Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Synevo România recoltează probe pentru teste Real Time PCR. Cinci centre sunt în județul Constanța

Synevo România, lider al pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, recoltează probe pentru testele moleculare pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV2 în 50 de centre din 36 de orașe din țară, șapte din acesteafiind localizate în București. Buletinele de analiză pot fi eliberate acum, la cerere, și în limba engleză pentru persoanele care au nevoie de acest document în vederea efectuării unei călătorii.
 
Testele se pot realiza doar cu programare online, fiind prelucrate în Laboratorul Central din Chiajna, dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente de analiză din țară. Rezultatele pot fi accesate online și sunt raportate către autorități, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), indiferent dacă sunt negative sau pozitive. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării. Costul unui test Real Time PCR în rețeaua Synevo este de 285 de lei.
 

„Continuăm să susținem eforturile autorităților, precum și nevoile individuale ale pacienților. În acest moment analizăm peste 1.000 de probe pe zi și căutăm să extindem capacitatea de procesare pentru a veni în întâmpinarea cererii crescute de la clienți corporate, pacienți supuși unor proceduri medicale și persoane care călătoresc în afara țării. În orașele mari avem deja ocupată în proporție de 95% capacitatea de recoltare disponibilă până la finalul lunii iulie”, a declarat doctor Antoanela Curici, director medical Synevo România.

 
Prelevarea probelor se face prin exsudat nasofaringian. Rezultatele sunt disponibile online. Buletinul de analize poate fi eliberat în limba engleză, dacă se face o solicitare în recepție, în momentul recoltării.  
 
Orașele din rețeaua Synevo în care pot fi recoltate probe în acest moment sunt: Arad, Bacău, Baia Mare, Bistrița, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Galați, Iași, Mangalia, Medgidia, Miercurea Ciuc, Năvodari, Oradea, Piatra Neamț, Piteși, Ploiești, Rădăuți, Râmnicu-Vâlcea, Reșița, Satu Mare, Sfântul Gheorghe, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara și Zalău.

Două centre de recoltare sunt amplasate în orașul Constanța. La acestea se adaugă câte un centru în localitățile Mangalia, Medgidia și Năvodari.

Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la patru ore după acestea.
 
În acest moment, testele Real Time PCR sunt obligatorii pentru pacienții care au nevoie de internare, pentru călătoria în anumite țări sau pentru contacții cazurilor confirmate, personalul medical sau persoanele expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenți infecțioși.
 
Rețeaua Synevo este implicată în această perioadă în programul național de testare și programe locale, Laboratorul Central Synevo fiind acreditat pentru prelucrarea probelor pentru SARS-CoV-2 prin metoda RT-PCR.
 
Pe lângă testele Real Time PCR, oferta Synevo cuprinde și teste de determinare a anticorpilor IgG pentru SARS-CoV-2, probele putând fi prelevate în toate centrele de recoltare din rețea. Rezultatele acestor teste se eliberează în maximum 48 de ore, având o acuratețe de 99% și specificitate de 99,5%. Pretul testului IgG este de 95 de lei, iar recoltarea, în acest caz, se poate face fără programare prealabilă.
 
În contextul epidemiologic actual, Synevo a implementat în centrele de recoltare și în laboratoare măsuri stricte pentru protecția pacienților și angajaților, cu respectarea reglementărilor în vigoare emise de autoritățile în domeniu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Militar de Urgenţă Constanța a încheiat un contract cu Synevo Romania. Ce valoare are contractul (document)

01 Jun 2018 1217

Contract de 350.000 lei fără TVA Synevo România va asigura analizele medicale la Spitalul Municipal Medgidia (document)

07 Jan 2017 4520

UPDATE - Dănuţ Căpăţînă, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost trimis în judecată. Vezi comunicatul procurorilor

04 Nov 2014 3262

Întrebare-întrebătoare Ştiţi pe unde se intră la Synevo Constanţa?

30 Mar 2014 2338

NUP-ul managerului Dănuţ Căpăţînă a fost infirmat Procurorii DNA anchetează externalizarea serviciului de imagistică din Spitalul Judeţean

19 Mar 2014 5080

Reclamat de nişte oameni ai muncii Directorul Dănuţ Căpăţînă a primit NUP în dosarul externalizării serviciului de imagistică

27 Jun 2013 1779

Anunţuri 2 aprilie 2013

02 Apr 2013 1583

Cine are grijă de inimile noastreMisterul Cardiolife

19 Jun 2012 13998

Anunţuri 21 decembrie 2011

21 Dec 2011 1627

Tratamente miraculoase, picioare salvate de la amputareOn Clinic Medical Advanced Institute s-a mutat în casă nouă (Galerie foto)

21 Oct 2011 8291

Căpăţînă "Concesionarea serviciului de laborator s-a făcut cu respectarea prevederilor legale"

13 Jan 2011 2156

Investiţie de 10 milioane de Euro - Synevo România deschide oficial un nou laborator cu echipamente unice în România

02 Dec 2010 1157

Liderul de opinie Cea mai mare investiţie din ţară - Analize de calitate la Spitalul de Urgenţă

15 Oct 2010 794

Synevo şi coincidenţele lui Căpăţână

14 Oct 2010 5521

Eveniment de Sfânta Parascheva Se inaugurează laboratorul de analize medicale Synevo

12 Oct 2010 1767