Academia Română Bursă în domeniul științelor istorice și arheologie în valoare de 5000 de euro fiecare, în memoria academicianului Ștefan Papacostea

Foto: facebook/Academia RomânăAcademia Română și Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație au semnat miercuri, 8 martie 2023, parteneriatul de constituire a Proiectului „Bursele ALFA pentru excelență în cercetare“. Acordul a fost semnat de acad. Mircea Dumitru, vicepreședinte al Academiei Române, și avocat Mihai Măcelaru, reprezentant al Consiliului Director al Fundației Alfa. 

Potrivit unui comunicat al Academiei Române, proiectul „Bursele ALFA pentru excelență în cercetare“ prevede acordarea a două burse în domeniul științelor istorice și arheologie și în domeniul științelor medicale, în valoare de 5000 de euro fiecare, pentru 12 luni de cercetare. Cele două burse poartă numele a doi reputați membri ai Academiei Române: bursa „Academician Șerban Papacostea“, pentru istorie, și bursa „Academician Nicolae Cajal“, pentru medicină.

„Bursele vor fi acordate prin competiție de dosare, în urma deciziei luate de comisiile de profil formate la inițiativa președinților secțiilor de specialitate ale Academiei Române. Grupul țintă eligibil în cadrul proiectului include cetățeni români, cu domiciliul în România sau care vor lucra în România în perioada acordării bursei. Candidații trebuie să fie deținători de doctorat în domeniile științe istorice și arheologie și științe medicale și să activeze în instituții de cercetare sau în universități din România. Vârsta maximă admisă este de 55 de ani.

„Bursele ALFA pentru excelență în cercetare“ vizează stimularea creșterii relevanței naționale și internaționale a cercetării în domeniul științelor istorice și al științelor medicale din România, precum și sporirea prestigiului public al activității de cercetare.

Atât Academia Română, cât și Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație doresc să încurajeze etica cercetării și corectitudinea profesională și să dezvolte capacitatea oamenilor de știință de a genera rețele profesionale și de a forma centre de excelență“ - au mai precizat reprezentanții Academiei Române.


Parteneriatul de acordare a burselor de excelență în cercetare pune în evidență dorința celor două organizații de a crea mecanisme de colaborare între mediul academic și cel nonprofit.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Istoria Dobrogei - Bibliografie Iamblichos (sec. III-IV) - „Viața lui Pitagora”

20 Apr 2024 1168

Constanța Certificat de urbanism pentru Academia Română! Iată ce investiție va realiza

12 Apr 2024 402

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 744

Academia Română la aniversare! Se împlinesc 158 de ani de la înfiinţare

02 Apr 2024 548

Un elev de la Colegiul “Mircea cel Bătrân” Constanța, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională Interdisciplinară Științele Pământului (FOTO)

24 Feb 2024 1344

Eveniment "Anton Pann" la Biblioteca Academiei Române, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale

13 Jan 2024 743

Născut la Constanța In memoriam Nicholas Georgescu Roegen, savantul care și-a atins apogeul în America

29 Oct 2023 1113

75 ani de la moartea dr. Constantin I. Angelescu, longeviv ministru-reformator al Instrucțiunii Publice

25 Oct 2023 991

Originar din Constanța Scriitorul Ion Coja împlinește 81 de ani

21 Oct 2023 1132

Academia Hagi și ACS Premier Iași au devenit cluburi partenere. Care a fost prima acțiune comună

16 Oct 2023 1095

Constanța Antrenorul Eddy Năstase s-a căsătorit. Elevii săi de la Academia Hagi i-au făcut o frumoasă surpriză (GALERIE FOTO)

08 Oct 2023 5919

Originar din Tulcea Alexandru Ciucurencu, pictorul cu titlurile de Maestru Emerit al Artei și Artist al Poporului

27 Sep 2023 1639

Ion Pacea, pictorul a cărui artă a fost expusă la Constanța și în mari orașe din străinătate

06 Sep 2023 1253

Ministrul Mediului Dialog între Academia Română și Guvern pentru conservarea urşilor bruni şi asigurarea protecţiei oamenilor

04 Sep 2023 821

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, mesaj de Ziua Limbii Române. „Nu poţi fi român dacă nu vorbeşti româneşte, dar poţi vorbi, scrie şi citi frumos româneşte fără să fii român“

31 Aug 2023 905