Agenda de spectacole a lunii septembrie Soprana Irina Baianț, pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

Vineri, 13 septembrie, de la ora 19, se deschide stagiunea 2019-2020 a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța cu un Concert Simfonic care va avea ca dirijor pe Shunichiro Maruyama. În program: Rossini - Uvertura la opera „Bărbierul din Sevilla"; Verdi - Uvertura la opera „Forța destinului"; Wagner - Uvertura la opera „Olandezul zburător"; J. Strrauss - Uvertura la opereta „Liliacul"; Ceaikovski - Uvertura Fantezie „Romeo și Julieta".
 
Duminică, 15 septembrie, de la ora 19, este programat musicalul „My Fair Lady” (piesa și libret - Alan Jay Lerner, muzica - Frederick Loewe).
 
Adaptare după piesa lui George Bernard Shaw și filmul lui Gabriel Pascal „Pygmalion”, spectacolul îi va avea ca soliști pe Lucia Mihalache, Ștefan Popov București, Lică Gherghilescu, Constantin Acsinte, Cristina Oprean, Gabriela Dobre, Doru Iftene, Anca Bănică, Laurențiu Severin, Constantin Botezatu, Daiana Gavrilescu, Adrian Bădilă, Octavian Minea, Bogdan Ocheșel, Silvia Simionescu, Marian Irimia, Robert Safta, Raluca Daraban, Anișoara Botezatu, Bogdan Bîrsănescu, Luminița Cristea, Iulian Bratu, Georgiana Medeleanu, Ștefan Lepădatu. Conducerea muzicală - Gheorghe Stanciu. Coregrafie - Mihai Mîndruțiu. Maestru cor - Adrian Stanache.
 
Concertul Simfonic de vineri, 20 septembrie, de la ora 19, îi este dedicat lui Dinos Constantinides. Dirijor - Jonathan Griffith. Soliști: Iris Derke, Esther Waite, Gabriela Werries, Johanna Cox Pennington, Luis Casal, Isaac Casal, Athanasios Zervas, Niloufar Iravani. În program: Concert pt. flaut, harpă și orchestră, Threnos of Creon pt. corn englez și orchestră de coarde.
Muzică pt. orchestră de coarde, Homage - Concert popular pentru flaut și orchestră, Concert pentru vioară, violoncel și orchestră; Phoenix Storytelling pentru flaut și orchestră de coarde; Transformations pentru oboi și orchestră.
 
În cadrul turneului național 2 GENTS „Symphony for Life”, organizat de Asociația Happy Faces, sâmbătă, 28 septembrie 2019, de la ora 19, constănțenii sunt invitați să fie martorii unui concert-spectacol, al cărei invitat va fi soprana Irina Baianț. În vârstă de 29 de ani, este una dintre cele mai talentate și cunoscute soprane românce. Irina a cântat pe scene de prestigiu din Franta, Belgia, Olanda, Anglia, Germania, Rusia și Turcia. În 2016, alături de Doru Todoruț, Irina a participat la preselecția pentru Eurovision cu piesa „The Voice”. În 2015 a fost invitată la petrecerea organizată în cinstea președintelui rus, Vladimir Putin, iar apoi la masa lui.
 
Revenind la proiectul „Symphony for Life”, acesta este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și își propune creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța educației muzicale în viața comunității prin organizarea de concerte-spectacol, un concept nou și atractiv ce combină elemente ale muzicii moderne (stilul pop) cu frumusețea muzicii clasice, ce creează o ambianță muzicală accesibilă, într-un format care să reprezinte o alternativă la muzica comercială difuzată la radio, TV sau în mediul online.
 
„2 Gents” este un proiect muzical premium, fondat de doi cunoscuți artiști români: Ciprian Rogojan (instrumente de percuție; membru fondator al trupei Sistem) și Doru Todoruț (voce; membru fondator al trupei Deepcentral). Pe lângă membrii fondatori, acest proiect va aduce pe scenă și alți invitați, soliști sau instrumentiști de înaltă ținută.
 
Biletele sunt puse la vânzare la Agenția Teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete

 
Sursa foto: Facebook / Irina Baianț
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sămbătă, spectacolul „Ma dame”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

28 Mar 2024 313

Spectacolele lunii aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

26 Mar 2024 442

Spectacolele pregătite de TNOB Constanța pentru această săptămână

26 Mar 2024 352

Spectacole de excepție în aprilie la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski"

25 Mar 2024 628

Opereta „O noapte la Veneția” de J. Strauss, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

23 Mar 2024 524

Pe aripile muzicii latino, spectacolul „Amor caliente”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

22 Mar 2024 447

Sâmbătă, 30 martie 2024, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”Constanța ne încântă cu spectacolul „Ma dame”

20 Mar 2024 564

„Elixirul dragostei“, un spectacol de neuitat la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

16 Mar 2024 461

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța- opereta „O noapte la Veneția”

16 Mar 2024 446

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța Pe aripile muzicii latino şi latino-americane, cu „Amor caliente”

14 Mar 2024 608

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 533

Spectacolele oferite de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța pentru finalul săptămânii

11 Mar 2024 876

„Traviata“ în interpretarea remarcabilă a soliștilor și artiștilor de la TNOB Constanța

09 Mar 2024 515

„Boema” de Puccini, pusă în scenă la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

08 Mar 2024 562

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" Constanța invită publicul la operele „Boema" și „Traviata"

06 Mar 2024 581