Călătorie în lumea artelor la Muzeul de Artă Constanța, de Ziua Internațională a Copilului (GALERIE FOTO)

Muzeul de Arta Constanța
  • De Ziua Internațională a Copilului, 1 iunie 2022, Muzeul de Artă Constanța i-a invitat pe copii și adolescenți să participe la ateliere de lucru și, în același timp, să descopere patrimoniul muzeului în cadrul unui tur ghidat.


Acțiunea intitulată Călătorie în lumea artelor a făcut parte dintr-un proiect care se desfășoară în parteneriat cu Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța.

Atelierele de lucru, precedate de un tur ghidat, au fost gratuite și s-au adresat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani. Aceștia au avut ocazia să descopere informații captivante despre artiști români din perioada modernă și despre creațiile acestora. În cadrul atelierelor, sub îndrumarea specialiștilor din muzeu, participanții la activitate au realizat interpretări după lucrări ale marilor maeștri ai artei moderne românești. Copiii au fost coordonați de profesor dr. Doinița Venera Dincă.


Muzeul de Arta Constanța


Evenimentul realizat la data de 1 iunie face parte dintr-un proiect de redescoperire a capodoperelor artei moderne românești, pe care muzeul contănțean le deține în patrimoniu, proiect care se adresează copiilor și tinerilor. Din aceeași serie de evenimente a făcut parte și acțiunea organizată sâmbătă, 28 mai 2022, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC), care a reprezentat cea de-a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului „Adaptation Guide to Educational System & Social Life for International Students (Software of Students)”, finanţat prin Programul European Erasmus Plus. La eveniment au participat consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Emre Yurdakul, decanul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul UOC, conf. univ. dr. Aurelian Nicola, directorul proiectului, conf. univ. dr. Denis Ibadula, studenți internaționali și români implicați în proiect și reprezentanții instituțiilor partenere din străinătate.

Muzeul de Arta Constanța

„În cadrul întâlnirii, participanții au subliniat rolul colaborărilor internaționale în dezvoltarea sectorului academic și a celui socio-cultural din orașul nostru. De asemenea, am organizat o întâlnire cu studenții internaționali ai UOC, în cadrul căreia am promovat aplicația Software of Students dezvoltată de experții noștri, în colaborare cu cei ai instituțiilor partenere din consorțiu. Acest instrument poate fi utilizat la scară largă, sprijinind studenții internaționali să se adapteze mai ușor la viața academică și cea socială dintr-o anumită țară. În continuare, vom crea un ghid de bune practici, care va conține informații asemănătoare cu cele din aplicație”, a menționat conf. univ. dr. Denis Ibadula.

Întâlnirea s-a încheiat cu un program cultural, organizat de UOC, în parteneriat cu Muzeul de Artă din Constanța și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, coordonat de dr. Ionela-Alina Lascu.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ecaterina Vrana comemorată la Constanța printr-un proiect MARe/Muzeul de Artă Recentă

25 Jul 2022 833

„FRAGIL. Teritorii portabile” Epoziție a artistului Cosmin Paulescu – Cozo la Muzeul de Artă Constanța

23 May 2022 2039

Expoziție la Muzeul de Artă din Constanța. Lista câștigătorilor concursului Național De Pictură „Lucian Grigorescu” (GALERIE FOTO)

05 May 2022 1966

Artele se îmbină la Constanța, într-un eveniment de excepție. Recital de pian și premii pentru studenții Universității Ovidius, la Muzeul de Artă (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Apr 2022 2705

Bienala de Arhitectură Dobrogeană la Muzeul de Artă Constanța

25 Mar 2022 2214

Salonul de Primăvară. Vernisaj la Muzeul de Artă Constanța

25 Mar 2022 2190

Constanța culturală Un muzeu, într-un volum

08 Mar 2022 2291

ZIUA LIVE Lelia Rus Prîvan, managerul Muzeului de Artă din Constanța- „E foarte important să ne reîntoarcem către umanitate, către ce e bun și frumos de arătat lumii“

02 Mar 2022 1065

ZIUA LIVE. Despre cel mai important muzeu rural din România, aflat în județul Constanța

01 Mar 2022 1386

#DobrogeaDigitală „Conu Zambacu”, armeanul constănțean care a lăsat României un muzeu

05 Feb 2022 2379

„Redescoperind Muzeul de Artă“ O nouă sesiune, aceleași provocări (galerie foto)

26 Nov 2021 3160

#Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials Muzeul de Artă „Dinu și Sevasta Vintilăׅ“ din Topalu, cel mai important muzeu rural din țară (galerie foto+video)

03 Nov 2021 4259

Expoziție la Muzeul de Artă Constanța Interviu exclusiv cu Dumitru Gorzo, despre drumul artei și mesajul pentru noile generații

30 Oct 2021 2883

Careul Artelor „Amfora" Constanța. Expoziție de pictură la Muzeul Național al Marinei Române (galerie foto)

05 Oct 2021 2863

Expoziția artistei Elena Detcov poate fi vizionată la Muzeul de Artă Constanţa

02 Oct 2021 3137