„Carina pe drumul spre casă“ ajunge la Constanţa, alături de Margo, pisica oraşului

„Carina pe drumul spre casă“ va ajunge la Constanţa, joi, de la orele 9.00 şi 11.00, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare“ după ce a trecut prin Arad, Timişoara şi Buzău. 
 
Spectacolul „Carina pe drumul spre casă“ este creaţia unei echipe de artişti tineri interesaţi de zona educaţiei non-formale prin teatru: Oana Răsuceanu, scenaristă şi regizoare, actorii Irina VelcescuAdina Lucaciu şi Andrei Barbu, scenografa Anca Lazăr şi Petre Ancuţa, care a compus muzica originală.
 
„Spectacolul spune povestea Carinei, o fetiţă care se pierde de părinţii ei într-unul dintre mallurile oraşului unde locuieşte. Ajunsă singură pe străzile oraşului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo, pisica oraşului, cea care ştie fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piaţă cu tarabe sau fără, fiecare staţie de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina are parte de o experienţă unică, prin care reuşeşte să descopere un oraş neştiut până atunci. Un oraş colorat, care conţine un pic de magie, un pic de muzică şi un pic de… nebunie urbană“, spun organizatorii.
 
Reprezentaţiile de la Constanţa sunt incluse în cadrul unui turneu organizat de Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă (ACEA), turneu care face parte din modulul educaţional cu acelaşi titlu, adresat copiilor cu vârste între 6 şi 11 ani. Proiectul cultural este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) şi este susţinut de Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
Spectacolul „Carina pe drumul spre casă“ a mai fost prezentat la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad (28 martie), la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu“ din Timişoara (30 martie) şi la Teatrul „George Ciprian“ din Buzău (4 aprilie), iar reprezentaţiile de la Constanţa pun capăt turneului naţional.
 
Până la întâlnirea cu Carina, prichindeii sunt aşteptaţi miercuri, de la ora 10.30, în sala Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare“ pentru a se prinde în jocul celor trei purceluşi, Nini, Nana şi Nunu. După aceea, vineri, de la ora 10.00, se vor întâlni cu „Peter Pan“, iar duminică, de la orele 10.00 şi 11.30, vor petrece clipe pline de învăţăminte alături de „Capra cu trei iezi“.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.