Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea cu a treia doză (video)

  • Conferința de presă susținută de conducerea CNCAV privind stadiul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.
Valeriu Gheorghiță a menționat că o persoană care are istoric de trecere prin boală are un risc mai mic de a se infecta, „dacă se află in primele șase luni de la trecerea prin boală”.

„În momentul de fata, în contextul variantei Delta, obiectivul campaniei este de a preveni forme grave de îmbolnăvire, spitalizare și decese”, spune acesta.

„Datele din Italia recente arată că o persoană vaccinată cu schemă completă, chiar în condițiile în care vorbim de Delta, are risc cu 77% mai mic să se infecteze”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.


Medicul militar Valeriu Gheorghiță a mai precizat că, în cazul în care cei vaccinați fac boala, virusul se elimină mai repede.

„La scară largă, la nivel populațional, virusul se răspândește.

(...) Eu rămân la opinia că, în momentul de față, populația trebuie să înțeleagă că dacă nu avem niciun model de protecție (...) riscul să ne infectăm este mare”.

 
Întrebat despre modalitatea de programare pentru doza a treia de vaccin anti-COVID, el a menționat:

„Diferența față de debutul campaniei de vaccinare este legată de disponibilitatea dozelor. Numărul de doze la acest moment este semnificativ mai mare. (...) Dar atâta timp, de pildă, cât vorbim de personalul medical – vaccinarea se va face în unitățile medicale proprii unde persoana este angajată”, spune Valeriu Gheorghiță.


Acesta a mai precizat că persoanele care s-au imunizat la un centru special amenajat, vor avea posibilitatea să se vaccineze cu doza a treia la medicul de familie.

 

„Pentru masa mare a populației, recomandăm utilizarea platformei de programare tocmai pentru a evita supraaglomerarea în centrele de vaccinare”, a adăugat acesta.

 

„Din zece persoane vaccinate cu schemă completă, șapte dintre ele nu se vor infecta.

Trei se vor infecta. Dacă acele trei pers vor intra la rândul lor în contact cu persoane vaccinate, riscul de transmitere scade foarte mult”, spune medicul militar.

Acesta a mai spus că nu se poate afirma că persoanele vaccinate au un risc mai mare sa infecteze persoanele nevaccinate: „Este o informație complet eronată”.


Întrebat când va debuta campania de vaccinare cu a treia doză, el a spus că la începutul lunii octombrie va exista o recomandare de la Agenția Europeană a Medicamentului.

„Probabil că până pe 4-5 octombrie vom avea o recomandare în acest sens. Noi vom fi pregătiți în următoarele zile ca să putem să demarăm această activitate”, a precizat Valeriu Gheorghiță. Sursă foto și video: Facebook.com / RO Vaccinare 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valeriu Gheorghiţă Se lucrează la organizarea unui nou maraton de vaccinare (video)

12 Oct 2021 687

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat cu doza a treia. Ce îi sfătuiește pe români

07 Oct 2021 671

LIVE VIDEO Valeriu Gheorghiță, declarații despre vaccinarea cu a treia doză

28 Sep 2021 871

LIVE VIDEO Valeriu Gheorghiță, declarații despre valul 4 și vaccinarea cu a treia doză

21 Sep 2021 691

LIVE Valeriu Gheorghiţă, precizări de ultimă oră „Creșterea cazurilor se va menține! Peste 80% dintre infecţii sunt la persoane nevaccinate”

14 Sep 2021 791

Coronavirus Câte centre de vaccinare au la dispoziție elevii care doresc să se imunizeze

08 Sep 2021 626

Valeriu Gheorghiță. Vor fi desfășurate acțiuni de informare online în cadrul ședințelor cu părinții (video)

24 Aug 2021 678

Valeriu Gheorghiță, despre infecțiile cu tulpina Delta „Se înregistrează o creştere lent progresivă, dar susţinută a numărului de cazuri”

10 Aug 2021 641

„Trebuie să fim vigilenți tocmai pentru a putea preveni îmbolnăvirile din perioada următoare“ Vaccinarea la Vama Veche continuă și astăzi! (galerie foto)

07 Aug 2021 851

Valeriu Gheorghiță Varianta Delta începe să devină dominantă în România

06 Aug 2021 899

Valeriu Gheorghiţă, prezent în județul Constanța, pentru promovarea mesajului campaniei de vaccinare. În ce stațiune va merge pentru a vaccina

06 Aug 2021 634

Valeriu Gheorghiță, precizări despre a treia doză de vaccin anti-COVID

27 Jul 2021 1323

Valeriu Gheorghiţă, despre evoluţia epidemiologică din România

22 Jun 2021 758

Valeriu Gheorghiță „Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în sezonul rece este cât se poate de clară”

15 Jun 2021 834

Andrei Baciu Certificatul COVID-19 va putea fi folosit și în România, începând cu 1 iulie

03 Jun 2021 769