Senat Proiectul privind carantinarea şi izolarea a intrat în dezbaterea plenului

Senatorii s-au reunit joi seara în plen pentru a dezbate şi vota proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, potrivit Agerpres.

Proiectul privind carantinarea şi izolarea a primit anterior votul în unanimitate al membrilor Comisiei juridice a Senatului, după mai multe zile de dezbateri-maraton, care au început vinerea trecută şi s-au finalizat joi.

Potrivit documentului, izolarea poate fi dispusă pe durată limitată, în mod nediscriminatoriu şi proporţional cu situaţia de fapt care o determină.

Izolarea pentru un pacient bolnav minor se dispune într-o primă fază la domiciliul aparţinătorului sau într-o locaţie declarată de acesta, au mai decis senatorii jurişti. "În ceea ce priveşte izolarea minorului într-o unitate sanitară sau într-o locaţie alternativă, aceasta se instituie potrivit reglementărilor legale în vigoare. Aparţinătorul minorului, întrucât trebuie să stea cu el, este supus măsurii carantinei, în temeiul prezentei legi, dacă măsura izolării nu i se aplică", a precizat vicepreşedinta comisiei, senatoarea PNL Iuliana Scântei, la lucrările comisiei.

Totodată, Ministerul Sănătăţii va fi obligat să creeze un corp al voluntarilor pentru situaţii de urgenţă la care statul să poată apela când e nevoie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie 69% dintre respondenți consideră că nu sunt eficiente controalele forțelor de ordine, în localitățile carantinate

21 Dec 2020 2153

Constanța, în carantină Administratorul unei terase din Piața Ovidiu, amendat de polițiști

20 Dec 2020 3759

Premierul Ludovic Orban stabileşte astăzi cu miniştrii, prefecţii şi şefii DSP-urilor măsurile cu privire la Legea carantinării

21 Jul 2020 1270

Legea carantinării și a izolării, publicată în Monitorul Oficial

18 Jul 2020 2652

Legea carantinei şi izolării a trecut de Parlament

16 Jul 2020 2026

Legea privind carantina adoptată în Camera Deputaților. Ce presupune carantina și izolarea

10 Jul 2020 3171

CCR Izolarea, carantina și internarea nu pot fi dispuse prin ordin de ministru!

25 Jun 2020 1810

„Rămâneți în casă!” Vocea cu care sunt transmise mesajele oficiale, cu ajutorul mașinilor din subordinea MAI

30 Mar 2020 1629