USR Constanța solicită Consiliului Județean măsuri de îmbunătățire a circulației navetiștilor la nivel județean

USR Constanța solicită Consiliului Județean Constanța măsuri de îmbunătățire a circulației navetiștilor la nivel județean.

În condițiile situației de urgență națională și a existenței Ordonanței Militare nr. 3, cetățenii care fac naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde au serviciul sunt expuși direct infectării cu coronavirus.

Astfel, propunem Consiliului Județean, în mod ferm, următoarele măsuri ce trebuie dispuse cel puțin pe perioada instituirii situației de urgență:

1. Înlocuirea microbuzelor (supraaglomerate) cu autocare sau suplimentarea numărului de microbuze, cel puțin în orele de vârf (dimineața și seara).

2. Suplimentarea cu autobuze ale CT BUS S.A. prin încheierea de urgență a unor protocoale între Consiliul Județean Constanța și CT BUS S.A., pe rutele metropolitane, dacă situațiile impun acest lucru, respectând cu strictețe celelalte condiții prezentate.

3. Înjumătățirea numărului de locuri disponibile (prin marcarea lor ca indisponibil) din autocare / microbuze, astfel încât să se respecte distanța socială, atât în orele de vârf (conform art. 1 de mai sus), cât și în afara orelor de vârf.

4. Dotarea obligatorie a șoferilor autocarelor / microbuzelor cu echipament complet de protecție (combinezon, mănuși, mască protecție, ochelari protecție).

5. Dotarea autocarelor / microbuzelor cu dispensere / dozatoare cu dezinfectant de mâini pentru pasageri.

6. Obligativitatea dezinfectării autocarelor la sfârșitul fiecărei curse, la cap de linie.


7. „Îmbrăcarea” pragurilor sau treptelor microbuzelor / autocarelor, pe care pășesc pasagerii, cu materiale textile îmbibate permanent cu substanțe dezinfectante.

8. Eliminarea, pe perioada urgenței, a plății cu numerar direct la șofer. În cazuri excepționale, plata trebuie făcută cu suma exactă a călătoriei, pentru a nu se returna rest în bancnote.

9. Verificarea permanentă a îndeplinirii obligațiilor de mai sus, de către organele abilitate – poliție locală, poliție națională, jandarmerie, armată, a transmis un comunicat din partea USR Constanța.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 309

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 483

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 555

Bugetare participativă Se amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!

13 Apr 2024 509

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 531

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 422

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 579

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 892

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 725

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 550

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 490

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 638

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 645

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 783

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 648