Cultura

Concert-eveniment Terapie muzicală cu Adrian Petrescu și orchestra Teatrului „Oleg Danovski“ (video)

Un dirijor, un saxofon și o orchestră. Temperaturi sub 0 grade Celsius afară, dar o atmosferă extrem de caldă și de înălțătoare în sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, pe a cărui scenă Adrian Petrescu a fost, vineri seară, dirijor și solist saxofon soprano.

Intitulat „Bijuterii muzicale“, concertul simfonic a avut strălucire și un farmec aparte, de nedescris. El a fost o mărturie vie a faptului că muzica bună are puterea de schimba stări de spirit, de a înălța, de a fi sursă de bucurie, de a netezi asperități.

În program s-au regăsit „bijuterii muzicale“ de o mare valoare: Glinka - uvertura la opera „Ruslan și Ludmila“, Bizet - Farandola din Suita nr. 2 „L`Arlesienne“, Rodrigo - „Mon Amour“ (solo saxofon soprano), Rossini - uvertura la opera „La Gazza Ladra“, Sartori - „Con te partiro“ (solo saxofon soprano), Strauss - „Cachucha Galop“, Badelt - „Pirații din Caraibe“, Lovland - „You Raise Me Up“ (solo saxofon soprano), Sostakovici - Vals nr. 2 din Suita de jazz și Gimenez - „La boda de Luis Alonso“.

După fiecare piesă, publicul a aplaudat îndelung, finalul fiind răsplătit doar cu un bis, deși intensitatea cu care s-a aplaudat ar mai fi însemnat cel puțin o revenire pe scenă.

„Programul a fost bine ales, astfel încât să fac publicul din Constanța să se relaxeze, să se simtă bine. A fost, într-adevăr, o seară deosebită, orchestra a răspuns foarte bine, cu drag, iar acest lucru mă face să revin aici și altă dată. Publicul a fost extraordinar. Dragostea pentru muzica adevărată, muzica cultă înseamnă mult, mai ales că publicul a venit la concert pe o astfel de vreme“, a spus, în culise, după terminarea concertului, maestrul Adrian Petrescu.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Vineri, la Teatrul „Oleg Danovski“. Artistul care a cântat cu Angela Gheorghiu, Plácido Domingo și José Carreras vine la Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunități etnice stabilite în Dobrogea și la Medgidia. Evreii și armenii (galerie foto)

02 Jan 2019 710

#citeşteDobrogea In memoriam Mihai Irimia. 76 de ani de la naşterea dobrogeanului, prin adopţie, remarcabil în arheologie

24 Oct 2018 1099

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 septembrie 2018

18 Sep 2018 572

Vineri, la Teatrul „Oleg Danovski“ Artistul care a cântat cu Angela Gheorghiu, Plácido Domingo și José Carreras vine la Constanța

23 Mar 2018 980

Sâmbătă, la SSC Farul sunt alegeri pentru Consiliul Director. Nouă persoane înscrise

09 Dec 2017 1786

Lista finală a candidaţilor înscrişi la alegerile pentru Consiliul Director al SSC Farul Constanţa

08 Dec 2017 1254

Cel mai mic membru al SSC Farul Constanţa Ghiciţi ce obiecte a ales David Andrei Petrescu atunci când i s-a luat moţul! (galerie foto)

26 Oct 2017 2606

Judecătorii au admis trei acorduri de recunoaştere încheiate de procurorii DIICOT

20 Oct 2017 852

David Andrei Petrescu Cel mai mic membru cotizant al SSC Farul a contribuit şi la Cutia Suporterilor

23 Apr 2017 1529

Stenograme, stenograme. De la Adrian Năstase, Mitrea, Cozmâncă, Mazăre, la Costin Dămăşaru ÎPS Teodosie Petrescu, lider informal în politica tomitană

07 Mar 2017 14851

David Andrei Petrescu are patru luni Tort cu Farul la botezul celui mai mic membru al echipei suporterilor (galerie foto)

16 Feb 2017 8324

„Tigrii negri”, fanii FC Viitorul, iau poziţie „Nu ne dorim aşa-zise «rivalităţi»”. Ce spune SSC Farul

16 Dec 2016 6513

Invitaţia SSC Farul l-a mişcat Fostul portar Ioan Anton vine de la Vaslui să dea startul meciului cu Sparta Techirghiol

23 Nov 2016 7222

Înscris în SSC Farul în aceeaşi zi în care s-a născut Fiul lui Adrian Petrescu, cel mai mic membru al echipei fanilor (galerie foto)

21 Oct 2016 4378

Percheziţii DIICOT. Ambala produse cu efecte psihoactive într-o locuinţă închiriată în municipiul Constanţa!

15 Jul 2016 1650