Bogdan Papacostea, așa cum nu l-ați mai cunoscut! Bătăuș...


Invitatul celei de-a zecea ediții a Atelierelor Revistei „Tomis” a fost vineri, 13 ianuarie, Bogdan Papacostea, cunoscut realizator de emisiuni dedicate cărților, care și-a etalat, în cadrul întâlnirii talentul de bătăuș, înarmat fiind cu imaginație și cuvinte menite să trezească fiori. Comportamentul său a stârnit scântei fiind supus unor discuții aprinse și prelungite cu tematică... apocaliptică. Cert este că fostul redactor-șef al revistei „Tomis” a trecut cu brio testul lecturii cu / în public, textul său stârnind interesul celor care l-au ascultat.

În cadrul evenimentului, care a avut loc în spațiul pus la dispoziție de magazinul Narcispoetica, moderatorul întâlnirii, redactorul-șef al revistei „Tomis”, Mircea Țuglea, a precizat că la cele zece ediții ale Atelierelor Revistei „Tomis”, eveniment cultural care a debutat în iulie 2016 - au participat 17 invitați dintre care 16 constănțeni.



Mircea Țuglea a adus în discuție și viitorul Atelierelor tomitane care au nevoie de finanțare publică pentru a continua.
 

 „În aceste luni cred că am demonstrat că ceva există la Constanța (...) Există autori. Scopul acestor ateliere ale revistei „Tomis” nu este acela de a-i descoperi pe acești autori și de a le promova scrierile. Aceste ateliere au fost gândite ca un fel de lecturi publice plătite, care să promoveze cultura dobrogeană, constănțeană. Nu o să le mai putem organiza până nu obținem o finanțare publică. Deocamdată stăm pe banii, pe... vinul prietenilor de la Narcispoetica. Urmează să vedem zilele acestea, dacă această finanțare publică va avea o finalitate”,  a conchis Țuglea.


Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorel Ilişoi - „Reportajul e o acadea. Place la toată lumea“ (galerie foto)

06 May 2017 5730

Atelierele Revistei „Tomis”, prima întâlnire din 2017

13 Jan 2017 2725

Atelierele Revistei „Tomis”, sub semnul lui nouă

24 Dec 2016 2247

Atelierele Revistei „Tomis”, ediție de sărbătoare

23 Dec 2016 1965