"Arlechinada", amanata

1212506523.jpg

Festivalul International al Muzicii si Dansului se va incheia, azi, cu recitalul cvartetului Transilvan

Din cauza accidentarii prim-solistului Horatiu Chereches, premiera spectacolului de balet "Arlechinada" s-a amanat. Din acest motiv, cea de-a 34-a editie a Festivalului International al Muzicii si Dansului se va incheia in aceasta seara si nu vineri, asa cum prevedea programul. Ultimul eveniment al manifestarii este recitalul cvartetului Transilvan, gazduit, de la ora 18.00, la Muzeul de Arta. Baletul in doua acte, pregatit de compania de la Oleg Danovski pe muzica de Donizetti, este inspirat din commedia dell’arte. Coregrafia este semnata de Gheorghi Kovtun, artist emerit al Federatiei Ruse, iar scenografia poarta amprenta Nataliei Kornilova. Pe parcursul unei ore si jumatate, spectatorii vor avea ocazia sa urmareasca, in toamna, la redeschiderea stagiunii, povestea tinerilor indragostiti Colombina - Aliss Tarcea si Arlechino - Horatiu Chereches si a prietenilor lor, Pieretta - Monica Cherches si Piero - Mihai Mezei. Din distributie mai fac parte Leonardo - Dan Dumbrava, cavaler bogat, Brigella - Francisc Strnad, tatal Colombinei, Basilio - Alexandru Chis, si Truffaldino - Adrian Mihaiu, servitorii lui Leonardo, Katrina - Irina Ganea, fata in casa a lui Brigella, doctorul - Gelu Rapa si notarul - Cezar Buhulei. Commedia del’arte este un gen comic italian, de la sfarsitul secolului al XVI-lea si sfarsitul secolului al XVII-lea. In acest gen de teatru, evolueaza o serie de personaje, dintre care unele sunt mascate, altele poarta o demimasca ce lasa gura vizibila, altele nu, precum junii primi sau indragostitii. Improvizatia - indelung pregatita si studiata - si pantomima sunt formele care caracterizeaza commedia dell’arte. Si scenariul "Arlechinadei" pastreaza in linii mari pe cel al genului comic italian, de la care se revendica. Pe aceeasi schema generala se pot broda nenumarate variatiuni - doi tineri indragostiti (Colombina si Arlechino), prieteni indragostiti care ii sprijina pe cei doi (Pieretta si Piero), un batran dat in mintea copiilor, indragostit la randu-i (Brigella), pretendentul bogat (Leonardo), perechea de slugi istete sau viclene, cinstite sau mai putin cinstite (Basilio, Truffaldino si Katrina). Finalul este intotdeauna fericit si se termina, de obicei, cu nunta indragostitilor.

Scris de: {autor}Mirela STINGA {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 121

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1577

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 643

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 755

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5111

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1889

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6151

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 642

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 535

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 538

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 240

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 250

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2909

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 335

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu trei mașini pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 5231