A început cea de-a 100-a ediţie a Festivalului de la Salzburg, cel mai mare festival din lume dedicat muzicii clasice, teatrului şi operei

 
  • Organizatorii au promis respectarea măsurilor sanitare stricte pentru această versiune restrânsă a festivalului.

Cel mai mare festival din lume dedicat muzicii clasice, teatrului şi operei, care anul acesta aniversează 100 de ani de la înfiinţare, a început în acest weekend la Salzburg, în mijlocul unor puternice măsuri de protecţie împotriva noului coronavirus, relatează duminică AFP, potrivit agerpres.ro.

Festivalul a fost inaugurat sâmbătă de reprezentaţia operei "Elektra" de Richard Strauss, în regia polonezului Krzysztof Warlikowski, şi a piesei de teatru "Everyman", jucată în fiecare an de la înfiinţarea evenimentului.

Piesa urma să se desfăşoare în piaţa Catedralei din Salzburg, dar o furtună a obligat ţinerea spectacolului în interior, unde spectatorii purtând măşti de protecţie au putut cu greu menţine distanţarea fizică, potrivit presei locale.

Organizatorii au promis respectarea măsurilor sanitare stricte pentru această versiune restrânsă a festivalului: 110 spectacole sunt prevăzute în august, faţă de cele 200 preconizate iniţial.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#DobrogeaDigitală „George Enescu are marele dar de a procura celor ce-l ascultă emoţia întîlnirii cu imperiile celeste”

01 Oct 2021 1907

Sute de muzicieni din 39 de țări participă la Concursul internațional „George Enescu”. 22 sunt din România

10 Jul 2018 1567