Asociația „Black Sea House“ va fi lansată în toamnă Cultura și-a făcut... casă la Marea Neagră (documente)

La Constanța a fost înființată, în iulie 2017, Asociația „Casa Mării Negre / Black Sea House“, gândită ca o „structură asociativă extrem de utilă societății românești din perspectiva derulării de politici publice eficiente în zona Mării Negre“. 

Președintele asociației este dr. Dorin Popescu, inițiator, printre altele, al proiectului editorial „Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis“, iar vicepreședinte este directorul Colegiului Dobrogean „Spiru Haret“ din Tulcea, profesorul de limba și literatura română Florin-Cristian Anastasiu.

„Scopurile prioritare ale Asociaţiei «Casa Mării Negre / Black Sea House» sunt cele de a promova şi susţine cultura și politicile publice, în plan național și local (în Dobrogea), precum și în întreg spațiul pontic, prin proiecte și inițiative tematice, de a crea, încuraja şi dezvolta o comunitate culturală locală responsabilă și pro-activă, de a vitaliza managementul cultural local, de a stimula dialogul interreligios în Dobrogea și pe întreg litoralul pontic, de a proteja patrimoniul și specificul cultural al zonei Mării Negre, precum și de a realiza studii și analize geopolitice în spațiul pontic, utile comunității locale și administrației locale și centrale. Asociația va funcționa ca un think-tank de politică externă și politici publice pentru zona Mării Negre și ca un catalizator al proiectelor de consolidare a dialogului interetnic și interreligios și de conservare și dezvoltare a patrimoniului cultural din spațiul pontic, în general și Dobrogea în special“, susțin inițiatorii proiectului.

Conferințe, seminarii și workshop-uri 

Asociaţia „Casa Mării Negre / Black Sea House“ va fi lansată, în toamnă, prin organizarea unei conferințe cu tema / titlul „Marea Neagră, de la probleme la soluții“. Printre obiectivele organizației se mai numără: editarea unei publicații cu titlul „Studii geopolitice pontice“, organizarea semestrială de conferințe, seminarii și workshop-uri pe teme geopolitice pontice, derularea unor programe culturale, educaționale și științifice care să confere relevanță spațiului dobrogean, la nivel național și în întreg arealul extins al Mării Negre.
Conform inițiatorilor, înființarea Asociației „Casa Mării Negre“ răspunde unei „necesități civice, naționale, regionale și locale, pe fondul penuriei de asociații / centre de reflecție / think-tank-uri de analiză / predicție politică în teritoriu, la Marea Neagră - spațiu de interes strategic pentru Statul Român și politica sa externă“.

„Este nevoie de oameni de valoare care să scoată Dobrogea din anonimatul și provincialismul în care se complace“

„Încurajăm în mod insistent și responsabil tinerii intelectuali din Dobrogea să se alăture Asociației noastre, în proiectele acesteia (e-mail-urile: casamariinegre@yahoo.com, blackseahouse@yahoo.com, tel. mobil de contact 0727247473). Este nevoie de oameni de valoare care să scoată Dobrogea din anonimatul și provincialismul în care se complace, de tineri și în egală măsură de oameni-tezaur care pot genera proiecte și programe ce pot consolida profilul cultural al Dobrogei în plan național și internațional. Calitățile și angajamentul acestora pentru o viață culturală de calitate în Dobrogea vor constitui pe termen lung o garanție a succesului noii Asociații“, au precizat membrii fondatori.
Dorin Popescu este cadru universitar, analist politic, eseist, doctor în litere, fost diplomat la Ambasada României la Moscova, Consulatul General al României la Cernăuți și Ambasada României la Sarajevo, cu rang diplomatic actual de ministru-consilier.
În secțiunea Documente puteți găsi extrase din documentele constitutive ale Asociației „Casa Mării Negre / Black Sea House“, dar și un CV al președintelui.
Sursă foto: ZIUA de Constanța (Președintele Asociației „Casa Mării Negre / Black Sea House“, dr. Dorin Popescu)

Citeşte şi: 

Sunt numeroase motive spre a nădăjdui că „Răzbunarea barbarilor…“ va rămâne o carte-document

Tomitanii îl cinstesc pe Ovidius, la 2060 de ani de la naştere (document)

În anul omagial 2017, tomitanii vor să se... răzbune. Dorin Popescu solicită sprijinul creativ al comunităţii culturale din Constanţa pentru realizarea unui volum dedicat lui Ovidius (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 mai 2023

31 May 2023 1712

Eveniment plin de emoție la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, marcat prin două activități (GALERIE FOTO)

28 Apr 2023 967

UPDATE. Sărbătoriți, de Sfântul Gheorghe, la Farul Constanța. Hagi - „Cadoul meu a fost când m-am născut. Trăiesc prin fotbal“

23 Apr 2023 3100

Este oficial! Consilierul Dorin Popescu a renunțat să-l mai consilieze pe primarul Vergil Chițac și pleacă în MAE

09 Apr 2023 1883

Biblioteca Academiei Române Eveniment cultural de neratat! Expoziția „Oltenia de acum un secol în fotografiile Al. Tzigara-Samurcaș“

14 Feb 2023 1057

LIVE VIDEO+TEXT Noul consul onorific al Franței la Constanța, Romeo Stavăr Vergea, preia oficial funcția (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Sep 2022 2986

Consilierul primarului Chițac, diplomatul Dorin Popescu se pregătește să părăsească Primăria Constanța

15 Sep 2022 2795

Ce cadou i-a făcut Maiei Sandu, consilierul pe politică externă al primarului Chițac?

01 Aug 2022 1546

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 martie 2022

21 Mar 2022 1569

ZIUA LIVE. Dorin Popescu - „Federația Rusă iubește impredictibilitatea. Moscova nu își permite o acțiune de amploare în Ucraina, ignorând elementul de surpriză strategică”

16 Feb 2022 2060

ZIUA LIVE Dorin Popescu, fost diplomat în Serviciul Exterior al MAE. „Rusia nu atacă atunci când spun ziarele”

15 Feb 2022 2923

ZIUA LIVE. De ce diplomația Occidentului cu Rusia tot continuă să dea greș?

14 Feb 2022 2100

LIVE TEXT Masa rotundă, la MINAC - "La ce bun cultura în vremuri de restriște?"

15 Jan 2022 3127

Masă rotundă despre Marea Neagră. Puncte fierbinți, vulnerabilități, soluții. Cine sunt organizatorii (DOCUMENT)

07 Dec 2021 1604

Expoziție de numismatică la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

27 Aug 2021 3605