UPDATE. Klaus Iohannis „Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive“ (video)

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut astăzi, de la ora 18,15, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. 

Declarațiile președintelui sunt legate de numărul mare de decese cauzate de Covid 19 înregistrate în România. 

„Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor. Este o perioadă a suferinței, o dramă națională de proporții teribile. Nu avem însă altă opțiune decât să o depășim.
Prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi, pe care asistența medicală îi poate ajuta să depășească cu bine această maladie.
Orice alte teme trec în plan secund, nimic, nimic nu este mai presus de viață și trebuie să facem tot ce este omenește posibil, chiar și în ceasul al doisprezecelea, pentru a o proteja.
Zi de zi, chiar în aceste momente, medicii și personalul medical din spitalele noastre duc o luptă epuizantă pentru viață. Dar nici sistemele medicale performante din țări cu o infrastructură sanitară dezvoltată nu pot face față unui număr atât de mare de îmbolnăviri.
Este motivul pentru care am solicitat ajutor extern și suntem recunoscători tuturor statelor care ne vin în sprijin.
Dragi români, vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare.
Este în același timp și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare.
Vaccinurile anti COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice.
Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața.
În același timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum.
Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toți, ca societate.
Dragi români, Știu că este foarte greu, dar nu vă pierdeți speranța! Istoria națiunii noastre greu încercate stă mărturie că atunci când am fost solidari am trecut cu bine peste cele mai cumplite încercări. O putem face și acum.

Vaccinați-vă, purtați mască, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială cât mai mult timp posibil! Suntem în al doisprezecelea ceas, să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați!“ - a mai declarat președintele Klaus Iohannis. 

UPDATE


Preşedintele Klaus Iohannis va avea miercuri, la ora 17.30, o şedinţă de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea epidemiei de COVID-19, anunţă Administraţia Prezidenţială.

La şedinţă vor participa premierul Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltan Cseke, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, precum şi preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele Klaus Iohannis, la recepția de Ziua Națională a României „Sărbătorim astăzi Ziua Națională într-un moment marcat de griji și suferințe“ (VIDEO)

01 Dec 2021 377

Ceremonie de decorare a unor cadre medicale cu prilejul Zilei Naționale a României. Ce mesaj a transmis președintele Klaus Iohannis

01 Dec 2021 355

Klaus Iohannis, decrete de decorare cu ocazia Zilei Naționale. Lista completă. Pe listă, și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

30 Nov 2021 728

Klaus Iohannis „Hanuca îi încurajează pe cei care o sărbătoresc să devină prin cuvânt și faptă un model pentru semeni“

28 Nov 2021 495

Membrii Guvernului condus de Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură. Ce a declarat președintele Klaus Iohannis (VIDEO)

25 Nov 2021 473

Lege promulgată de Iohannis. Materia „Istoria evreilor. Holocaustul“ va deveni obligatorie

25 Nov 2021 951

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea Guvernului României

25 Nov 2021 494

Klaus Iohannis „Îmi doresc să văd o analiză onestă a modului în care s-a derulat concursul de directori de școli“

24 Nov 2021 481

Orban despre Iohannis „Într-o 'Românie Normală', cinstit ar fi fost să îşi depună demisia“

24 Nov 2021 472

Lege promulgată de Klaus Iohannis Veteranii de război şi pensionarii vor primi legitimaţiile de transport tip card

24 Nov 2021 627

24 noiembrie în istoria lumii. Italia recunoaște independența României, în 1879. Ce evenimente s-au mai petrecut și pe cine aniversăm

24 Nov 2021 389

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, în vizită oficială în România (VIDEO)

23 Nov 2021 443

Dacian Cioloş „USR nu va vota un guvern capturat de PSD, partid care a gazat cetățenii români pe 10 august”

22 Nov 2021 1692

Decretul privind desemnarea lui Nicoale Ciucă în calitatea de candidat la funcţia de premier, semnat de preşedintele Iohannis

22 Nov 2021 446

Nicolae Ciucă. „Cetăţenii români aşteaptă stabilitate şi soluţii”. De joi, speră să se poată apuca „serios de treabă"

22 Nov 2021 1203