice” pentru a trimite raportări și acceptă raportări de la „oricine”, în timp ce „profesioniștii din domeniul sănătății sunt obligați să raporteze anumite evenimente adverse, iar producătorii de vaccinuri sunt obligați să raporteze toate evenimentele adverse care ajung în atenția lor”.

Cei care care se opun vaccinării anti-COVID susțin, în mod eronat, că datele VAERS arată o cantitate enormă de efecte secundare grave și decese atribuite acestora.

Conform RO Vaccinare, acest lucru este înșelător, fiind ignorate avertismente potrivit cărora „VAERS nu este conceput pentru a determina dacă un vaccin a cauzat o problemă de sănătate” și concluziile pe baza cărora datele arată că vaccinurile sunt eficiente și benefice de către CDC și FDA, care analizează datele trimise către VAERS. 

De asemenea, citarea VAERS pentru a susține că serurile împotriva COVID-19 provoacă leziuni grave sau chiar decese este „incorectă”, datorită faptului că legătura de cauzabilitate invocată nu a fost confirmată de cercetători. 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe persoane condamnate într-un dosar penal privind vaccinări fictive anti-Covid. Incredibil ce au stabilit anchetatorii

15 Apr 2024 711

Rafila, anunț despre vaccinarea copiilor. „Sper ca oamenii să înţeleagă“

12 Apr 2024 550

Creştere alarmantă a cazurilor de rujeolă! Aprilie este luna națională a informării despre vaccinare

01 Apr 2024 466

„Infracţiuni de corupţie“ Militar din Constanța trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă!

17 Mar 2024 1084

Undă verde de la Mediu pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Ce investiție este vizată?

14 Feb 2024 737

Iată lista farmaciilor din Constanța, unde te poți vaccina antigripal

06 Feb 2024 968

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național

05 Dec 2023 1013

INSP 100 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în săptămâna 16 - 22 octombrie cu Pfizer Omicron

23 Oct 2023 940

Proiect depus la Mediu Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se extinde

19 Oct 2023 1071

INSP Peste 16 milioane de doze de vaccin au fost administrate, de la începutul campaniei

16 Oct 2023 986

EFSA recomandă vaccinarea preventivă împotriva gripei aviare pentru păsările din zonele cu risc ridicat

11 Oct 2023 924

CAS Constanța Vaccinurile gripale se decontează din FNUASS pe baza prescripției medicale electronice

03 Oct 2023 989

Ministrul Sănătății „Vaccinarea nu este și nu va deveni obligatorie!”

14 Aug 2023 868

Ministerul Sănătății, conferință privind vaccinarea la nivelul României. Se va discuta strategia pe următorii 7 ani

11 Aug 2023 859

Proiectul ce vizează strategia națională de vaccinare în România până în 2030, în dezbatere publică. Ce prevede acesta

08 Aug 2023 736