Cultura

Centrul Cultural „Teodor T. Burada“ cinstește memoria maestrului Jean Constantin. Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța vă oferă unicul volum dedicat „Omului care aduce... hazul“

 Începând de astăzi şi până pe 21 august, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează o serie de manifestări dedicate memoriei maestrului Jean Constantin, de la nașterea căruia, pe data de 21 august, se împlinesc 91 de ani.
 
Evenimentele, organizate cu sprijinul Televiziunii Române, constau în difuzarea filmului „Toate pânzele sus”, în zilele de 18, 19, 20 și 21 august, începând cu ora 18, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
În cadrul acelorași manifestări, marți, 21 august 2018, începând cu ora 9.00, la Cimitirul Central din Constanța va avea loc un ceremonial de depunere de coroane la mormântul marelui actor.
 
Momentul comemorativ va fi urmat de ieșirea pe mare, din Portul Tomis, alături de prietenii pescari ai maestrului Jean Constantin, prilej cu care o coroană de flori va fi purtată de valuri în amintirea celui care a dat naștere unor personaje memorabile din cinematografia românească.
 
ZIUA de Constanţa îi nemureşte cariera
 
Cu prilejul evenimentului din 12 iunie 2018, când cotidianul ZIUA de Constanţa a organizat o sărbătoare a seniorilor teatrului constănţean, memoria maestrului a fost cinstită prin acordarea Medaliei „Jean Ionescu“, instituită de organizator, şi placheta #RespectTeatru, conferită de Consiliul Judeţean Constanţa, împreună cu scrisoarea de recunoştinţă a Primăriei Constanţa, care i-au fost înmânate solistului Ionuţ Galani, familia acestuia fiind beneficiara unei donaţii făcute de soţia lui Jean Constantin.
 
#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actorul Jean Constantin (galerie foto)
 
Conştient de valoarea acestui îndrăgit actor, anul trecut, secretarul literar artistic Jean Badea a donat cotidianului ZIUA de Constanţa drepturile de digitalizare a cărții „Omul care aduce... hazul“, o biografie emoţionantă pe care o puteţi accesa AICI.
 
De dată recentă sunt, însă, fotografiile, afişele şi decupajele din ziarele vremii în care era oglindită activitatea maestrului şi care ne-au fost oferite spre digitalizare de familia Galani, cea care le-a primit ca donaţie din partea soţiei actorului, Nina Jean, şi pe care le puteţi găsi AICI.
 
 
Citeşte şi:
 
#RespectTeatru Au construit din iubire, iar ZIUA de Constanţa le-a oferit... nemurire. Digitalizarea celor şapte cărţi despre comunitatea teatrală constănţeană a provocat un proiect unic în România (galerie foto)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiecție de gală a filmului românesc „Mo“, la Centrul pentru Tineret „Jean Constantin“

09 Oct 2019 570

#DobrogeaAcademică Academicieni de rang internaţional, prezenţi la Conferinţa ESPERA 2019

09 Oct 2019 516

Premiera filmului „Între chin și amin“, de Toma Enache, la Centrul „Jean Constantin“ (galerie foto)

03 Oct 2019 1382

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, gazda proiecţiilor din acest week-end

27 Sep 2019 917

Lansare de carte la Centrul „Jean Constantin „Dan Moisescu – un reper în folcloristica românească”

25 Sep 2019 652

Proiecție de gală, la Constanța „La Gomera“, filmul lui Corneliu Porumboiu, o revelaţie

23 Sep 2019 763

Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada” vă invită la film. Ce proiecţii sunt în acest week-end

13 Sep 2019 597

„La Gomera”, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2020, va avea premiera la Constanţa

13 Sep 2019 472

„Sărbători populare dobrogene”, spectacol de folclor în Constanţa

02 Sep 2019 964

Mihai Bendeac, la Constanța, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“

02 Sep 2019 798

LIVE TEXT Țuțuianu se retrage. Stroe și Făgădău, în tandem și pentru următorii patru ani (Galerie foto)

30 Aug 2019 3336

Conferinţa judeţeană a PSD Constanţa are loc la Centrul pentru Tineret „Jean Constantin“. Lista candidaturilor, deschisă

27 Aug 2019 1405

#citeșteDobrogea 92 de ani de la nașterea lui Jean Constantin, legendă a comediei românești. „Orice rol mic e mare dacă-l fac cu dăruire şi credinţă“ (galerie foto)

21 Aug 2019 1771

Programul proiecţiilor de filme din acest weekend

01 Aug 2019 720

Proiecţiile din acest sfârşit de săptămână la cinematograful Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”

19 Jul 2019 646