Tema principală, implicaţiile crizei COVID-19 asupra Alianței Consiliului Nord-Atlantic în formatul miniștrilor apărării, în sistem de video-conferință

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat miercuri, 15 aprilie, prin sistem de video-conferință, la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic în formatul miniștrilor apărării, convocată de Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, având ca temă principală implicaţiile crizei COVID-19 asupra Alianței.

La reuniune au participat, totodată, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, precum și miniștrii apărării din Finlanda și Suedia.

Pe parcursul sesiunii a fost evaluat sprijinul pe care NATO îl asigură statelor aliate și partenere ca răspuns la criza COVID-19 şi a fost analizată perspectiva asumării unor acțiuni distincte pentru a preveni transformarea crizei sanitare pe care o reprezintă pandemia de coronavirus într-o criză securitară.

Totodată, miniștrii apărării aliați au discutat despre consolidarea măsurilor existente în domeniul rezilienței și a pregătirii civile, utilizarea mecanismelor și capabilităților NATO și au analizat consecințele geo-strategice ale pandemiei.

În același timp, a fost decisă elaborarea unui plan de răspuns la pandemii, pe baza lecțiilor desprinse și a celor mai bune practici existente la nivelul statelor aliate și al organizațiilor internaționale în contextul actualei crize, în sprijinul întăririi rezilienței la nivel aliat și al pregătirilor pentru un posibil nou val de îmbolnăviri de COVID-19 sau alte pandemii viitoare.

Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat eforturile întreprinse pentru limitarea răspândirii virusului în România prin sprijinul acordat de către MApN autorităților naționale. De asemenea, ministrul român al apărării a evidențiat importanţa menținerii și consolidării posturii de descurajare și apărare aliate și contracararea campaniilor de dezinformare și de propagare a știrilor false legate de pandemia de COVID-19.

În încheierea intervenței sale, ministrul Ciucă a reiterat angajamentul României pentru continuarea participării la operațiile, misiunile și activitățile NATO, unde militarii statelor aliate se confruntă nu doar cu amenințări specifice teatrelor de operații, ci și cu cele legate de răspândirea virusului, solicitând, în context, monitorizarea atentă a situației la nivel aliat.

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă „România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia“

14 Apr 2024 337

Tulcea Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii porturilor de la Dunăre

13 Apr 2024 392

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 794

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 634

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1166

PNL Constanța își lansează candidații pentru alegerile locale! Președintele PNL, Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

10 Apr 2024 704

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă „Trebuie să continuăm politicile care promovează egalitatea de șanse și combat violența împotriva femeilor”

08 Mar 2024 346

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 566

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 938

UPDATE Preşedinţii Ciolacu şi Ciucă, vor anunţa la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an!

21 Feb 2024 579

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie

19 Feb 2024 1174

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 557

Nicolae Ciucă, despre organizarea alegerilor „Am întrerupt negocierile aseară, urmând a fi reluate vineri”

13 Feb 2024 686

Se va introduce serviciul militar obligatoriu în România? Anunțul președintelui Senatului, Nicolae Ciucă

13 Feb 2024 758

ARBDD Care sunt zonele alocate pescuitului pentru consumul familial din Delta Dunării

13 Feb 2024 736