Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța Se lansează volumul „Carte di-anvitsare /nvitsare sh-di adutseare aminte a cuvendzâlor dit limba macedo-armână” (galerie foto)

  • La Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța se desfășoară în aceste momente lansarea cărții lui Nicolae Cușa, „Carte di-anvitsare /nvitsare sh-di adutseare aminte a cuvendzâlor dit limba macedo-armână/Cartea de învățare și de aducere aminte a cuvintelor din limba macedo-armînă”, apărută anul acesta la Editura Ex Ponto. 
Având în vedere recentele reglementări privitoare la desfășurarea evenimentelor culturale în contextul pandemic actual, lansarea se desfășoară fără public în sală, dar organizatorii transmit evenimentul live pe pagina de socializare.

Cartea este prezentată de autor și de directorul bibliotecii, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici.

Potrivit directorul bibliotecii, dr. Angelo Mitchievici, Nicolae Cușa, membru al Filialei Dobrogea al Uniunii Scriitorilor din România, este atât un prozator talentat, cât și un membru al comunității aromâne, autor al unei cărți captivante, „Istoria zbuciumată a macedonenilor aromâni din România”, interesat de acele elemente care-i edifică o identitate proprie, o sensibilitate particulară, la care se adaugă o istorie tumultoasă. 

„Elementele de limbă stau în centrul preocupărilor sale în această carte care oferă nu perspectiva unui lingvist, ci a unui vorbitor atent și educat, interesat în cel mai înalt grad de puterea cuvintelor, de a  comunica o tradiție în continuitate.”


Lansarea cărții face parte din seria de evenimente dedicate culturii dobrogene și subliniază profilul identitar multicultural al acestei regiuni, precum și valorile care o edifică.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

23 Apr 2024 170

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 331

Biblioteca Județeană Constanța Ziua Pământului, sărbătorită la Ludotecă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 292

Masă rotundă cu tema „Shakespeare și marea” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

22 Apr 2024 327

Eveniment cultural în Constanța. Prezentarea romanului „Fata cu ochii de lună” la Biblioteca Județeană

19 Apr 2024 509

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 371

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 348

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 511

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 618

Ziua Internaţională a Rock and Roll-ului, marcată de Biblioteca Județeană Constanța

06 Apr 2024 417

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 735

Expoziție dedicată „Zilei Cărții și Dreptului de autor” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Care este tematica acesteia (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 396

Angajații din cadrul MINA Constanța, Muzeului de Artă, Muzeului de Artă Populară și Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” declanșează, azi, greva japoneză. Ce revendicări au

04 Apr 2024 565

Manageri la raport Ce note au primit directorii instituţiilor de cultură din Constanţa? (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 619

Biblioteca Județeană Constanța Masă rotundă cu Angelo Mitchievici și Adrian Cioroianu, prilejuită de lansarea jurnalului fostului ministru de Externe

02 Apr 2024 567