Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Spitalul Municipal Mangalia, introdus în Planul Alb, ca unitate suport care va putea interna și trata pacienți cu noul coronavirus


 
  • Decizii luate în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocat astăzi, 30 iulie a.c., de către prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu.
 
În urma unei analize efectuate de reprezentanții DSP Constanța și IPJ Constanța, ca măsură care să vină în sprijinul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie în următoarele spații publice deschise:
 
  • Târguri, piețe, oboare;
  • Stații de autobuz, peroanele gărilor;
  • Curți și perimetre exterioare ale obiectivelor și lăcașurilor de cult;
  • Spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice;
  • Delfinariu, precum și în locurile în care se desfășoară spectacole în exterior;
  • În orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanțarea fizică recomandată de 2 metri.
Totodată, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în intervalul 18.00 - 24.00, în următoarele zone de promenadă: faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement.
 
Decizia a fost luată, în unanimitate, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocat astăzi, 30 iulie a.c., de către prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu.
 
Pe ordinea de zi au fost discutate și alte subiecte aflate în strânsă legătură cu lupta autorităților de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
 
În acest sens, la recomandarea DSP Constanța, s-a votat, în unanimitate, introducerea în Planul Alb de organizare a sistemului sanitar județean dedicat COVID-19, a Spitalului Municipal Mangalia, cu 36 de paturi, ca unitate suport care va putea interna și trata pacienți cu noul coronavirus.
 
Nu în ultimul rând, membrii CJSU au discutat despre centrele de carantinare propuse de DSP Constanța, în conformitate cu Legea 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.
 
Astfel, taberele aparținând DJST, cu un total de 592 de locuri disponibile, au fost propuse ca centre de carantinare, proiect votat favorabil în CJSU.
 

Sunt măsuri importante pe care le-am luat, cu sprijinul colegilor din CJSU, pentru limitarea efectelor pandemiei. Cetățenii trebuie să înțeleagă faptul că aceste măsuri vin în sprijinul lor, a celor dragi lor și a sănătății tuturor constănțenilor. Mi-aș fi dorit să nu fim nevoiți să luăm astfel de măsuri, pe care mulți le vor considera nepopulare, dar care sunt necesare pentru a trece cu bine peste această încercare. Nu trebuie să uităm faptul că, în ultimele luni, atât cetățenii, cât și autoritățile, au depus eforturi foarte mari în această luptă. Nu vreau să cred că totul a fost în zadar, din contră, îmi doresc ca oamenii să rămână, în continuare, responsabili, a declarat George-Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ludovic Orban prezintă în Parlament raportul privind măsurile adoptate pentru limitarea răspândirii COVID-19

12 Aug 2020 216

Conform raportului special al Curții de Conturi Combaterea pandemiei a costat România 5 miliarde lei (până la 30 iunie)

11 Aug 2020 273

Simona Halep, bucuroasă după meciul câștigat astăzi la Praga „Mi-a lipsit acest sentiment“

11 Aug 2020 910

Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus

11 Aug 2020 469

Simona Halep a debutat cu dreptul la Praga, după o victorie în trei seturi cu Polona Hercog

11 Aug 2020 825

Testată pozitiv după deplasarea la Costinești, directoarea Spitalului Județean din Vaslui este în comă

11 Aug 2020 1024

Raport COVID 1.215 cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor internate la ATI a ajuns la 485

11 Aug 2020 619

Președintele Vladimir Putin a anunțat dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Când va fi pus în circulație

11 Aug 2020 433

Al doilea caz de infectare cu noul coronavirus, la Ministerul Sănătății

11 Aug 2020 442

Angajat al Ministerului Sănătății, depistat pozitiv cu COVID-19

11 Aug 2020 433

Simona Halep, locul 2 WTA, joacă marți, primul meci la turneul de la Praga

10 Aug 2020 851

Noi condiții pentru donarea de sânge total/plasmă de la persoanele vindecate de COVID 19

10 Aug 2020 354

Coronavirus Constanţa. Situaţia la zi. Sancţiuni aplicate de organele de ordine, număr persoane carantinate sau în izolare

10 Aug 2020 437

Coronavirus România 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2. Cum se prezintă situația la Constanța

10 Aug 2020 879

Constanța Au fost noi controale, în zonele aglomerate, în vederea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă

10 Aug 2020 391