Cultura

Imagini de la eveniment „Spărgătorul de nuci“, o poveste fără anotimp la Teatrul „Oleg Danovski“. Seara a doua de festival (galerie foto)

A fost o seară de poveste, duminică, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, în cea de-a doua seară a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, care se desfășoară între 4 și 26 noiembrie. O poveste de iarnă, dincolo de cuvinte, spusă în pași de dans, cu multă expresivitate, de către artiștii tomitani care, prin dăruirea lor, au dat viață jucăriilor și Spărgătorului de Nuci.
 
Sala a fost plină, la fel ca și sâmbătă, în prima zi de festival. Cortina s-a ridicat, iar muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski a învăluit scena și sala de spectacole într-o atmosferă magică, cum numai în povești poate fi. Sau în prima zi de Crăciun, când bucuria de a descoperi daruri sub bradul împodobit nu se poate exprima decât prin pași de dans. Așa cum și-a exprimat-o micuța Marie, în seara în care bunul unchi Drosselmayer i-a adus în dar un Spărgător de Nuci. Visătoarea copilă a fost interpretată de japoneza Mizuki Kubota, care a impresionat publicul prin ușurința cu care a intrat în pielea personajului, domolind în acest fel emoțiile colegului său Shigeyuki Kondo, care a debutat în rolul personajului principal.
 
Experiența scenică și coregrafică a lui Horațiu Cherecheș a contribuit din plin la succesul spectacolului. El l-a interpretat convingător pe charismaticul unchi Drosselmayer, prietenul atât de drag al copiilor. Adrian Mihaiu, în rolul Regelui Șobolanilor, a impresionat, și de această dată, prin salturile sale acrobatice și spectaculoase, care i-au adus aplauzele publicului, iar prim-solista Irina Ganea-Mihaiu, în rolul Zânei, a cucerit prin grația mișcărilor sale.
 
Antrenante, spectaculoase, pline de culoare și pe placul publicului au fost și dansurile: spaniol (Yuria SoetaMaya Takahashi, Mihai PâslaruDaia Kashiwaba), arab (Dorina PătrașBogdan BîrsănescuRyan Brown), rusesc (Adrian Mihaiu, Renata Soares, Laima CostaPetronela IordacheKanoko Suzuki), dar și momentele oferite de Arlechin (Sorin Gâlcă - debut) și Colombina (Amalia Mîndruțiu - debut).
 
Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului continuă până pe 26 noiembrie. Săptămâna aceasta sunt programate nu mai puțin de patru evenimente: joi, recitalul „Muze la Pontul Euxin“, vineri, concert simfonic cu violonistul Alexandru Tomescu, ca solist, sâmbătă, opera „Carmen“, de Bizet, și duminică, baletul „Peer Gynt“, de Edvard Grieg.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și: 

Imagini de la eveniment. „Aida“ a deschis... triumfal Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului (galerie foto)

Zile de sărbătoare la Teatrul „Oleg Danovski“ - începe Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului 

Aplauze la scenă deschisă pentru „Rigoletto“

Recital de violoncel la Teatrul „Oleg Danovski“.„Bach este foarte greu de interpretat în public, dar totdeauna îți dă energie“

La Teatrul „Oleg Danovski“. Concertul inaugural al stagiunii 2017-2018, o pledoarie pentru cultură, credință și iubire

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacolele lui Făurar pe scena Teatrului „Oleg Danovski“

29 Jan 2019 753

La mulţi ani, Monica Cherecheş!

28 Jan 2019 1315

„Carmen“ și „Spărgătorul de nuci“ vă invită, în weekend, la Teatrul „Oleg Danovski“

18 Feb 2017 1233

„Spărgătorul de nuci”, pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare”

07 Jan 2015 1059

Ştiaţi că...? Una dintre cele mai apreciate creaţii ale marelui compozitor rus Ceaikovski...

18 Dec 2014 1560

Concert simfonic la Teatrul Naţinal de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

25 Feb 2014 1854

Programul Teatrului pentru Copii si Tineret „Căluţul de Mare”

10 Feb 2014 898

Marussia, Spărgătorul de Nuci şi Tosca, în această săptămână la „Oleg Danovski”

14 Mar 2013 1373

Spectacolul „Spărgătorul de nuci“ a venit cu o ofertă de nerefuzat. Vezi despre ce este vorba

09 Jan 2012 783