Cultura

Agenda de spectacole a lunii septembrie Soprana Irina Baianț, pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

Vineri, 13 septembrie, de la ora 19, se deschide stagiunea 2019-2020 a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța cu un Concert Simfonic care va avea ca dirijor pe Shunichiro Maruyama. În program: Rossini - Uvertura la opera „Bărbierul din Sevilla"; Verdi - Uvertura la opera „Forța destinului"; Wagner - Uvertura la opera „Olandezul zburător"; J. Strrauss - Uvertura la opereta „Liliacul"; Ceaikovski - Uvertura Fantezie „Romeo și Julieta".
 
Duminică, 15 septembrie, de la ora 19, este programat musicalul „My Fair Lady” (piesa și libret - Alan Jay Lerner, muzica - Frederick Loewe).
 
Adaptare după piesa lui George Bernard Shaw și filmul lui Gabriel Pascal „Pygmalion”, spectacolul îi va avea ca soliști pe Lucia Mihalache, Ștefan Popov București, Lică Gherghilescu, Constantin Acsinte, Cristina Oprean, Gabriela Dobre, Doru Iftene, Anca Bănică, Laurențiu Severin, Constantin Botezatu, Daiana Gavrilescu, Adrian Bădilă, Octavian Minea, Bogdan Ocheșel, Silvia Simionescu, Marian Irimia, Robert Safta, Raluca Daraban, Anișoara Botezatu, Bogdan Bîrsănescu, Luminița Cristea, Iulian Bratu, Georgiana Medeleanu, Ștefan Lepădatu. Conducerea muzicală - Gheorghe Stanciu. Coregrafie - Mihai Mîndruțiu. Maestru cor - Adrian Stanache.
 
Concertul Simfonic de vineri, 20 septembrie, de la ora 19, îi este dedicat lui Dinos Constantinides. Dirijor - Jonathan Griffith. Soliști: Iris Derke, Esther Waite, Gabriela Werries, Johanna Cox Pennington, Luis Casal, Isaac Casal, Athanasios Zervas, Niloufar Iravani. În program: Concert pt. flaut, harpă și orchestră, Threnos of Creon pt. corn englez și orchestră de coarde.
Muzică pt. orchestră de coarde, Homage - Concert popular pentru flaut și orchestră, Concert pentru vioară, violoncel și orchestră; Phoenix Storytelling pentru flaut și orchestră de coarde; Transformations pentru oboi și orchestră.
 
În cadrul turneului național 2 GENTS „Symphony for Life”, organizat de Asociația Happy Faces, sâmbătă, 28 septembrie 2019, de la ora 19, constănțenii sunt invitați să fie martorii unui concert-spectacol, al cărei invitat va fi soprana Irina Baianț. În vârstă de 29 de ani, este una dintre cele mai talentate și cunoscute soprane românce. Irina a cântat pe scene de prestigiu din Franta, Belgia, Olanda, Anglia, Germania, Rusia și Turcia. În 2016, alături de Doru Todoruț, Irina a participat la preselecția pentru Eurovision cu piesa „The Voice”. În 2015 a fost invitată la petrecerea organizată în cinstea președintelui rus, Vladimir Putin, iar apoi la masa lui.
 
Revenind la proiectul „Symphony for Life”, acesta este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și își propune creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța educației muzicale în viața comunității prin organizarea de concerte-spectacol, un concept nou și atractiv ce combină elemente ale muzicii moderne (stilul pop) cu frumusețea muzicii clasice, ce creează o ambianță muzicală accesibilă, într-un format care să reprezinte o alternativă la muzica comercială difuzată la radio, TV sau în mediul online.
 
„2 Gents” este un proiect muzical premium, fondat de doi cunoscuți artiști români: Ciprian Rogojan (instrumente de percuție; membru fondator al trupei Sistem) și Doru Todoruț (voce; membru fondator al trupei Deepcentral). Pe lângă membrii fondatori, acest proiect va aduce pe scenă și alți invitați, soliști sau instrumentiști de înaltă ținută.
 
Biletele sunt puse la vânzare la Agenția Teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete
 
Sursa foto: Facebook / Irina Baianț
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un celebru spectacol de operetă, la Teatrul „Oleg Danovski” din Constanța

21 Jan 2020 638

Dacă vă place Brahms, sunteţi invitaţi la concert!

16 Jan 2020 1150

„Tosca” și Giacomo Puccini, la Teatrul Național de Operă și Balet Constanța

15 Jan 2020 806

Concert de An Nou, oferit de Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“

04 Jan 2020 1496

Agenda de spectacole a acestui weekend, la Constanţa

14 Dec 2019 1750

Maestrul Horaţiu Cherecheş povesteşte despre turneul de forţă din Germania, Austria şi Luxemburg „Putem spune că suntem ambasadorii artei coregrafice din România peste hotare“

14 Dec 2019 2246

Concerte de Crăciun, la Constanța

11 Dec 2019 1551

Concert inaugural al Orchestrei Simfonice a Universității „Ovidius” din Constanța

05 Dec 2019 1320

Turneu-maraton al balerinilor constănţeni în Germania, Austria, Luxemburg Publicul din 27 de oraşe, încântat de trei splendide poveşti coregrafice marca Horaţiu Cherecheş (galerie foto)

03 Dec 2019 1647

„Frozen, regatul înghețat“, un spectacol magic, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța

02 Dec 2019 833

Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, la final

21 Nov 2019 1416

Patru evenimente de marcă, în cadrul Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului de la Constanţa

06 Nov 2019 1167

Seară de gală la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski, în onoarea celor mai talentați tineri pianiști

31 Oct 2019 1257

Celebra cantată Carmina Burana deschide Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului de la Constanța

24 Oct 2019 1635

Post vacant la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”. Se solicită vechime

23 Oct 2019 1402