Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Trenuri ce fuseseră suspendate temporar, repuse în circulație de la 1 iunie. Printre ele, București Nord - Constanța. Lista completă (document)

•   Printre trenurile repuse în circulație de la 1 iunie se numără București Nord - Constanța.

CFR Călători continuă procesul de repunere în circulație a trenurilor a căror circulație a fost temporar suspendată începând cu lunile martie și aprilie 2020 în corelație cu măsurile de prevenire și control a virusului SARS-CoV-2, emise de autorități, spun reprezentanții instituției.

Primele trenuri au fost repuse în circulație, gradual, odată cu ieșirea din starea de urgență și continuă cu data de 1 iunie 2020. Excepție fac trenurile care nu au funcție în această perioadă (ex: trenurile de navetă pentru elevi).
Printre trenurile repuse în circulație de la 1 iunie se numără București Nord - Constanța.

Lista completă a trenurilor o puteți consulta în secțiunea Document.

Iată informațiile oficiale puse la dispoziție de CFR Călători:

CFR Călători are ca prioritate mobilitatea cetățenilor, asigurarea legăturilor interregionale și regionale, dar și protecția și securitatea călătorilor noștri și a personalului propriu.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații, și pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor noștri cumpărarea biletelor din timp. Începând cu data de 3 iunie 2020, cumpărarea cu anticipație a biletelor înainte de plecare, crește de la10 la 20 de zile.

Recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru aevita aglomerația la ghișee/casele de bilete și manipularea banilor în numerar. La ghișeu, este indicată efectuarea plății cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.


Pentru a răspunde nevoii de mobilitate a călătorilor pe calea ferată, rămânem conectați la solicitările de trafic și în limita parcului de material rulant disponibil intervenim operativ pentru adaptarea capacității de transport.

CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituțiilor au introdus programul decalat pentru angajați.

Dindata de 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii, vor cumpăra locuri distanțate.

Masca de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei. Pentru protecția dumneavoastră, a celorlalți călători și a personalului nostru, vă rugam purtați corect masca, astfel încât să văacopere gura și nasul.
CFR Călători este pregătită tehnic să repună în circulație trenurile și în trafic internațional. Operaționalizarea acestei decizii este condiționată de obținerea acordului administrațiilor feroviare europene partenere.  
Persoanele care călătoresc cu trenul, trebuiesă repecte regulile de comportament și igienă impuse de Ministerul Sănătății, și este important să aibă în vedere regulile și recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiții de siguranță.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nouă școli și licee din județul Constanța trec în scenariul 3 Coronavirus! Lista completă

12 Oct 2020 3470

Grădinița Colibri, Școala 29 și Școala 12 din Constanța trec la scenariul trei Coronavirus

21 Sep 2020 2830

Elevii Școlii Remus Opreanu, din Constanța, sfătuiți de polițiști cum să poarte masca

15 Sep 2020 481

Raport Covid România, peste 100.000 de cazuri. 40 de infectări noi la Constanța și un deces

11 Sep 2020 1013

Radu Mazăre Jr., infectat cu Covid-19

06 Sep 2020 1936

MAE a solicitat clarificări legate de noile măsuri anti-Covid din Ungaria

28 Aug 2020 537

Situația cu intervențiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19 2.364 militari și 543 mijloace tehnice au acționat, în București și în țară

13 May 2020 829

Angajat al Penitenciarului Botoșani, infectat cu coroanvirus

27 Apr 2020 912

Coronavirus. Au fost raportate noi decese în România. De unde sunt victimele. Ce alte boli asociate aveau

14 Apr 2020 1496