Sfaturi utile Vacanța, pe timp de pandemie. Cum ne putem bucura de un concediu, cu familia, în siguranță

  • Cum ne putem planifica o vacanță pe timp de pandemie
  • Trebuie să respectăm mai multe reguli pentru a fi în siguranță
  • Nu trebuie să renunțăm complet la relaxare, alături de membrii familiei
Planificarea și plecarea în vacanță pe timp de pandemie nu este o misiune imposibilă, chiar dacă multe restricții de călătorie sunt încă în vigoare și numeroase zboruri încă sunt anulate.
Coronavirusul nu a dispărut, ba chiar numărul de infectări noi este în creștere în toată lumea, după ce tot mai multe state au luat măsuri de relaxare.
2020 nu va fi anul vacanțelor la prea mare distanță de casă, dar aceasta nu înseamnă că familiile cu copii nu se pot bucura de vară, cu condiția ca măsurile de siguranță, de distanțare socială și de igienă să fie respectate cu strictețe.

UNICEF a prezentat câteva lucruri de care să țineți seama atunci când vă planificați vacanța, dar și în timpul acesteia.
Înainte de a vă face orice planuri, verificați întotdeauna care este situația în locul de destinație: câte cazuri sunt în ultimele zile și ultimele săptămâni, care sunt eventualele restricții impuse de autorități, ce condiții trebuie îndeplinite. În cazul în care luați în calcul o vacanță în străinătate, verificați dacă intrarea în țara de destinație sau în țările de tranzit se face fără carantină sau dacă trebuie să faceți un test înainte. Site-ul Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor este o sursă actualizată zilnic și ușor de accesat.

De asemenea, Comisia Europeană a lansat în iunie portalul Re-open EU, cu informații esențiale despre reluarea, în siguranță, a liberei circulații și a turismului în Europa.
Informați-vă din timp cu privire la datele de contact ale ambasadelor și consulatelor României în țările de tranzit sau de destinație. Puteți găsi informații actualizate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, împreună cu atenționări de călătorie în spațiul european, dar și în afara Europei.

Înainte de a face o rezervare, verificați dacă hotelul sau pensiunea în care doriți să vă cazați a luat măsurile de prevenție care vă fac să vă simțiți în siguranță. Nu are rost să mergeți într-un loc în care veți fi mereu stresați și nu veți putea să vă relaxați.

Evitați locurile aglomerate și reduceți la minimum contactul cu spațiile comune. O soluție pentru a evita spațiile de cazare închise sunt campingurile. Apropierea de alți turiști e mai puțin riscantă dacă se face în aer liber, dar există și aici o problemă, și anume grupurile sanitare comune din campinguri.

Chiar dacă locul în care vă cazați este curat și regulile de igienă par a fi respectate, folosiți dezinfectanți pentru suprafețe pentru a curăța obiectele și zonele cele mai utilizate, atunci când intrați pentru prima oară în camera de hotel. Același lucru este valabil și în cazul în care închiriați o mașină.

Supravegheați-i cu atenție pe copii. Atunci când se joacă, cei mici ating multe suprafețe care pot fi contaminate, mai ales în aeroporturi, mijloace de transport în comun urbane și locuri de joacă. Atunci când vă aflați în aceste locuri, țineți întotdeauna la îndemână gel dezinfectant și spălați-vă pe mâini, atât dumneavoastră cât și copiii, ori de câte ori este nevoie.
Dacă vă aflați într-o situație de risc sau un alt membru al familiei este într-o asemenea situație, reevaluați plecarea. Cu toate că nimeni nu este în afara riscului de infectare, anumite categorii de persoane pot fi mai expuse și pot face o formă mai gravă a bolii. De asemenea, nu plecați la drum dacă nu vă simțiți bine sau ați intrat în contact cu o persoană infectată.

Luați în calcul ipoteza ca unul sau mai mulți membrii ai familiei sau ai grupului cu care plecați să se îmbolnăvească pe durata vacanței, caz în care situația se va schimba radical, iar aceasta nu înseamnă doar o posibilă internare pe o perioadă lungă într-o unitate medicală, ci și probleme pentru cei care nu sunt infectați, dar care s-ar putea să fie nevoiți să rămână în izolare. Cu cât respectați mai strict regulile de distanțare și de igienă, cu atât reduceți probabilitatea ca un astfel de scenariu să se întâmple, dar asta nu înseamnă că riscurile sunt complet eliminate, ci doar că pot fi semnificativ reduse.

E mai util ca niciodată ca, înainte de plecarea în străinătate, să încheiați o asigurare privată de călătorie. Acest lucru vă poate ajuta ca, în cazul unor probleme de sănătate pentru care e nevoie de asistență medicală, să evitați unitățile sanitare aglomerate.

Pentru că situația se poate schimba drastic de la o zi la alta, luați cu dumneavoastră provizii suficiente: dezinfectanți, măști, medicamente de bază. Astfel, veți reduce și contactul social necesar atunci când mergeți la cumpărături.

De asemenea, fiți pregătit / pregătită pentru orice schimbare de situație, aceasta însemnând că s-a putea să fiți nevoiți să stați în carantină obligatorie la întoarcerea acasă. Și chiar dacă o perioadă de carantină nu va fi obligatorie, luați în calcul o perioadă de autoizolare la întoarcerea din vacanță, pentru a-i proteja pe cei dragi care au rămas acasă.



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Răsturnare de situație, la Tribunal! Începe procesul Feciorii Vrancei SRL versus Primarul Constanței (MINUTA)

18 Mar 2024 672

Bloc de 11 etaje, în sudul litoralului. Ce a decis Agenția pentru Protecția Mediului Constanța?

17 Mar 2024 697

APM Constanța Imobil de 9 etaje în Mamaia Nord! Documentația, depusă

15 Mar 2024 545

Feciorii Vrancei SRL solicită să se judece cu Primarul Municipiului Constanța! Când decide Tribunalul dacă procesul continuă

14 Mar 2024 413

Investiții Constanța Marco Chim SRL, obligată de Municipalitate să elaboreze un Plan Urbanistic Zonal pentru desființarea Casei Sibiu din Satul de vacanță

12 Mar 2024 895

În Constanța, traseele CT Bus au revenit la normal în Mamaia

01 Mar 2024 451

Elevii și preșcolarii din județele Constanța și Tulcea au intrat în vacanță pentru o săptămână

25 Feb 2024 781

Familia Cușu l-a dat în judecată pe primarul Constanței! Răspunsul Curții de Apel (MINUTA)

23 Feb 2024 3774

Constanța HCL al Comunei Corbu de aprobare a documentației de urbanism pentru PUZ „Lotizare sat de vacanta cu specific pescăresc“ anulată de instanță

16 Feb 2024 2034

Vacanță pentru elevii din două județe din țară! Când este programată vacanța pentru școlarii din județul Constanța

11 Feb 2024 921

Feciorii Vrancei SRL, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! Judecătorii au anulat cererea, afaceriștii cer reexaminarea

05 Feb 2024 758

Imobiliare Constanța Cristian Panait ridică două turnuri de 12 etaje lângă Aqua Magic. Date din proiect. Vor avea piscină, saună, masaj și sală de fitness

24 Jan 2024 2791

Avere și interese Teodora Elena Rotea, propusă procuror general adjunct al Dobrogei! (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 965

Imobiliare Constanța Marco Chim SRL vrea să desființeze imobilul Casa Sibiu din Satul de Vacanță

14 Jan 2024 1045

Pregătire reluată și pentru cei mai mari juniori de la Farul Constanța

13 Jan 2024 1026