Cultura

Centrul Cultural „Teodor T. Burada“ cinstește memoria maestrului Jean Constantin. Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța vă oferă unicul volum dedicat „Omului care aduce... hazul“

 Începând de astăzi şi până pe 21 august, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează o serie de manifestări dedicate memoriei maestrului Jean Constantin, de la nașterea căruia, pe data de 21 august, se împlinesc 91 de ani.
 
Evenimentele, organizate cu sprijinul Televiziunii Române, constau în difuzarea filmului „Toate pânzele sus”, în zilele de 18, 19, 20 și 21 august, începând cu ora 18, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
În cadrul acelorași manifestări, marți, 21 august 2018, începând cu ora 9.00, la Cimitirul Central din Constanța va avea loc un ceremonial de depunere de coroane la mormântul marelui actor.
 
Momentul comemorativ va fi urmat de ieșirea pe mare, din Portul Tomis, alături de prietenii pescari ai maestrului Jean Constantin, prilej cu care o coroană de flori va fi purtată de valuri în amintirea celui care a dat naștere unor personaje memorabile din cinematografia românească.
 
ZIUA de Constanţa îi nemureşte cariera
 
Cu prilejul evenimentului din 12 iunie 2018, când cotidianul ZIUA de Constanţa a organizat o sărbătoare a seniorilor teatrului constănţean, memoria maestrului a fost cinstită prin acordarea Medaliei „Jean Ionescu“, instituită de organizator, şi placheta #RespectTeatru, conferită de Consiliul Judeţean Constanţa, împreună cu scrisoarea de recunoştinţă a Primăriei Constanţa, care i-au fost înmânate solistului Ionuţ Galani, familia acestuia fiind beneficiara unei donaţii făcute de soţia lui Jean Constantin.
 
#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actorul Jean Constantin (galerie foto)
 
Conştient de valoarea acestui îndrăgit actor, anul trecut, secretarul literar artistic Jean Badea a donat cotidianului ZIUA de Constanţa drepturile de digitalizare a cărții „Omul care aduce... hazul“, o biografie emoţionantă pe care o puteţi accesa AICI.
 
De dată recentă sunt, însă, fotografiile, afişele şi decupajele din ziarele vremii în care era oglindită activitatea maestrului şi care ne-au fost oferite spre digitalizare de familia Galani, cea care le-a primit ca donaţie din partea soţiei actorului, Nina Jean, şi pe care le puteţi găsi AICI.
 
 
Citeşte şi:
 
#RespectTeatru Au construit din iubire, iar ZIUA de Constanţa le-a oferit... nemurire. Digitalizarea celor şapte cărţi despre comunitatea teatrală constănţeană a provocat un proiect unic în România (galerie foto)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiecţii de top în cea mai modernă sală de cinema din Constanţa

11 Jul 2019 599

S-a dat startul înscrierilor la Concursul Național de Arta Actorului. In Memoriam Diana Cheregi

02 Jul 2019 698

Neptun, gazda Festivalului Tinereții și Festivalului Internațional de Teatru și Umor ”Jean Constantin”

30 Jun 2019 565

Filmele momentului, la cinematograful Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

27 Jun 2019 544

Rețineți în agenda de weekend - sâmbătă, 15 iunie, ora 18 Proiecție de gală la Centrul „Jean Constantin“ - „Parking“, în regia lui Tudor Giurgiu

14 Jun 2019 818

Liceul Teoretic „Traian” organizează a XII-a ediție „Inocență... la FILMMIC”

16 May 2019 620

Dublă lansare de carte la Centrul „Jean Constantin“ - dr. Maria Pariza şi Catia Maxim

08 May 2019 1234

Eveniment cultural dedicat Zilei Limbii Tătare, la Centrul Multicultural Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

02 May 2019 773

Interesantă dezbatere despre fenomenul Zombie și pachetele cu droguri eșuate pe litoral

10 Apr 2019 808

Caravana DocuArt ajunge la Constanța. Iubitorii cinematografiei, invitați la Centrul „Jean Constantin”

02 Apr 2019 1248

Palmaresul Concursului Naţional de Dans „Împreună pentru Constanţa viitor” (galerie foto)

30 Mar 2019 936

Etapa judeţeană a Concursului Naţional de Dans ,,Împreună pentru viitor” organizată la Constanța. Cine participă

28 Mar 2019 685

La Centrul „Jean Constantin” Întâlnire interactivă pe tema hărțuirii psihologice

26 Mar 2019 1303

Revista presei locale

13 Mar 2019 749

Constanţa Vernisajul „Femeia dobrogeană, de ziua ei”, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

08 Mar 2019 1091