Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Terase închise după ora 23 Cum a reacționat prefectul George Niculescu la acuzele lansate la adresa sa. „La finalul zilei, sunt convins că am depus toate eforturile pentru locuitorii acestui județ!”

Noul coronavirus a schimbat cu totul stilul de viață al românilor. Începând de astăzi, 2 august, ora 23:00, terasele vor fi închise până dimineață. Astfel, mai multe voci ale opiniei publice au acuzat actualul prefect al județului Constanța, George Niculescu, că a rămas pasiv la deciziie Guvernului privind această măsură restrictivă.

De altfel, pentru a lămuri lucrurile, prefectul a transmis un punct de vedere cu privire la aceste acuze.

„Așa cum bine știți, din această seară, începând cu ora 23:00, terasele, barurile și cluburile de pe litoral (și din restul județului) se vor închide pe parcursul nopții, activitatea în intervalul orar 23:00 - 06:00 fiind considerată cu risc epidemiologic crescut, în urma unor analize făcute la nivelul CNSU.

În ultimele zile am primit multe întrebări și mi s-au cerut multe lămuriri pe această temă. Mulți m-au acuzat că nu am luat atitudine și că nu am făcut lobby pentru judetul Constanța, având în vedere numărul relativ scăzut de infectări zilnice înregistrate în județul nostru. Mă întreb, de unde știu aceștia de toate demersurile pe care le-am făcut, le fac și le voi face, de toate discuțiile pe care le port cu mediul de afaceri?
Decizia face parte din Hotărârea nr.38 emisă de CNSU, care vizează mai multe zone din țară, nu doar litoralul. Înțeleg foarte bine importanța turismului, a industriei HoReCa, din care am făcut parte, până nu demult. Sunt printre primii care conștientizează efectele măsurilor restrictive care s-au aplicat și se aplică acestui mediu extrem de important al Constanței. Pe de altă parte, înțeleg și îngrijorarea autorităților și a Guvernului României, care se confruntă cu cea mai mare criză sanitară din ultimii 100 de ani, la nivel mondial!

Toate măsurile, atât de la nivel județean, cât și de la nivel central, sunt luate pentru ieșirea din criza sanitară! Relansarea economică a României, o prioritate a tuturor (autorități și mediu privat), nu va putea fi posibilă fără revenirea la o stabilitate, pe fundamentul căreia se poate construi!

Nu în ultimul rând, sunt conștient că, astfel de măsuri, sunt teribil de nepopulare, dar, din momentul în care am depus jurământul de prefect, toate acțiunile mele au fost în slujba cetățeanului. Îmi asum toate insultele (care, de cele mai multe ori depășesc orice limită a bunului-simț), îmi asum criticile, îmi asum faptul că mulți politicieni vor specula această situație pentru a câștiga capital politic, doar este pre-campanie electorală. Pentru că, la finalul zilei, sunt convins că am depus toate eforturile pentru locuitorii acestui județ!”, a transmis prefectul George Niculescu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEO Prefectul Constanței, despre cazurile copiilor veniți din Vaslui la Costinești. O altă problemă iese la suprafață

05 Aug 2020 1171

Sondaj de opinie Credeți că închiderea teraselor după ora 23.00 va duce la reducerea numărului pacienților infectați cu coronavirus?

03 Aug 2020 2109

Spitalul Municipal Mangalia, introdus în Planul Alb, ca unitate suport care va putea interna și trata pacienți cu noul coronavirus

30 Jul 2020 615

Iată de când Constanța. Masca de protecție, obligatorie atunci când se va aflăm pe litoral, în zone aglomerate, în intervalul 18.00 – 24.00

30 Jul 2020 1146

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, convocat astăzi

30 Jul 2020 705

LIVE VIDEO Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, prezentă la Constanța. A participat la o acțiune pe litoral

12 Jul 2020 1939

Un prim caz de coronavirus, confirmat în Instituția Prefectului - Județul Constanța. Prefectul și echipa sa vor intra în autoizolare

06 Jul 2020 1524

Ce a punctat prefectul județului Constanța legat de cei ieșiți din carantină instituționalizată, conform deciziei CCR

04 Jul 2020 1011

Prefectul județului Constanța, despre verificările de pe litoral „Am constituit un grup de lucru mixt pentru prevenirea oricărei forme de încălcare a măsurilor în vigoare” (video)

04 Jul 2020 1446

Peste 180 de polițiști din țară vor acționa, alături de colegii lor din Constanța, în zonele de interes de pe litoral

03 Jul 2020 913

VIDEO Prefectul județului Constanța, George Niculescu, implicat într-un accident rutier. Mergea la inaugurarea unui sens giratoriu din Lumina

24 Jun 2020 5968

Se redeschid mall-urile! Reprezentanții centrelor comerciale din Constanța, convocați la Prefectură

12 Jun 2020 879

Începând cu luna iulie, Tarom va introduce noi zboruri interne, din vestul țării către litoral

06 Jun 2020 1666

Școlile constănțene au primit elevii în siguranță la pregătirea pentru examenele naționale (galerie foto)

03 Jun 2020 1056

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a au revenit la pregătire. Declarațiile prefectului și inspectorului școlar general (galerie foto+video)

02 Jun 2020 1608