Constanța are un membru în juriul Concursului internațional de operă „Ionel Perlea”


În perioada 27-29 mai 2021, se va desfășura, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, din Slobozia, Concursul internațional de operă purtând numele marelui dirijor născut pe plaiurile ialomițene.

Competiția se va adresa tinerilor studenți și cântăreți de operă, limita de vârstă fiind 32 de ani, pentru femei, și 35 de ani pentru bărbați.
Înscrierile au loc până pe 20 aprilie 2021, la office@suonarte.ro / info@suonarte.ro.

În juriul concursului, alături de alte nume sonore ale scenei lirice românești și internaționale, se află soprana Florența Marinescu, distinsă anul trecut de către organizatori cu Diploma de Excelență, pentru activitatea merituoasă în domeniul artei, culturii și învățământului.

Reputat dascăl și artist liric constănțean, doctor în pedagogie vocală, Florența Marinescu are o legătură de suflet cu Centrul Cultural „Ionel Perlea” și toate evenimentele organizate aici, doi dintre foștii săi studenți, Mădălin Băldău și Cătălin Ţoropoc, fiind laureați, în anii precedenți, cu trofee UNESCO și recunoscuți ca valori incontestabile ale operei autohtone.

Președinta juriului de anul acesta va fi Nelly Miricioiu, cunoscuta soprană britanică de origine română, care va susține și un Masterclass internațional de canto, la începutul lunii iunie a acestui an, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”.


Sursa foto: perlea.ro


Citește și:

Trofeul UNESCO „Ionel Perlea“, decernat tenorului Mădălin Băldău (document)

Interviu cu soprana Florența Marinescu „Dumnezeu e în toate, dar mai ales în artă”


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.