Situaţie critică în China Aproximativ 1 milion de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi înregistrate în regiunea Zhejiang

Test Covid 19. Foto: UnsplashZhejiang, o mare provincie industrializată din China, situată în apropiere de Shanghai, se confruntă cu aproximativ 1 milion de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi, iar reprezentanţii săi se aşteaptă ca numărul infectărilor să se dubleze în următoarele zile, a anunţat duminică Guvernul provincial, relatează Reuters citat de Agerpres.ro

În pofida unei creşteri record a numărului de cazuri de COVID-19 la nivel naţional, China nu a raportat niciun deces asociat acestei boli în partea sa continentală în ultimele cinci zile, a anunţat Centrul chinezesc pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), duminică.

Cetăţenii chinezi şi experţii în sănătate au cerut date medicale mai exacte, în condiţiile în care numărul infectărilor a crescut considerabil după ce autorităţile centrale de la Beijing au operat modificări la nivelul politicii de "zero COVID", o strategie naţională care plasase sute de milioane de rezidenţi în lockdownuri necruţătoare şi care a afectat serios cea de-a doua economie a lumii.

Datele medicale la nivel naţional au devenit incomplete în China, după ce Comisia Naţională pentru Sănătate a încetat să mai raporteze infectările asimptomatice, făcând astfel mult mai dificilă monitorizarea cazurilor. Duminică, aceeaşi comisie a anunţat că nu va mai comunica datele zilnice privind numărul infectărilor şi numărul deceselor, care vor fi publicate de CDC.

Zhejiang este una dintre regiunile chineze care anunţă estimări despre creşterile recente ale numărului de infectări, inclusiv cazurile asimptomatice.

"Estimăm că vârful infectărilor va sosi mai devreme în Zhejiang şi va intra într-o perioadă cu un nivel ridicat de cazuri în jurul Anului Nou, când infectările noi zilnice se vor situa între 1 milion şi 2 milioane", a anunţat Guvernul din Zhejiang.

Autorităţile din Zhejiang, o provincie cu o populaţie de 65,4 milioane de locuitori, au declarat că dintre cei 13.583 de pacienţi trataţi în spitalele locale, un singur pacient are simptome severe cauzate de COVID-19, iar 242 dintre infectările care au produs stări severe sau critice au fost cauzate de boli preexistente.

China şi-a restrâns definiţia privind raportarea deceselor asociate COVID-19, numărându-le doar pe cele cauzate de pneumonia provocată de COVID-19 sau de insuficienţe respiratorii, spre uimirea experţilor internaţionali din domeniul sănătăţii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu a mai primit date noi de la China despre numărul noilor spitalizări după ce Beijingul a relaxat restricţiile antiepidemice. OMS este de părere că această pauză de transmitere a datelor ar putea fi cauzată de faptul că autorităţile sanitare întâmpină dificultăţi în calcularea numărului de cazuri în ţara cu cea mai mare populaţie din lume.

"Cele mai periculoase săptămâni"


"China intră în cele mai periculoase săptămâni ale pandemiei. Autorităţile aproape că nu fac niciun efort acum pentru a încetini răspândirea infectărilor, iar odată cu migraţia care va începe înaintea Anului Nou Chinezesc, orice parte a ţării care nu se află deja într-un val major de COVID-19 va trece în curând prin aşa ceva", precizează cabinetul de analiză Capital Economics.

Oraşele Qingdao şi Dongguan au estimat fiecare zeci de mii de infectări zilnice în perioada recentă, mult peste bilanţul zilnic naţional fără cazuri asimptomatice.

Sistemul de sănătate al ţării este supus unei mari presiuni, angajaţii din sănătate fiind rugaţi să lucreze chiar dacă sunt bolnavi, iar personalul medical ieşit la pensie din comunităţile rurale a fost reangajat pentru a ajuta la eforturile medicale actuale, potrivit presei de stat chineze.

Urgenţa se va intensifica odată cu apropierea Anului Nou Lunar în ianuarie, când un număr uriaş de chinezi se vor întoarce la casele lor.

Vizitele din clinicile de boli virale din Zhejiang au ajuns la 408.400 pe zi - de 14 ori mai mult decât nivelurile din zilele obişnuite - în ultima săptămână, a anunţat un oficial din această provincie într-o conferinţă de presă.

Cererile zilnice de consultaţii în centrele de urgenţă din capitala provincială Hangzhou au crescut de peste trei ori, în medie, faţă de nivelul de anul trecut, a raportat televiziunea de stat chineză duminică, citând un oficial din domeniul sănătăţii din Hangzhou.

Oraşul Suzhou din estul provinciei a raportat sâmbătă seară că liniile sale de urgenţe medicale au primit joi numărul record de 7.233 de apeluri. 

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID – 19, în săptămâna 08-14 aprilie 2024

16 Apr 2024 342

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID – 19. Informațiile ministerului Sănătății

09 Apr 2024 485

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 702

Biblioteca Județeană Constanța Masă rotundă cu Angelo Mitchievici și Adrian Cioroianu, prilejuită de lansarea jurnalului fostului ministru de Externe

02 Apr 2024 539

Raport covid pentru săptămâna 25 - 31 martie 2024. Situația la Constanța (DOCUMENT)

02 Apr 2024 696

Raportul COVID în săptămâna 18 - 24 martie 2024. Care este situația la Constanța

26 Mar 2024 1093

Raport COVID-19 Constanța, printre județele cu cele mai multe cazuri în săptămâna 11 - 17 martie

21 Mar 2024 615

Raport covid pentru săptămâna 04 - 10 martie 2024. Vești bune pentru Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 782

Oficial de la Ministerul Sănătății! Câți pacienți cu Covid 19 sunt internați în spitalele din județul Constanța (DOCUMENT)

05 Mar 2024 637

Raport covid pentru săptămâna 12 - 18 februarie 2024. Situația la Constanța (DOCUMENT)

20 Feb 2024 759

Raport Coronavirus Doi copii diagnosticați cu Covid 19, internați în spitale din județul Constanța (DOCUMENT)

13 Feb 2024 747

1.914 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, la nivel național

06 Feb 2024 543

Raport covid pentru săptămâna 22 - 28 ianuarie 2024.Câte persoane sunt internate la Constanța (DOCUMENT)

30 Jan 2024 936

Raport Coronavirus! Câți pacienți cu Covid 19 sunt internați în spitalele din județul Constanța

23 Jan 2024 780

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, despre dosarul vaccinurilor anti-covid 19 - „Din câte ştiu eu, nu există niciun progres în dosar“

21 Jan 2024 742