Șase pacienți COVID în stare gravă, transferați în Germania

  • Astăzi, șase pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sunt transferați în patru unități medicale din orașele Koblenz, Bochum, Bergisch –Gladbach și Krefeld din Germania pentru asistență medicală.
Pacienții sunt în stare critică, intubați, stabili, aflați în unități sanitare din București care necesită tratament de specialitate în secții de terapie intensivă.

Selecția pacienților a fost realizată de către o echipă formată din medici germani care de la sfârșitul săptămânii viitoare se află în România și care a analizat situația medicală a pacienților.

Transferul de astăzi se va efectua cu o aeronavă a Forțelor Aeriene germane.

„Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienți critici în spitale din Germania, în urma unui acord pe care îl avem. Apreciez acest nou gest de colaborare și sprijin european și vreau să le mulțumesc colegilor din Germania pentru promptitudine și implicare”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătății


Transferul pacienților în Germania se face ca urmare a solicitării de sprijin din partea României prin Mecanismul european EWRF, se mai arată în comunicatul de presă. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alți șase pacienți COVID-19 în stare gravă sunt transferați în Germania

03 Nov 2021 1060