Cultura

Agenda de spectacole a lunii septembrie Soprana Irina Baianț, pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

Vineri, 13 septembrie, de la ora 19, se deschide stagiunea 2019-2020 a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța cu un Concert Simfonic care va avea ca dirijor pe Shunichiro Maruyama. În program: Rossini - Uvertura la opera „Bărbierul din Sevilla"; Verdi - Uvertura la opera „Forța destinului"; Wagner - Uvertura la opera „Olandezul zburător"; J. Strrauss - Uvertura la opereta „Liliacul"; Ceaikovski - Uvertura Fantezie „Romeo și Julieta".
 
Duminică, 15 septembrie, de la ora 19, este programat musicalul „My Fair Lady” (piesa și libret - Alan Jay Lerner, muzica - Frederick Loewe).
 
Adaptare după piesa lui George Bernard Shaw și filmul lui Gabriel Pascal „Pygmalion”, spectacolul îi va avea ca soliști pe Lucia Mihalache, Ștefan Popov București, Lică Gherghilescu, Constantin Acsinte, Cristina Oprean, Gabriela Dobre, Doru Iftene, Anca Bănică, Laurențiu Severin, Constantin Botezatu, Daiana Gavrilescu, Adrian Bădilă, Octavian Minea, Bogdan Ocheșel, Silvia Simionescu, Marian Irimia, Robert Safta, Raluca Daraban, Anișoara Botezatu, Bogdan Bîrsănescu, Luminița Cristea, Iulian Bratu, Georgiana Medeleanu, Ștefan Lepădatu. Conducerea muzicală - Gheorghe Stanciu. Coregrafie - Mihai Mîndruțiu. Maestru cor - Adrian Stanache.
 
Concertul Simfonic de vineri, 20 septembrie, de la ora 19, îi este dedicat lui Dinos Constantinides. Dirijor - Jonathan Griffith. Soliști: Iris Derke, Esther Waite, Gabriela Werries, Johanna Cox Pennington, Luis Casal, Isaac Casal, Athanasios Zervas, Niloufar Iravani. În program: Concert pt. flaut, harpă și orchestră, Threnos of Creon pt. corn englez și orchestră de coarde.
Muzică pt. orchestră de coarde, Homage - Concert popular pentru flaut și orchestră, Concert pentru vioară, violoncel și orchestră; Phoenix Storytelling pentru flaut și orchestră de coarde; Transformations pentru oboi și orchestră.
 
În cadrul turneului național 2 GENTS „Symphony for Life”, organizat de Asociația Happy Faces, sâmbătă, 28 septembrie 2019, de la ora 19, constănțenii sunt invitați să fie martorii unui concert-spectacol, al cărei invitat va fi soprana Irina Baianț. În vârstă de 29 de ani, este una dintre cele mai talentate și cunoscute soprane românce. Irina a cântat pe scene de prestigiu din Franta, Belgia, Olanda, Anglia, Germania, Rusia și Turcia. În 2016, alături de Doru Todoruț, Irina a participat la preselecția pentru Eurovision cu piesa „The Voice”. În 2015 a fost invitată la petrecerea organizată în cinstea președintelui rus, Vladimir Putin, iar apoi la masa lui.
 
Revenind la proiectul „Symphony for Life”, acesta este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și își propune creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța educației muzicale în viața comunității prin organizarea de concerte-spectacol, un concept nou și atractiv ce combină elemente ale muzicii moderne (stilul pop) cu frumusețea muzicii clasice, ce creează o ambianță muzicală accesibilă, într-un format care să reprezinte o alternativă la muzica comercială difuzată la radio, TV sau în mediul online.
 
„2 Gents” este un proiect muzical premium, fondat de doi cunoscuți artiști români: Ciprian Rogojan (instrumente de percuție; membru fondator al trupei Sistem) și Doru Todoruț (voce; membru fondator al trupei Deepcentral). Pe lângă membrii fondatori, acest proiect va aduce pe scenă și alți invitați, soliști sau instrumentiști de înaltă ținută.
 
Biletele sunt puse la vânzare la Agenția Teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete
 
Sursa foto: Facebook / Irina Baianț
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Concert simfonic “Medalion – Dinos Constantinides”, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanța

17 Sep 2019 547

Interviu live Tinerii din Constanța vor să ducă marea la Iași și să se întoarcă cu titlul de Capitala Tineretului din România (galerie foto+video)

29 Aug 2019 2018

Spectacole semnate de mari regizori români, la Festivalul Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii” (galerie foto)

27 Jun 2019 1281

La mulți ani artistului liric constănțean Iulian Bratu!

26 Jun 2019 1060

Atenție șoferi! Restricții de trafic cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății”

19 Jun 2019 1203

Maraton fabulos în cea de-a IV-a ediţie Patru scene pentru 36 de spectacole valoroase, în cele 11 zile ale Festivalului de Teatru „Miturile Cetăţii“ de la Constanţa

14 Jun 2019 1966

La mulţi ani, maestre Radu Ciorei!

28 May 2019 1303

Primăria oraşului Ovidiu promovează cultura Spectacolul „Lacul lebedelor“, jucat în aer liber, pe scena debarcaderului de pe lacul Siutghiol

15 May 2019 1482

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanța face angajări. Ce posturi sunt vacante

14 May 2019 2171

Stagiunea lui Florar pe scena Teatrului „Oleg Danovski“

10 May 2019 633

Spectacolul "Forţa Destinului" de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski, înlocuit cu spectacolul "Carmen". Ce poți face dacă ai cumpărat bilet

07 May 2019 1644

Invitaţie pentru „O noapte la Veneţia“

18 Apr 2019 635

Constanța, intră în competiţia pentru Capitala Tineretului din România 2020-2021

09 Apr 2019 682

„Constanţa - Capitala Tineretului din România 2020-2021”, dezbatere publică la TNOB

07 Apr 2019 555

Stagiunea lui Prier pe scena Teatrului „Oleg Danovski”. Nu ratați oferta de bilete din „Pachetele Iepurașului”!

02 Apr 2019 727