Cultura

Abonamente la prețuri speciale Începe Festivalul „Giacomo Puccini“, la Teatrul „Oleg Danovski“
În luna Florilor, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ organizează Festivalul „Giacomo Puccini“, pentru a cinsti memoria marelui compozitor italian de la cărui naștere se împlinesc, anul acesta, 160 de ani.

Primul spectacol este opera „Boema“, programată sâmbăta aceasta, de la ora 19.00, sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu, care poate fi considerat cel mai mare puccinist al României, la ora actuală, dovadă și că cele trei opere din programul festivalului se află sub conducerea sa muzicală.
 

„Boema“

 
Spectacolul, în regia artistică a lui Ognian Draganov, cu o scenografie de Boris Stoinov, va transpune publicul în atmosfera boemei franceze din secolul al XIX-lea, în micuța mansarda în care se petrec atât de multe întâmplări. În rolurile principale se vor regăsi artiștii: Nicoleta Ardelean, Răzvan Săraru, Ioan Ardelean, Constantin Acsinte, Marius Eftimie și Stela Sîrbu, cărora li se vor alătura Laurenţiu Severin, Andrei Băican, Cristian Parmac și Iulian Bratu.
 

„Messa di Gloria“

 
Următoarea întâlnire cu creația pucciniană este programată sâmbăta următoare, pe 12 mai, tot de la ora 19.00. De această dată, în prim-plan se va afla o lucrare vocal-simfonică, pentru orchestră, cor și soliști, „Messa di Gloria“, tot sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu.
Soliştii vor fi tenorul Alfredo Pascu și bas-baritonul Orest Pâslariu din București.
 

„Madama Butterfly“

 
Duminică, 13 mai, de la aceeași oră, pe scena Teatrului „Oleg Danovski“ va... urca delicata Madama Butterfly, pentru a-și depăna trista poveste. Spectacolul în regia aceluiași Ognian Draganov, având decoruri de Grigore Gorduz și costume de Tvetanka Stoinova îi va avea în prim-plan pe artiștii lirici: Irina Iordăchescu -Bucureşti, Lucia Mihalache, Doru Iftene, Marius Eftimie - debut, Anton Zidaru - Bucureşti, Ionela Duma, Cristian Caragea, Laurenţiu Severin, Constantin Acsinte, Andrei Băican, Laura Stanache.
La pupitrul dirijoral se va afla Ionuţ Pascu.
 

„Turandot“

 
Cel de-al patrulea, dar și ultimul titlu din programul Festivalului „Giacomo Puccini“, este și ultima operă a lui compozitorului italian, finalizată de discipolul să Franco Alfano. Întâlnirea cu neînduplecata prințesă Turandot este programată, duminică, 20 mai, de la ora 19.00, sub bagheta neobositului maestru Gheorghe Stanciu.

Regia artistică a spectacolului este realizată de Alice Barb, iar scenografia e semnată de Adriana Grand.
Soliştii serii vor fi: Elena Rotari - debut, Răzvan Săraru, Laura Eftimie, Constantin Acsinte, Florin Diaconescu - Bucureşti, Laurenţiu Severin, Marius Eftimie, Doru Iftene, Anton Zidaru - Bucureşti, Bogdan Ocheşel și Gelu Râpă.
 

Bilete și abonamente

 
Biletele pentru fiecare dintre aceste spectacole au prețuri de 8 lei, pentru copii şi elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi, 15 lei, pentru pensionari şi studenţi, pe baza talonului de pensie, respectiv a carnetului de student vizat la zi, și  20 lei, 25 lei, 30 lei și 40 lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ.
Pentru melomani există și abonamente la prețuri speciale, în care se regăsesc toate cele patru titluri din programul Festivalului „Giacomo Puccini“: 60 lei (pachet general) și 50 lei (pentru pensionari).

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul pentru copii Momolino revine în Constanța cu premiera spectacolului “Milina aduce Primăvara“ (galerie foto)

13 Feb 2019 467

#citeşteDobrogea 102 ani de la venirea pe lume a geniului baletului românesc Oleg Danovski. Lucrări din Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa

09 Feb 2019 744

Artiştii mai aşteaptă! Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Constanţa a pierdut procesul cu Asociaţia „Eurocult“

06 Feb 2019 688

Spectacolele lui Făurar pe scena Teatrului „Oleg Danovski“

29 Jan 2019 593

„Don Giovanni” și „Spărgătorul de nuci” la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța

24 Jan 2019 778

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” revine după sărbători cu șapte spectacole de excepție

10 Jan 2019 663

„Liliacul” vine la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

08 Jan 2019 538

Spectacol dedicat Zilei Culturii Naționale și zilei lui Mihai Eminescu, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Jan 2019 593

Divertismentul muzical „O sole mio” la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Jan 2019 636

Tradiționalul Concert de An Nou, spectacolul de început de an oferit de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

04 Jan 2019 664

Balerinii Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” foarte apreciați la Turneul de iarnă din Germania

17 Dec 2018 326

„Un concert de înaltă ținută, care se adresează sufletelor“ Ultima reprezentație din acest an a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ (galerie foto + video)

15 Dec 2018 588

Turneu de mare succes în Germania Balerinii constănțeni, copleşiţi de binemeritate aplauze

15 Dec 2018 932

UPDATE. Un concert de Crăciun, ultimul eveniment al anului la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța (galerie foto+video)

13 Dec 2018 614

Seară Camerală la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța

10 Dec 2018 412