Valeriu Gheroghiță „Nu este exclus să înregistrăm o nouă creştere a cazurilor de COVID-19“ (VIDEO)

  •  În perioada următoare, scăderea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 va stagna şi nu este exclus să se înregistreze o nouă creştere a cazurilor de COVID-19, având în vedere că a început sezonul rece şi se stă mai mult în spaţii închise.
Astăzi, 11 noiembrie, autorităţile estimează că, în perioada următoare, scăderea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 va stagna şi nu este exclus să se înregistreze o nouă creştere a cazurilor de COVID-19, având în vedere că a început sezonul rece şi se stă mai mult în spaţii închise.

"Din fericire, numărul de cazuri noi este în scădere şi acest lucru este, încă, bine. Estimarea, pentru că noi nu ghicim, noi facem nişte estimări bazându-ne pe nişte date, este că în perioada următoare, într-o perioadă de o săptămână, două săptămâni, vom stagna din această scădere.

Nu este exclus să înregistrăm o nouă creştere a numărului de cazuri pentru că interacţiunea şi mobilitatea oamenilor creşte prin faptul că, evident, s-a reluat şi activitatea de învăţământ, acolo unde s-a putut, în format fizic.

Suntem în plin sezon rece şi stăm din ce în ce mai mult în spaţii închise, unde există interacţiune apropiată între oameni, acest lucru asociază o creştere a riscului de infectare şi, din acest punct de vedere, nu avem niciun motiv să credem că situaţia va fi numai într-o direcţie bună în perioada următoare. Cu atât mai mult cu cât, în momentul acesta, la o rată de vaccinare în populaţia eligibilă peste 12 ani de circa 43%, este evident că nu este în avantajul nostru", a declarat şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

Gheorghiță a participat la lansarea caravanei "Oameni ca Mine" dedicată educaţiei despre sănătatea publică în context pandemic, organizată şi susţinută de mediul privat. 

"Nu ştiu dacă este, în momentul de faţă, neapărat despre un val 5, nici nu contează acest lucru. Contează situaţia reală, realitatea, şi anume că în multe ţări europene, deja, se observă o creştere importantă a numărului de cazuri, dar, acolo unde rata de vaccinare este crescută, nu se observă o creştere a numărului de cazuri grave, care au nevoie de spitalizare în terapie intensivă şi nu creşte mortalitatea.

E clar că odată cu valul 4 nu se va opri pandemia.

Din motivul acesta, este evident, este logic să înţelegem că dacă nici de data aceasta nu ne vom pregăti mai bine, în sensul în care să avem un grad ridicat de protecţie la nivelul comunităţii, perioada următoare şi valurile următoare, câte vor fi, ne vor lovi la fel de rău, poate chiar mai rău, pentru că, spre deosebire de noi, virusul nu stă pe loc. Virusul se adaptează şi evoluează, devine mai rezistent la acţiunea anticorpilor, la protecţia pe care o avem astăzi de la vaccinuri sau de la trecerea prin boală", a transmis preşedintele CNCAV.


Sursa foto:  Facebook/ Ro Vaccinare

Sursa video: Facebook/ Guvernul României 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Câte persoane au primit doza a patra de vaccin anti-COVID

16 May 2022 336

Bilanț COVID-19, în România. Prima zi fără niciun deces din cauza coronavirusului! (DOCUMENT)

16 May 2022 367

Doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni. Pentru cine este recomandată

16 May 2022 395

Toate locurile la ATI COVID sunt libere în județul Constanța!

16 May 2022 318

COVID. Un singur caz nou, raportat în ultimele 24 de ore, la Constanța

15 May 2022 566

Ministrul Sănătății „Încet, încet infecţia cu noul coronavirus se transformă într-o viroză sezonieră şi dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme“

14 May 2022 753

Medicul Adrian Marinescu „E foarte probabil ca la toamnă să avem creşteri a numărului de infectări cu SARS-CoV-2“

14 May 2022 673

Bilanț COVID. Cifrele zilei în România (DOCUMENT)

13 May 2022 463

Lista localităților din județul Constanța care raportează incidența 0

13 May 2022 553

Raport coronavirus. 25 de cazuri noi în județul Constanța (DOCUMENT)

12 May 2022 563

COVID Toate paturile din secțiile ATI sunt libere, în județul Constanța

12 May 2022 312

Peste 700 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, raportate în România. Situația pe județe (DOCUMENT)

11 May 2022 576

În 38 de localități din județul Constanța, incidența răspândirii cazurilor de Covid 19 este 0

11 May 2022 575

Peste 800 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, raportate în România. Situația deceselor (DOCUMENT)

10 May 2022 609

Coronavirus. 16 cazuri noi în județul Constanța

09 May 2022 525