Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea“ La Parohia Buna Vestire, din Constanța, micuții au aflat cum se face coliva și au cinstit sufletele celor plecați dintre noi

Parohia Buna Vestire, Constanța
  • La Parohia Buna Vestire, din Constanța, sub îndrumarea preotului paroh Dănuț-Marius Bertea, cu sprijinul psihologului Andreea Ștefania Ionașcu, dar și al formatorului Roxana, copiii desfășoară o serie de cateheze, urmate de activități în cadrul Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea“.
  • Cea de-a opta activitate din cadrul desfășurării concursului s-a desfășurat la Parohia Buna Vestire, copiii aflând astfel despre importanța pomenirii celor plecați dintre noi, dar și despre pregătirea colivei și parastasul.
  • Aceasta a urmat catehezei dedicate rugăciunii pentru cei adormiți.
  • „Pentru că le-am vorbit copiilor despre rugăciunea pentru cei adormiţi, i-am învăţat şi cum se face coliva. Au fost foarte încântaţi, mai ales pentru că s-au bucurat şi de bomboanele cu care ar fi trebuit să decoreze, dar care s-au terminat mai repede decât ne aşteptam. În orice caz, au aflat care sunt ingredientele pentru colivă, cum se decorează şi de ce este ea importantă în cultul ortodox“, a povestit părintele.
  • Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea“ este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic – educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației.
 
Sufltele copiiilor sunt, adesea, mai aproape de Dumnezeu decât cele ale oamenilor mari. Îndrumați cu blândețe și înțelepciune, micuții își pot folosi timpul învățând despre cât de importantă este rugăciunea în viața unui om, despre faptul că Dumnezeu ne iubește necondiționat, dar și despre faptul că cei plecați din această lume nu ne părăsesc niciodată cu adevărat, ci continuă să fie alături de noi.
 
La Parohia Buna Vestire, din Constanța, sub îndrumarea preotului paroh Dănuț-Marius Bertea, cu sprijinul psihologului Andreea Ștefania Ionașcu, dar și al formatorului Roxana, copiii desfășoară o serie de cateheze, urmate de activități în cadrul Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea“.
 
Cea de-a opta activitate din cadrul desfășurării concursului s-a desfășurat la Parohia Buna Vestire, copiii aflând astfel despre importanța pomenirii celor plecați dintre noi, dar și despre pregătirea colivei și parastasul.
 
Aceasta a urmat catehezei dedicate rugăciunii pentru cei adormiți.
 
„Bomboanele s-au terminat mai repede decât ne așteptam“
 
„Încă o activitate inedită a avut loc pentru Concursul Naţional Catehetic «Rugăciunea în viaţa mea»“, a explicat preotul parho Dănuț-Marius Bertea.
 
„Pentru că le-am vorbit copiilor despre rugăciunea pentru cei adormiţi, i-am învăţat şi cum se face coliva. Au fost foarte încântaţi, mai ales pentru că s-au bucurat şi de bomboanele cu care ar fi trebuit să decoreze, dar care s-au terminat mai repede decât ne aşteptam. În orice caz, au aflat care sunt ingredientele pentru colivă, cum se decorează şi de ce este ea importantă în cultul ortodox“, a povestit părintele.
 
„Copiii au venit pregătiţi cu pomelnice, pentru cei adormiţi din neamurile lor, iar când toate colivele au fost gata, am săvârşit slujba parastasului“, a mai spus parohul.

 
În cadrul activităților anterioare dedicate concursului, copiii au aflat despre ce poate conține altarul de rugăciune al fiecăruia, au făcut puzzle-uri cu icoane, au învățat despre cum se pot ruga și despre cât este de importantă rugăciunea, dar și despre Sfânta Liturghie.
 

Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea“ este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic – educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației.
 
Concursul a debutat în luna noiembrie 2021 și se va încheia la data de 21 mai 2022.
 
Anul 2022 este declarat Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, în Patriarhia Română.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Agenţii de circulaţie din Casa Domnului! Aşa se face, mamaie!“
Interviu online cu părintele Dănuţ Bertea - „De ce trebuie să mergem la biserică?“

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța ​Fragmente din moaștele a doi sfinți tămăduitori, la biserica „Buna Vestire” din Năvodari

29 Mar 2024 910

Sărbătoare mare pentru creștini! „La Buna Vestire a început legătura Cerului cu pământul“ (VIDEO)

25 Mar 2024 631

Muzeul de Artă Populară Constanța Tradiții de „Buna vestire” - „Ziua cucului”

25 Mar 2024 488

25 martie, Ziua Naţională a Republicii Elene. Grecii din Constanța spun „La mulți ani Grecia!”, cu aceeași emoție ca și „La mulți ani România!”

25 Mar 2024 1454

Ce sărbătoare importantă este astăzi, 25 martie, în calendarul ortodox?

25 Mar 2024 5204

Atelier de pedagogie muzeală, încheiat cu succes la Muzeul de Artă Populară Constanța

23 Mar 2024 563

Unde slujește ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 martie 2024

29 Feb 2024 990

Constanța Fundația Gheorghe Haliț modifică biserica pe care o ridică în zona Palas

09 Jan 2024 1226

Parohia Buna Vestire Constanța prezintă, în Ajun, concertul extraordinar de colinde „Din străbuni noi colindăm“

24 Dec 2023 963

Avocat Tulcea POPESCU Alexandru

04 Aug 2023 281

Cabinet individual avocat Tulcea - CI ANDREI Felix-Marian

19 Jul 2023 367

IPJ Cluj Polițiștii Biroului Siguranță Școlară sunt aproape de elevi și pe timpul vacanței

12 Jul 2023 550

ANSVSA Acțiune fulger de control în hala de pește din Piața Obor. Au fost aplicate mai multe amenzi

27 Mar 2023 1313

Calendar ortodox Ce sărbătoare mare este duminică, după Buna Vestire

26 Mar 2023 1374

#ConstanțaEsteBine 25.03.2023 Bună dimineața de Buna Vestire, dragii mei frumoși Vine primăvara

25 Mar 2023 1258