Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Ședinţă de evaluare a măsurilor privind gestionarea epidemiei COVID-19. Cine va participa

Astăzi, 25 martie, ora 14.00 are loc o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

Participă Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, informează administrația prezidențială.

Amintim că, ieri, 24 martie, începând cu orele 12:00, președintele Klaus Iohannis a avut o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.

La eveniment au participat Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării și Ministrul Sănătății, Victor Costache.

Șeful statului a anunțat și că armata va ieși pe străzi pentru a gestiona mai bine situațiile din teren, iar persoanele aflate în carantină sau izolare vor fi supravegheate electronic.

Iată ce a transmis Iohannis, în urma ședinței de ieri, 24 martie:


 Bună ziua!

Tocmai am încheiat o ședință de lucru pe care am convocat-o. Au participat, împreună cu mine, Prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul de Interne, ministrul Sănătății și ministrul Apărării.

Împreună am evaluat situația care, după cum știm cu toții, devine din ce în ce mai complexă, situația creată, evident, de epidemia de coronavirus.

Am discutat împreună măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă și pot să vă spun în acest moment că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să îngrădim, să încetinim răspândirea infecției.

Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul „stăm acasă”.

Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta.

Însă aceste restricții devin obligații!

Am convenit totodată ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

În afară de aceste chestiuni, am convenit să folosim și Armata, pentru a gestiona mai bine situațiile create în teren. În acest fel, Armata va pune la dispoziție personal care va veni să suplimenteze forțele de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.

Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez - persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.

Am discutat și alte măsuri care se cer luate, fie prin Ordonanțe de urgență ale Guvernului, fie prin Hotărâri ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restricții, pe care tocmai le-am menționat, vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi într-o ordonanță militară, ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile.

Și restricțiile, dragi români, vor intra în vigoare începând de mâine, a transmis Klaus Iohannis.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Iohannis, şedinţă pe tema educaţiei. Când va avea loc și cine va participa

04 Aug 2020 334

A doua repartizare în licee a absolvenților clasei a VIII-a Cu ce medii au intrat elevii rromi și cum s-au rezolvat situațiile speciale

03 Aug 2020 1084

Au fost stabilite zonele în care este limitat programul teraselor și barurilor. Printre ele, și județul Constanța (document)

01 Aug 2020 11754

VIDEO Şedinţă de Guvern. Măsuri multiple, pe agenda miniștrilor

31 Jul 2020 507

Ședință de Guvern. Când va avea loc și ce este pe ordinea de zi

31 Jul 2020 321

În ședința de Consiliu Local Constanța au fost aprobate contravențiile pentru cei care parchează după ureche, dar și demolarea activelor amplasate pe terenul viitoarei Săli Polivalente

31 Jul 2020 1337

Decebal Făgădău „Această minciună, potrivit căreia la Constanța nu se plătește parcarea, trebuie să dispară din spațiul public“

30 Jul 2020 881

Klaus Iohannis „Criză sanitară creată cu cinism de un partid din România“ (video)

30 Jul 2020 499

Este ședință de Consiliu Local. Se votează amenzile pentru ocuparea "abuzivă" a locurilor de parcare!

30 Jul 2020 886

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, convocat astăzi

30 Jul 2020 681

Alegeri la Universitatea „Ovidius” din Constanța Un nou vicepreședinte al Senatului și vot consultativ pentru noii prorectori

30 Jul 2020 1187

Proiectele de acte normative, adopdate în ședința de Guvern de astăzi

29 Jul 2020 327

Ședință de Consiliu Local la Medgidia. Ce se va discuta

29 Jul 2020 371

LIVE TEXT. Candidatul USR - Plus Stelian Ion, precizări pe tema ședinței de Consiliu Local Municipal

29 Jul 2020 1817

Coronavirus Constanța Primarul Decebal Făgădău - „Îmi este greu să înțeleg ce vor să facă guvernanții“

29 Jul 2020 1839