„Afacerea Est”, avanpremieră la Constanţa. Ion Sapdaru - „Nu va exista o continuare” (galerie foto)

Comedia lui Igor Cobileanski va intra în cinematografele din toată ţara din 28 octombrie. Până atunci, filmul a avut avanpremiera la Constanţa, la cinematograful Cityplex Tomis, în prezenţa actorului din rolul principal, Ion Sapdaru.
 
„Mă bucur să văd că s-a umplut o sală, chiar dacă azi e Sf. Dumitru. Nimeni nu poate concura împotriva lui Sf. Dumitru”, a glumit Sapdaru, referitor la oamenii prezenţi la proiecţia filmului.
 
„Afacerea Est“ spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Puşcaşu), un intelectual de provincie, şi Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-şi îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro îşi doreşte o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri şi încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar Marian şi Petro nu îşi pierd optimismul şi încearcă alte metode de a se căpătui.
 
Pelicula a fost filmată exclusiv în România, mare parte în studiourile din Bucureşti, şi este inspirată dintr-o poveste reală petrecută acum mulţi ani în Republica Moldova. Condiţia primă în alegerea distribuţiei a fost, după spusele lui Ion Sapdaru, „dulcele grai” basarabean, dar şi capacitatea fiecărui actor de a se adapta unui stil cât mai natural, care să accentueze însă şi să scoată la suprafaţă absurdul situaţiilor, comicul dialogurilor, pe alocuri chiar puritatea sau duplicitatea unor personaje. Igor Cobileanki a căutat actori care să fie potriviţi cu viziunea absurdă şi în acelaşi timp foarte umană asupra diverselor temperamente.
 
Amuzant este că soţia lui Sapdaru în viaţa reală, Anne Marie Chertic, a fost distribuită în film în rolul logodnicei partenerului său, Veronica. Petro şi Veronica nu se agreează prea mult, cei doi ajungând chiar şi la un conflict fizic. Aducându-şi aminte de acea secvenţă, Sapdaru povesteşte cum a „iubit acea scenă“ - regizorul i-a oferit motivaţia narativă perfectă şi libertatea soţiei de „a-i cârpi vreo două“.
 
Legat de finalul deschis al filmului „Afacerea Est”, interpretul lui Petro ne-a asigurat că: „Nu urmează o continuare, ce pot eu să vă transmit din partea lui Igor (n.r. Cobileanski, regizorul filmului) este că nu va exista un film care să continue povestea lui Petro şi Marian,” a susţinut actorul Ion Sapdaru.     

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afacerea lui Emanuel Muntmark Când are loc dezbaterea publică pentru viitorul parc eolian de la Vulturu?

21 May 2023 1402

Info-Sud-Est.ro Afacerea secretă a lui Radu Mazăre. Caelia – paradisul imobiliar al milionarilor

11 Jan 2018 6224

Înainte de premiera din București, „Afacerea Est” vine în Constanța

24 Oct 2016 2356

21 Liquor Store, afacerea Nicoletei Rancichi, soţia directorului din CJC Sebastian Rancichi, la ananghie

11 Mar 2016 4378

Omul Anului 2014 Andrei Dunca. Facebook a plătiti 500 de milioane de dolari pentru geniala lui idee

04 Jan 2015 2438