Cultura

Ce spectacole vor fi puse în scenă la Teatrul de Stat din Constanța în al doilea weekend al lunii martie (galerie foto)

Al doilea weekend al lunii martie aduce pe scenă trei spectacole care abordează poveşti şi tipologii umane diferite, fiecare aducând la suprafaţă, în felul său, influenţa pe care femeia o are asupra oamenilor şi situaţiilor cu care se întâlneşte.
 
Potrivit Teatrul de Stat, vineri, 8 Martie, de la ora 19.00, sărbătorim Ziua Femeii cu spectacolul  „DESCULŢ ÎN PARC”, celebra comedie a dramaturgului american Neil Simon, care anul acesta, de Ziua Americii, va sărbători împlinirea venerabilei vârste de 92 de ani. 

Piesa a devenit celebră prin ecranizarea din 1967, cu Robert Redford, Jane Fonda şi Charles Boyer.

Pe scena constănţeană, Liviu Manolache este regizorul, dar şi interpretul unuia dintre rolurile principale. Alături de el îi veţi putea aplauda pe Nina Udrescu, Florina Stănculeţ, Tani Ştefu şi Gelu Ciobanu, care vă vor arăta că în viață sunt momente în care precauția și sobrietatea trebuie lăsate la o parte, căci nimic nu egalează plăcerea de a umbla desculț în parc, fără să-ți pese cine te vede și ce se poate întâmpla. Iar puterea şi farmecul feminin pot schimba, fără îndoială, mentalităţi şi destine.

Scenografia spectacolului este concepută de Eugenia Tărășescu Jianu.
 
Sâmbătă, 9 martie, de la ora 19:00, a fost programat „PALIATIV”, un spectacol din dramaturgia contemporană românească, nerecomandat publicului sub 16 ani.

Tânărul dramaturg Radu Popescu aduce pe scenă spitalul, o lume pe care o cunoaște din interior, pentru că el însuși a fost medic chirurg înainte de a se dedica teatrului.
Aproape toate personajele sunt doctori, oameni ca noi, care, printre multele operații efectuate pe trupurile altora, au suferit și ei deformări ale creierelor și sufletelor. Unii privesc oamenii de pe masa de operație ca pe niște obiecte, părându-li-se normală și salutară percepția.

În alții puterea de viață și de moarte asupra oamenilor a declanșat nebunia de a se crede Dumnezei. Ei modelează sistemul după chipul și asemănarea lor și îl fac să funcționeze mai departe, neclintit în fața oricărei tragedii. Ei reprezintă modelele de succes și lecturile obligatorii pentru generațiile următoare, făcând din ideea de schimbare un ideal și o utopie.

Îndemnăm spectatorii să acorde o atenţie suplimentară personajelor feminine, interpretate excelent de  Alina Manțu, Cosmina Soare şi Ana Maria Ştefan. Sunt diferite şi complexe – de la adolescenta care îmbină, stupefiant, spiritul de sacrificiu, frivolitatea, naivitatea şi imoralitatea până la femeia matură care balansează între compromis şi idealuri şi cea care ascunde o suferinţă adâncă din dragoste sub o indiferenţă sarcastică.

Regia este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia, de Lăcrămioara Dumitrașcu. Bărbaţii din distribuție sunt Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Răzvan Baciu şi Cosmin Mihale.
 
Duminică, 24 februarie. de la ora 19:00, ne întoarcem la comedie cu „GÂLCEVILE DIN CHIOGGIA”, o poveste, plină de veselie și culoare, a conflictelor, izbucnite din dragoste, între două grupuri de pescari din micul orașel Chioggia, aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană.

Celebra piesă a lui Carlo Goldoni poartă semnătura regizorală a Danei Dumitrescu, iar în distribuție sunt Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Ana Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Cristina Oprean şi Remus Archip. Coregrafia îi aparţine Stelei Cocârlea, scenografia, Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica lui Adrian Alexandru.
  
Biletele pentru spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate  și ONLINE, prin intermediul website-ului www.teatruldestatconstanta.ro. Vă mulțumim pentru promovarea spectacolelor noastre!
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gala de premiere, dar și un remarcabil spectacol de teatru-dans, în ultima seară HOP 2019

06 Sep 2019 505

Interviu cu Gigi Căciuleanu, „animatorul“ Galei tânărului actor HOP 2019 „Dialogul dintre voce și corp m-a urmărit o viață întreagă“

06 Sep 2019 1019

Ziua a treia a Galei tânărului actor HOP 2019 – un crescendo de talent și emoție

05 Sep 2019 600

Tinerii dansactori au fost aplaudați la scenă deschisă, în cea de-a doua zi a Galei HOP

04 Sep 2019 530

RAEDPP organizează primul târg de flori la Constanţa

04 Sep 2019 1936

Gala HOP 2019 – debut în forță pe scena Teatrului de stat din Constanța

03 Sep 2019 584

Mihai Bendeac, la Constanța, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“

02 Sep 2019 591

Regal de teatru-dans, la Constanța - Gala Tânărului Actor HOP

29 Aug 2019 677

Seri de teatru la Pontul Euxin. Comedia „Încurcă-lume“ s-a jucat în Parcul Tăbăcăriei

25 Aug 2019 597

Știați că...? Se împlinește un an de la moartea actorului român Rudi Rosenfeld

24 Aug 2019 245

„Seri de teatru la Pontul Euxin“ se încheie. Ce spectacole sunt puse în scenă în această săptămâna

22 Aug 2019 560

Ultima întâlnire cu „Cocoșatul de la Notre Dame“ la „Seri de teatru la Pontul Euxin“

21 Aug 2019 648

„Viața și pătimirile lui Publius Ovidius Naso“, un spectacol de zile mari, la „Seri de teatru la Pontul Euxin“

17 Aug 2019 674

Hip Hip Zbumzzi Spectacole interactive pentru copii, în Țara Piticilor

16 Aug 2019 793

#citeșteDobrogea 91 de ani de la nașterea regretatei actrițe Marieta Mihalcea

15 Aug 2019 658