Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța – „Ne dorim un vaccin cu administrare monodoză”

  • Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a vorbit de durata imunizării în urma vaccinului anti-Covid-19
  • De asemenea, Stela Halichidis a mai vorbit de viitoarea existență a unui vaccin de tip monodoză


Ieri, 17 ianuarie a.c., a început administrarea celei de-a doua doză din schema de vaccinare anti-Covid-19, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Personalul care s-a vaccinat în urma cu 21 de zile a primit și doza rapel cu vaccinul celor de la Pfizer.

Stela Halichidis, managerul instituției sanitare, a explicat despre necesitatea ulterioară de implementarea a unui vaccin de tip monodoză, pentru creștere eficienței în administrarea pandemiei. Totodată a spus că are multă încredere în rezultatele care vor urma.

„La celelalte vaccinări, cum ar fi cel împotriva Hepatita B, de exemplu, este scris în prospect că durează cam cinci ani, dar vă zic din experiență că sunt anticorpi chiar și după 20 de ani dacă vaccinarea a fost corectă și completă. Depinde de fiecare persoană. Vom testa valorile de anticorpi la câteva luni și vom vedea cât va dura. În momentul în care nu va mai fi corespunzător, probabil va trebui un alt vaccin. Depinde acum și despre ce vaccin vorbim.

La Pfizer, vorbim de un an sau doi, dar vă zic că nu a trecut intervalul de timp necesar care să ne dovedească cât va dura. Este un vaccin care s-a făcut foarte repede. Ne dorim să dureze cât mai mult, astfel încât vaccinare să fie cât mai rară, dar, probabil că pe parcursul timpului – acum a fost o stare de urgență – ați văzut că sunt mai multe doze, ne dorim un vaccin cu administrare monodoză. Este mult mai simplu de aplicat. Sunt probleme de dozare, se mai strică din scoaterea din flacon. Unele doze se irosesc. Asta se întâmplă în manipularea vaccinului. Este ideal să fie monodoză, cum este cel antigripal. Bineînțeles ideal ar fi să ne vaccinăm cât mai rar, să fie o protecție cât mai îndelungată. Probabil pe măsură ce timpul va trece, se vor perfecționa aceste doze. Noi am fost pionieri – am intrat primii și în pandemie și deja ne vaccinăm. Suntem foarte încrezători în eficiența acestui vaccin”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Stela Halichidis.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Municipalitatea trebuie să achite dr. Halichidis, fostul manager SCBI Constanța, salariile restante! Răspunsul Judecătoriei la contestarea executării (MINUTA)

13 Mar 2024 1094

Verdict în așteptare, la Judecătorie, în procesul dintre Primarul Constanței și dr. Stela Halichidis

11 Mar 2024 605

Primarul Municipiului Constanța, în instanță cu dr. Halichidis, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase! Se contestă executarea

29 Feb 2024 762

Primarul Constanței proces cu dr. Stela Halichidis! Nemulțumiri după victoria în instanță a fostului manager de la Infectioase!

03 Jan 2024 3103

Retrospectivă 2023! „Radiografia“ deciziilor cruciale în justiția din Constanța - Civil și Contencios administrativ și fiscal

27 Dec 2023 885

Dr. Stela Halichidis a câștigat! Primarul Vergil Chițac a semnat dispoziția pentru punerea în executare a hotărârii judecătorești!

24 Nov 2023 8761

EXCLUSIV - „Este un act de dreptate!“ Dr. Stela Halichidis a câștigat definitiv procesul cu Primarul Municipiului Constanța! (MINUTA)

16 Oct 2023 4172

Judecătorii de la Curtea de Apel mai au nevoie de timp în procesul intentat de dr. Halichidis Primarului Constanței

02 Oct 2023 802

Demisă după tragedia de la Infectioase Zi decisivă pentru dr. Stela Halichidis în procesul cu Primarul Constanței. A câștigat în primă instanță

01 Oct 2023 1860

Dr. Halichidis, la judecată cu Primarul Municipiului Constanța! S-a stabilit data pronunțării

19 Sep 2023 1185

Noutăți din ancheta incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța! Urmează eventuale puneri sub acuzare

03 Aug 2023 2096

Curtea de Apel Constanța, anunț important! Este vizat cazul medicului Stela Halichidis, managerul demis după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

20 Jun 2023 2166

Un nou pas făcut în extinderea capacității Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța!

27 May 2023 1306

Tribunalul Constanța motivează de ce dr. Halichidis nu trebuia demisă din fruntea Spitalului de Infecțioase din oraș! Se știa de lipsa autorizaţiei de securitate în caz de incendiu

12 May 2023 2070

Demisă în urma incendiului din octombrie 2021 Dr.Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului de Infecțioase, l-a învins în instanță pe PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANTA! Nemulțumiri

08 May 2023 2457