Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Spitalului Clinic Județean Suceava, închis. Unde vor fi transferați pacienții


În cursul zilei 24.03.2020,  echipa Ministerului Sănătății condusă de dr. Nelu Tătaru, secretar de stat a făcut o primă evaluare a activității Spitalului Clinic Județean Suceava în contextul răspândirii noului corornavirus.

Din echipa MS fac parte șefii Comisiilor pentru medicină de urgență și epidemiologie a Ministerului Sănătății, prof.dr. Diana Cimpoieșu, respectiv prof.dr. Doina Azoicăi.

Echipa este completată de către directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, conf. univ Lucian Indrei, coordonatorul direcțiilor de sănătate publică din Regiunea de NE.

După prima zi de verificare, echipa MS a decis închiderea Spitalului Clinic Județean începând de astăzi pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție.

Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital în alte unități sanitare, după cum urmează:

- Pacienții confirmați pozitiv la COVID 19 vor fi repartizați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată. Această clinică are 248 paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.

- Pacienții confirmați negativ la COVID 19 care nu reprezintă urgențe își vor continua tratamentul izolați la domiciliu sub supravegherea medicului de familie

- Pacienții care sunt confirmați negativ și reprezintă urgențe medicale care necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferați în spitale din județul Iași, în funcție de patologie.

În 48 de ore se estimează deschiderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecție.

UPU va începe să funcționeze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iași, clinicile private din Suceava, precum și personal din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Toți pacienții care vor fi investigați și diagnosticați în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijați pentru continuarea tratamentului în unitățile medicale din Fălticeni și Rădăuți. Cei cu patlogie severă vor fi direcționați către unitățile medicale din Iași.

În ceea ce privește personalul medical, în unitatea sanitară sunt angajate 1300 persoane, personal medical și auxiliar.

Din cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID 19. Aceștia sun internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu.

De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri confirmași cu COVID 19 din cadrul spitalului județean se află, de asemenea, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.

Echipa MS a decis ca, după dezinfecție, Spitalul Clinic Județean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătății a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea investițiilor și dotarea noului spital din Fălticeni. De asemenea, MS a alocat Direcției de Sănătate Publică din Suceava 750 000 lei pentru achiziționarea unui sistem de detectare moleculară (Real Time PCR).

Evaluarea echipei medicale a MS continuă zilele următoare cu toate unitățile sanitare din regiunea NE. Astăzi va fi verificată situația de la Botoșani, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​Consilierul juridic de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a intrat în ALDE

04 Jul 2020 1135

Spitalul Județean Constanța achiziționează materiale de osteosinteză pentru secția de neurochirurgie (document)

03 Jul 2020 424

Spitalul Județean Constanța cumpără aparate si produse medicale (document)

02 Jul 2020 195

Covid în penitenciar Unde a fost depistat un agent infectat cu noul Coronavirus

01 Jul 2020 662

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii din Constanța

30 Jun 2020 358

Licitație publică Spitalul orășenesc Cernavodă achiziționează un sistem de alarmă (document)

25 Jun 2020 299

Accident pe strada Rozelor din Mangalia

24 Jun 2020 2079

Alți doi angajați ai Penitenciarului - Spital Bucureşti - Jilava, confirmați pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2

24 Jun 2020 459

Constănțeni, depistați băuți la volan. Bărbații s-au ales cu dosare penale

24 Jun 2020 370

Criteriile de externare pentru pacienții cu Covid 19, modificate

23 Jun 2020 600

Penitenciarul-Spital Poarta Albă, afectat de ploile din ultimele zile

23 Jun 2020 552

Un angajat al Penitenciarului-Spital București-Jilava, infectat cu coronavirus

23 Jun 2020 379

UPDATE - „Din păcate, pentru tine, a fost ultima comandă“ Tânărul care a murit în accidentul de pe Soveja, condus azi pe ultimul drum (galerie foto și video)

22 Jun 2020 6314

Oficial de la IPJ Constanța Cum s-a întâmplat incidentul în care o femeie și-a prins capul între haion și sistemul de decapotare al mașinii

20 Jun 2020 4608

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanta organizează licitație publică pentru a cumpăra kit detecție SARS-Cov-2 (document)

20 Jun 2020 1733