Șeful DSU, Raed Arafat, spune că medicii ar trebui să păstreze secretul pacienților cu certificate false de vaccinare (video)

  • Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat astăzi că medicii trebuie să păstreze secretul pacienţilor şi să nu-i reclame la Poliţie pe cei care au certificate false de vaccinare.

Prezent vineri la o conferinţă de presă alături de oficiali din Ministerul Sănătăţii şi Educaţiei, Arafat a fost întrebat de jurnalişti de cazurile tot mai numeroase ale unor persoane care au dobândit certificate false de vaccinare, denumite în presă vaccinarea la chiuvetă.
 

Dacă o persoană este pozitivă şi ajunge la medic, va trebui să spună clar medicului care este statusul ei real, ca medicul să ia decizia corectă cu privire la tratament, a precizat şeful DSU.

 
Arafat a subliniat importanța informării corecte a medicilor în ceea ce privește vaccinul, pentru ca aceștia să poată stabili un tratament corespunzător.

El a precizat că medicul are obligația să păstreze secretul pacientului și să nu îl reclame mai departe.

Am zis, clar, că persoanele nevaccinate să spună medicului că sunt nevaccinate, pentru stabilirea unei scheme de tratament corecte. Medicul, clar, are obligaţia să păstreze secretul pacientului şi să nu-l reclame mai departe şi să folosească această informaţie pentru stabilirea tratamentului pacientului. Adică pacientul nu ar trebui să aibă teamă că, dacă spune medicului, atunci se va trezi pacientul cu dosar penal, a adăugat Arafat.
 

Șeful DSU  a venit cu precizări suplimentare.

Vreau să mai completez ceva. Medicul, în mod normal, trebuie să păstreze secretul pacientului. Dacă pacientul decide, la un moment, să discute cu Poliţia că el a fost nevaccinat şi avea certificat fals, pacientul poate să solicite acest lucru.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Diana Șoșoacă, amendată cu 5.000 lei pentru afirmații discriminatorii. Ce a spus senatoarea despre Raed Arafat

12 Jan 2022 548

Spitalul Clinic CF Constanța, singura unitate sanitară care nu a participat în lupta împotriva SARS COV-2! După 2 ani de pandemie, nu îndeplinește condițiile minime - medic, secție, dotări

10 Jan 2022 1801

Raed Arafat Perioada de carantină va fi de 5 zile pentru persoanele vaccinate (VIDEO)

07 Jan 2022 1325

Spunem „adio!“ testelor de salivă pentru elevi și preșcolari? Achiziția acestora a fost blocată (VIDEO)

07 Jan 2022 987

De când va fi obligatorie masca de protecţie în spaţiile închise şi deschise în România. Anunțul lui Raed Arafat

05 Jan 2022 762

Raed Arafat „Achiziţia privind testele COVID din salivă pentru şcoli a fost contestată la CNSC de una din firmele participante“ (VIDEO)

05 Jan 2022 607

Raed Arafat „Agenţii economici riscă întreruperea activităţii, ca urmare a infectării personalului, dacă nu sunt respectate regulile sanitare” (VIDEO)

05 Jan 2022 1079

Alexandru Rafila, despre introducerea în România a tratamentului anti-COVID. „Ne pregătim cu medicația antivirală pentru circa 250.000 pacienți” (VIDEO)

05 Jan 2022 825

Certificatul verde, contestat în trei dosare, la Curtea de Apel Constanța!

01 Jan 2022 910

Mesajul transmis de Raed Arafat de Anul Nou „Cu toţii ne uităm la anul nou cu speranţa şi cu dorinţa ca provocările prin care am trecut să nu se mai repete”

31 Dec 2021 639

Arafat a făcut anunțul Astăzi va începe distribuirea a două milioane de teste pentru elevi (VIDEO)

16 Dec 2021 626

Arafat anunță „Efectele petrecerilor de Revelion le vom vedea cam la o săptămână-două; nu toată lumea va respecta regulile“ (VIDEO)

10 Dec 2021 579

Raed Arafat. Hotărârea privind noile măsuri de gestionare a pandemiei, aprobată astăzi, nu prezintă modificări faţă de propunerile CNSU (VIDEO)

08 Dec 2021 1089

LIVE Raed Arafat anunță relaxările pentru sărbători. Masca nu mai este obligatorie în spațiile deschise. Care va fi programul magazinelor (DOCUMENTE)

07 Dec 2021 6573

Raed Arafat „Formularul de localizare a pasagerului urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie“(video)

05 Dec 2021 1012