Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

USR Constanța solicită Consiliului Județean măsuri de îmbunătățire a circulației navetiștilor la nivel județean

USR Constanța solicită Consiliului Județean Constanța măsuri de îmbunătățire a circulației navetiștilor la nivel județean.

În condițiile situației de urgență națională și a existenței Ordonanței Militare nr. 3, cetățenii care fac naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde au serviciul sunt expuși direct infectării cu coronavirus.

Astfel, propunem Consiliului Județean, în mod ferm, următoarele măsuri ce trebuie dispuse cel puțin pe perioada instituirii situației de urgență:

1. Înlocuirea microbuzelor (supraaglomerate) cu autocare sau suplimentarea numărului de microbuze, cel puțin în orele de vârf (dimineața și seara).

2. Suplimentarea cu autobuze ale CT BUS S.A. prin încheierea de urgență a unor protocoale între Consiliul Județean Constanța și CT BUS S.A., pe rutele metropolitane, dacă situațiile impun acest lucru, respectând cu strictețe celelalte condiții prezentate.

3. Înjumătățirea numărului de locuri disponibile (prin marcarea lor ca indisponibil) din autocare / microbuze, astfel încât să se respecte distanța socială, atât în orele de vârf (conform art. 1 de mai sus), cât și în afara orelor de vârf.

4. Dotarea obligatorie a șoferilor autocarelor / microbuzelor cu echipament complet de protecție (combinezon, mănuși, mască protecție, ochelari protecție).

5. Dotarea autocarelor / microbuzelor cu dispensere / dozatoare cu dezinfectant de mâini pentru pasageri.

6. Obligativitatea dezinfectării autocarelor la sfârșitul fiecărei curse, la cap de linie.

7. „Îmbrăcarea” pragurilor sau treptelor microbuzelor / autocarelor, pe care pășesc pasagerii, cu materiale textile îmbibate permanent cu substanțe dezinfectante.

8. Eliminarea, pe perioada urgenței, a plății cu numerar direct la șofer. În cazuri excepționale, plata trebuie făcută cu suma exactă a călătoriei, pentru a nu se returna rest în bancnote.

9. Verificarea permanentă a îndeplinirii obligațiilor de mai sus, de către organele abilitate – poliție locală, poliție națională, jandarmerie, armată, a transmis un comunicat din partea USR Constanța.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Din 2014 nu s-a mai întâmplat nimic la Teatrul de Vară din Mamaia. Reabilitare, doar în declarații. S-a cheltuit un milion de euro pentru expertiză tehnică

29 May 2020 1823

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

29 May 2020 2713

Un spațiu verde din Mamaia propus spre vânzare. Primăria Constanța a scris negru pe alb că nu are nici un plan legat de vreo amenajare

27 May 2020 2124

USR Constanța cere consilierilor locali să nu aprobe vânzările de terenuri proprietate publică sau privată a municipiului

26 May 2020 2661

Recuperarea prejudiciilor Stelian Ion “Am depus împreună cu colegii din USR un proiect de lege prin care averea dobândită prin furt să fie confiscată”

25 May 2020 2082

USR Constanța cere implicarea Ministerului Sănătății “CJC și SCJU își pasează responsabilitatea pe marginea rezolvării aspectelor sesizate de Curtea de Conturi” (documente)

23 May 2020 1459

Președintele USR Constanța, Remus Negoi, cere CJC să renunțe la transformarea clădirii de pe strada Izvor în spațiu pentru arhiva. Ce propuneri a avansat?

22 May 2020 2346

Remus Negoi de la USR critică lipsa de viziune a Consiliului Județean Constanța”Bate orice scenariu de film prost”! (galerie foto)

20 May 2020 2413

Președintele USR Constanța, Remus Negoi „De ce nu iau autoritățile măsuri concrete și predictibile pentru revigorarea turismului pe litoral?”

16 May 2020 3873

Au reînceput tăierile în Pădurea Comorova. Miniștrii Mediului și Economiei, interpelați pe acest subiect de deputatul USR, Stelian Ion (document)

15 May 2020 2873

Proiectul USR “DNA-ul pădurilor”, votat în Camera Deputaților. Stelian Ion “Sănătatea mediului este o temă cu adevărat majoră pentru societate”!

14 May 2020 2566

Pentru degrevarea aglomerației de pe Otopeni, USR Constanța propune ca o parte din zboruri să fie preluate de aeroportul de la Mihail Kogălniceanu

12 May 2020 2694

USR Constanța “Primăria Constanței reduce suprafața trotuarelor creând piste de biciclete nefuncționale pe trotuar”. Explicațiile de ordin tehnic ale municipalității

11 May 2020 2924

Noi proiecte USR pentru desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților și modificarea legilor Justiției

09 May 2020 3390

USR Constanța cheamă la aceeași masă oamenii politici, administrația, societate civilă, dezvoltatori imobiliari și pentru dezvoltarea coerentă a urbei

07 May 2020 2028