Cartea „10 povești și rețete pierdute prin Deltă. Cu 100 de fotografii de Valeriu Leonov“ se lansează la Biblioteca Județeană Constanța


 
  • „10 povești și rețete pierdute prin Deltă. Cu 100 de fotografii de Valeriu Leonov“ este ultima carte publicată de scriitorul Teodor Hossu-Longin.
 Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța organizează vineri, 03 septembrie 2021, ora 17:30, în Aula Bibliotecii, lansarea cărții „10 povești și rețete pierdute prin Deltă. Cu 100 de fotografii de Valeriu Leonov“ a lui Teodor Hossu-Longin. 

„Carte de călătorii sau carte de bucate? Album de fotografii sau volum de povestiri și istorii orale? Cartea lui Teodor Hossu-Longin este câte ceva din toate acestea, însă ceea ce ține toate bucatele pe masă este secretul autorului de a da chip și gust, nu numai literar, Deltei Dunării pe care o străbate în toate direcțiile pentru a-i descoperi ascunse și enigmatice locuri, dar și deliciile culinare păstrate în străvechi rețetare.

Pentru a reda vieții plăcerea ei, mâncarea trebuie vorbită cu cei care-l însoțesc, dar mai ales cu cei care o pregătesc după tipare strămoșești, lipovenești, turcești, un întreg Levant de miresme purtate prin timp, dintr-un Orient îndepărtat. O adevărată polifonie culturală și carte de identitate dobrogeană, volumul lui Teodor Hossu-Longin asezonează bucatele și cu decupaje nimerite ale unor poeme reprezentative pentru farmecul locurilor, dar mai ales cu fotografiile fascinante ale lui Valeriu Leonov, ferestre care deschid către o lume de poveste. În mod cert, autorul a pus în carte inedită întreaga sa pasiune pentru oamenii și locurile Deltei Dunării, pentru ceea ce numai aici putem găsi!“, transmit organizatorii.

Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman“ Constanța, va prezenta cartea. Autorul va purta un dialog deschis cu publicul și va oferi o sesiune de autografe.

Lansarea de carte face parte dintr-o serie de evenimente menite să promoveze cultura și civilizația dobrogeană, să sublinieze profilul identitar al acestei regiuni, precum și valorile care o edifică.

Despre scriitorul Teodor Hossu-Longin

Teodor Hossu-Longin s-a născut în anul 1972, la București. La 26 de ani, a publicat volumul de proză scurtă „Crima și alt povestiri“ la Editura Cartea Românească, fiind distins cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România.

Timp de puțin peste două decenii, s-a dedicat jurnalismului de televiziune, dar în 2017 a revenit în lumea poeziei românești cu volumul „Mortua Est“, care a primit o distincție onorantă, Premiul editurii Cartea Românească pentru proză. A devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar în noiembrie 2018 a lansat un volum de proză scurtă numit „13, cu noroc“.

 
Citește și:

Scriitorul Teodor Hossu-Longin a donat 800 de volume Școlii nr. 12 B.P. Hasdeu din Constanța

Seară literară la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța, închinată regretatului medic Octavian Dumitru Unc (galerie foto)

ZIUA LIVE. Existența unei biblioteci în Constanța este un aspect care ar trebui valorizat mai mult, pe viitor?


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Secetă pedologică în județul Constanța. Conținutul de umiditate din sol, în limite deosebit de scăzute

18 Mar 2024 725

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 510

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1378

„Traviata“ în interpretarea remarcabilă a soliștilor și artiștilor de la TNOB Constanța

09 Mar 2024 488

De 8 martie Comedia „O scrisoare pierdută" la Casa de Cultură Constanța

05 Mar 2024 638

Constanța, promovată la Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin

05 Mar 2024 458

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 717

Consiliul Local Constanța, recurs contra Arhipiscopiei Tomisului pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Dosarul, amânat

29 Feb 2024 495

A murit Gheorghe Stanciu, fost dirijor la Teatrul Național de Operă și Balet Constanța

29 Feb 2024 1810

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 711

Doliu în lumea literară românească. S-a stins din viață criticul și istoricul literar Alex Ștefănescu

25 Feb 2024 798

„Mărţişoare din perioada Regalității”, expoziție deschisă la Muzeul de Artă Populară Constanța

24 Feb 2024 900

Direcția de Cultură Tulcea, victorioasă la Constanța! (MINUTA)

22 Feb 2024 586

„A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare în regia lui Andrei Șerban – premieră la Teatrul de Stat Constanța

21 Feb 2024 772

Școala „Gheorghe Țițeica” crește cititori

19 Feb 2024 432